Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kirurka

STUDIA KILKA PYTANEK

Polecane posty

Gość kirurka

czy na studiach są zadania domowe?sprawdza się obecnosć?

Gość politta
Wszystko zależy od wydziału i kierunku. u mnie na przykład na każde zajęcia jest zadany materiał do przygotowania, jak nie jesteś przygotowany, to cię wywalają z zajęć i musisz je odrobić indywidualnie w innym terminie. Do tego często zadają coś pisemnego, albo jakąś prezentację do zrobienia. Obecność sprawdzają. W semestrze możesz mieć maksymalnie dwie nieobecności, inaczej są problemy z zaliczeniem przedmiotu.

Obecność na ćwiczeniach obowiązkowa - jeżeli cię nie było, odrabiasz :) Prace domowe - tak, np. opracować jakiś tekst z książki, prezentacja. No, najczęściej prezentacja ustna. U mnie przynajmniej :)

Gość na laboratoria
u mnie tzreba było zawsze być przygotowanym, bo inaczej wywalali, na ćwiczenia raczej też, choć zależy u kogo. Ciężko stwierdzić, a ,,zadania domowe'' istnieją, choć może nie w takiej postaci jak w liceum czy gimnazjum:)

Gość uladana
U mnie zawsze trzeba być przygotowanym. Najczęściej dostajemy rozpiskę zawierającą zagadnienia które mamy opanować i potem na ćwiczeniach to przerabiamy czy wykonujemy, a jak nie umiesz to wylatujesz. Wiedzę różnie sprawdzają: wejściówki, odpytki itd. No i do tego sprawozdania z ćwiczeń, jakieś prezentacje, czasem chcą żebyśmy poszperali i coś znaleźli, jakąś odpowiedź na zadany problem. Nie ma zadań w sensie: napisz wypracowanie, uzupełnianki itd ;p Ale jest dużo innych rzeczy do zrobienia. A przynajmniej u mnie. Nie wiem jak jest na kierunkach humanistycznych.