Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Inikka

Ból gardła, żadnych innych objawów?

Polecane posty

Gość Inikka

Dzisiaj rano obudziłam się z okropnym bólem gardła, ledwo ślinę połykam ;/ Żadnych innych objawów grypy nie mam, nawet gorączki czy kataru też nie. Wczoraj wieczorem wszystko było ok. Czy to może być jednak zapalenie krtani? Co powinnam na to brać? Najbliższą szansę wizyty u jakiegokolwiek lekarza mam w środę...

przy grypie nie boli gardlo,i jest wysoka temperatura powyzej 38 C,najpewniej masz jakas wirusowke lub zapalenie krtani -plucz gardlo woda z sola lub soda -wez jakies leki przeciwbolowe -syropy -cos do ssania a z domowych sposobow -wymocz nogi w garacej wodzie -czosnek -mleko -miod i cos co mi ekstra pomaga INHALACJE ale po wymoczeniu nog i inhalacjach nie wylazisz z chalupy !!! tylko LEZENIE W WYRKU uffffff kpw? :classic_cool:

Gość Inikka
KPW jak najbardziej, tylko że praca czeka :D zostały mi 3 zmiany do końca umowy i cześć, a tu jak na złość... =.= Na razie miętolę Orofar, jako że wyczytałam, że powinien być i na zapalenie krtani, i na wirusy, i na grzyby... Więc uznałam, że tak czy tak, ale pomóc powinien :D Inhalacje z czym robisz? Jak to wygląda, to mniej więcej wiem, ale co dodajesz do wody? Mleko i miód, uwielbiam... :D Dzięki wielkie :D

Gość KOKSUSEKPIK
winter is coming :D

no to uwazaj moja droga bo ja kiedys tez postawilam na prace,i cholera z lekki bol gardla przeszedl w zapalenie pluc i w szpitalu lezalam od stycznia do marca( powaga),inhalacje robie albo z olejkow takich do inhalacji,a jezeli nie mam to -dodaje wlasnie soli -sody -ew rumianek zdrowka :classic_cool: 🖐️ )) no i koniecznie wymocz na noc nogi!

Gość Inikka
Nie dziękuję, żeby nie zapeszyć :D Na dziś ograniczę się do Orofaru, Rutinoscorbinu i mleka z miodem, na noc moczenie nóg :D jutro mam wolne, to sie porządnie wyleżę, rumianek trzeba kupić :D I jeszcze raz dzięki za poradę ^^

no problemo :classic_cool:,aspiryne lub polopieryne tez se mozesz zakupic :classic_cool: 🖐️ )) nie zaszkodzi sie wypocic,o ile jestes przed okresem moczenie nog w garacej wodzie moze go przyspieszyc :) takze sie nie wystrasz :)

Gość Inikka
Jestem świeżo po, chyba aż tak źle nie będzie :D