Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama kochana

opinie dla wózka Jane Unlimit

Polecane posty

Gość mama kochana

Proszę o opinie dla wózka Jane Unlimit

Gość do starych raszpl
up

Gość wielad
Mam nadzieję, że pytanie jeszcze aktualne:-)Jeżeli nie to pewnie komuś się kolejna opinia przyda:-) Mamy wózek Jane Unlimit i gondolę-fotelik Jane Matrix Light. Wybór padł właśnie na ten wózek po analizie setek "za" i "przeciw". Jednym z kryteriów wyboru była waga wózka i jego rozmiar po złożeniu. Często się przemieszczamy i wózek musiał być łatwy do zapakowania do samochodu czy autobusu, również nie sprawiający problemu na lotnisku. Co okazało się bardzo istotne - zdarzyło nam się kilka razy, że nie było windy przy przejściu na płytę lotniska. Wydawałoby się sprawa o niskim prawdopodobieństwie.... ale widok kobieciny taszczącej z drugiego piętra X-Landera (z dzieckiem oczywiście) utwierdził mnie w przekonaniu, że dokonaliśmy dobrego wyboru. Osoba która zaprojektowała gondolę-fotelik Matrix Light moim zdaniem (po pól roku użytkowania) powinna dostać jakiegoś Nobla:-) Świetnie się sprawdziła jako fotelik samochodowy. Możliwość przewożenia dziecka w samochodzie w pozycji leżącej, wiadomo małe dzieciątka w samochodzie uwielbiają spać i bez ingerencji w sen malucha przekładania go w tym samym "urządzeniu" do wózka - dla mnie BOMBA! Gdy Maluszek ma dobry humor i ochotę obserwowania świata serwujemy mu pozycje siedzącą - rewelacja. Funkcja gondoli i fotelika przy podróży oszczędza nam zmartwień o fotelik, ciężko o ten luksus w taksówce. W wypożyczalniach samochodów trzeba słono zapłacić za fotelik, a do końca nie mamy pewności czy wypożyczony fotelik jest wystarczająco bezpieczny, czy aby nie jest już po kilku stłuczkach... . My często wykorzystywaliśmy podczas spacerów możliwość wożenia dziecka w pozycji siedzącej, gdy Mały zasypiał jednym ruchem można gondolkę zrobić na płasko - tę funkcję docenią mamy dzieciaczków kilkumiesięcznych, którym widok nieba czy budy już się znudził:-) W jednym ze sklepów spotkałam się z ostrzeżeniem pani ekspedientki, że jak dziecko urodzi się duże to nie zmieści się do tej gondoli..... Nasz maluszek jeździł całkiem wygodnie do czasu osiągnięcia 12 kg... . Gondolka sprawdzała się również jako nosidełko czy "szatnia bobasa" na basenie. Nie chcemy się pozbywać tego wózka po pierwszym dziecku i potrzebowaliśmy wózek zajmujący jak najmniej miejsca. Dzięki dwufunkcyjnej gondoli możemy troszkę przestrzeni zaoszczędzić. Do tego wózka przekonała mnie również wożenia malucha przodem i tyłem do kierunku jazdy - często korzystam z tej funkcji. Folia przeciwdeszczowa dołączona do wózka jest świetna - z zamykanym okienkiem:-) Mamy możliwość poprawienia spadającej czapki na oczka, czy podania jakiejś przekąski:-) czy po prostu otwarcia w przerwie między opadami bez konieczności zdejmowania całej folii. Buda jest bardzo "plastyczna" można nią nieźle pomanewrować w zależności od słoneczka. Polecam jako dodatkowe wyposażenie śpiworek - pasuje idealnie. Nie trzeba go montować za każdym razem - ma zameczki po boczkach, które odpinamy przy wyjmowaniu maluszka - rewelacja! Koszyk jest dość pojemny i bardzo łatwo go zdjąć do czyszczenia - zapięcie na zatrzaski. Gdybym miała po doświadczeniach z Jane Unlimit jeszcze raz podjąć decyzję o wyborze wózka z całą pewnością byłby to ten sam wózek. Po ośmiu miesiącach intensywnego użytkowania nie mieliśmy żadnego problemu natury mechanicznej, wózek naprawdę jest solidny. Przed podjęciem ostatecznej decyzji doszukałam się na jakimś forum, że wózek ten jest mały, że dziecko długo nim nie pojeździ... W naszym Unlimicie spokojnie mieści się 4 letnia córka znajomych, więc jeżeli ktoś ma tez tego typu obiekcje to raczej są one bezpodstawne. Polecam ten wózeczek:-)))