Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaiepokojona ;[

paciorkowiec a swędzenie pochwy...co jest grane, pomocy!

Polecane posty

Gość zaiepokojona ;[

no więc tak .... w ciązy swędziała mnie pochwa i ciągle sie to nawracało to był II trymestr. pod koniec ciazy pobrany miałam wymaz i okazało sie ze mam paciorkowca (ale wtedy juz nie swedziało nic ) brałam antybiotyki na niego. i zastrzyki ale juz po porodzie. i przez 8 msc po porodzie był spokoj ze swedzeniem a teraz znów... nie wiem czy to moze byc nawrót paciorkowca czy grzybica??

Gość zaiepokojona ;[
noo a jakies powazne odpowiedzi ??

Gość zaiepokojona ;[
juz po ciazy jestem 8msc jak masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem to sie nie wypowiadaj ;]

Gość tak serio to
zrob POSIEW. bo to moze byc grzybica, moze byc pacirkowiec, moze byc inna bakteria czy infekcja a leczenie w ciemno nic nie da - to najgorszce co mozna zrobic. stosowalas cos po porodzie na odbudowanie flory bakteryjnej? po porodzie a tym bardziej po leczeniu antybiotykami poleca sie stosowac probiotyki. moze niekoniecznie dopochwowe zeby nie podrazniac aplikujac globulki ale chociazby doustne (lacibios femina jest takim dla kobiet). ja zanim bym zaczela stosowac leki, to bym brala probiotyk i poszla na posiew.

Gość Karina___32
Jeśli czujesz swędzenie to nie ma na co czekać, zrób wymaz z pochwy, będziesz wiedział jakiego rodzaju jest to infekcja i wtedy leczenie będzie łatwiejsze. Tak jak koleżanka wyżej jestem za stasowaniem probiotyków. Dużo szybciej niż doustne działają probiotyki dopochwowe, możesz zastosować invag, ja ostatnio go miałam, działa bardzo szybko w miejscu podania, skutecznie kolonizuje pochwę i przynosi wyraźna ulgę. Możesz spróbować, ja byłam z niego zadowolona.

Gość agula8
ktoś sobie trochę drwi ale ma rację-skąd ktos na forum będzie wiedział czy przyczyna swędzenia będzie paciorkowiec czy grzybica-tego pewnie nawet lekarz nie będzie wiedział po badaniu.Musisz zrobić wymaz w kierunku bakterii i grzybów i badanie na paciorkowca-wtedy będziesz mieć jasność.Póki co doraźnie na swędznie pomoże clotrimazolum i lactovaginal na noc-u mnie to działa przy grzybicy...

Przy grzybicy częste są uporczywe upławy białe serowate, po tym można ją rozpoznać. Jednak tak jak już inni forumowicze pisali zrób sobie posiew mikrobiologiczny wtedy będziesz miała pewność. Na uporczywe swędzenie warto abyś zakupiła sobie provag żel, który zmniejsza uczucie dyskomfortu, nawilża a co najważniejsze zakwasza środowisko pochwy co ochroni Cię przed infekcją.

Gość Farba-Zula
Koniecznie zrób wymaz z pochwy, dziewczyny dobrze Ci radzą. Zdecydowanie probiotyk dopochwowy, na pewno szybko przyniesie Ci ulgę. Po wyleczeniu możesz zacząć profilaktycznie stosować provag, to probiotyk doustny z bakteriami mlekowymi pochodzenia polskiego, który zapewni Ci długotrwałą ochronę pochwy, pęcherza i jelit. Wtedy będziesz miała pewność że infekcji nie wróci.