Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rtg4efwadfgthy546t

Mamy czym przykrywacie swoje 1,5 roczniaki w chłodniejsze ,zimowe noce ??

Polecane posty

Gość rtg4efwadfgthy546t

a co jest bezpieczniejsze kocyk czy kołderka? A może śpiworek. Dodam iżmoje dziecko zmienia często pozycje w łóżeczku,lubi spac na ,,pieska,, ja często sie przebudzam w nocy aby przykryć dziecko,jednak u nas noce coraz zimniejsze i zaczynam mysleć o kołderce. Chcę jednak zapytać Was mamy o ta kwestię. Poduszki dziecku nie daje i nie mam zamiaru na razie. Dodam ,iz na razie moje dziecko przykrywam kocem,śpi w swoim łózeczku.

Gość serenity five
dlaczego nie dajesz poduszki? moje dziecko starsze spi na plaskiej ale jednak to poduszka dla mnie to byłby dyskomfort spac bez poduszki

Gość ten sam problem111
corcia tez ma 1,5 roku, do tej pory przykrywalam ja kolederką ( tem 22 st). Jednak tez strasznie sie odkrywa, wierci się w nocy niesamowicie, zmienia pozycje, wiec zaladowalam ją w spiwor i leciutkie okrycie na to, pod spodem same body, jednak nozki miala chlodne, wiec nastepnej nocy zalozylam jeszcze spioszki, byla lekko spocona, wiec juz sama nie wiem jak mam ją ubierac i przykrywac. dodam ze sama spie w pizamie pod koldrą i goraco ani zimno mi nie jest, tylko ze ja się nie odkrywam;p a i moja tez spi na poduszeczce, takie plaskiej

Gość serenity five
a moze lepszym pomyslem jest body plus półspiochy wtedy lzej dziecku sie spi i na bank sie nie spoci

Gość ten sam problem111
no niestety aktualnie nie mam polspiochow na jej rozmiar, ale pomysl dobry

i spiworki i śpiochy maja różne grubości... starszy śpi jak swój ojciec - zawija się w kołdrę i nieważna temperatura tak śpi jak w kokonie - nie raz rano wstawał spocony jak szczurek, ale mu to nie przeszkadza... młodsza latem spała w śpiochach i pod kocem, który skopywała regularnie, teraz juz ja pakuję w śpiwór i body bez nogawek, ale zimą będzie miała body i śpiwór i wszystko cieplejsze....

Gość rtg4efwadfgthy546t
No własnie,jak dziecko było mniejsze spało w spiworku i byłam bardzo zadowolona z tego,ale wtedy dziecie nie wierciło się podczas snu. Teraz czasami się wkurza jak przykrywam kocem,pomimo,że ma chłode nózki (też uwielbia miec bose stopy) choc zakładam dziecku skarpetki. Boję się,że będzie awantura jak dam go w śpiworek

Gość poroocznikova
Moja corka ma poltora roku i na noc zawsze od urodzenia eo dzis,kazdego dnia spala w spiworze. spiwory widzialam do ozmiau 130,wiec jeszcze chwile posluza. jakbym jej dala koc czy koldre,to rozkopie,wiem,bo tak obi w czasie kolopoludniowej drzemki. A poduszka -co to za krzywda,ze ktos ni daje? trzeba dawac poduszke,sa jakies przepisy czy co? ja spie bez poduszki,z poduszka mi niewygodnie

Ja moją przykrywam tylko kołderką. I tak w nocy się odkrywa. Wydaje mi się że woli chłodek, więc nie chcę używać śpiworków, żeby nie czuła się niekomfortowo (nie wyobrażam sobie żeby mnie ktoś zawinął w "kokon" a ja nie mogłabym się wydostać). Staram się tylko żeby miała na sobie koszulkę lub body z długim rękawem i spodnie albo rajstopy (skarpetki ściąga zawsze i w dzień i w nocy). Teraz mamy w pokoju w miarę ciepło, ale zeszłej zimy mieliśmy zapchane kaloryfery i było bardzo zimno (ja spałam w piżamie i pod kołdrą i kocem) a ona i tak wolała spać odkryta. Co ja ją przykryję to ona się przebudza i odkrywa. :)

Gość fghjgjfkfifi
Moja mrozy nie mrozy , wiecznie leży rozkryta, Jak nie da rady się odkryć to budzi się z płaczem, także ubieram ja we flanelowa pizame, i lekki kocyk żeby dała rady zrzucić w razie co

Gość hjijmhgyuik