Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nabi2006

Odchudzić psa rasy Yorkshire?!

Polecane posty

Gość Nabi2006

Witam. Mam sunię tej rasy, która ma 6 lat. Przedwczoraj byłam z nią na szczepieniu i weterynarz swierdził, że muszę ją odchudzić, bo jej się krtan zapada. Moja sunia waży 3,9kg, a weter. stwierdził, że powinna ważyć 2,5kg. Dał Royal Canin na odchudzenie i kazał z nią biegać. Czy Wy kiedyś odchudzaliście psa? Ja szczerze powiem, że jestem w szoku!

Gość Tez wlascicielka yorka
I bardzo dobrze wet powiedzial. Tez mam yorka ktory byl kiedys dosc obtuczony. Rowniez ze wzgledu na zapadajaca sie krtan musielismy przejsc z nim na diete. U nas po prostu skonczylo sie dokarmianie go pod stolem I zmniejszenie porcji obiadowych. Musisz to zrobic dla dobra pieska, niestety latwo nie bedzie, szczegolnie ciezko jest odmowic tym wpatrzonym w ciebie oczkom kiedy jesz posilek ;)

mam 3 yorki i royal karma tuczy lepiej taka na brzuszek na wagę ją mażna kupic i sypac jedną miske rano.niech yorczek wieej biega i nie dawac jesc ze stołu

moje jedzą dużo i nawet ''pod stołem'' ale duzo też sie ruszają i są zdrowe i w dobrej formie

Gość Nabi2006
No właśnie moja sunia to moje drugie oczko w głowie (bo pierwsze to moja 3letnia córeczka:)). Chcę ją odchudzić, bo widzę, że się męczy :( Sama wczoraj wskoczyłam w rolki i ja jeździłam a ona biegła - szkoda mi było patrzeć jak się męczy ale musimy zejść w 3 tyg. do 3kg :( Przerażająca perspektywa :/ A powiedzcie mi czy to może być też tak, że śmierdzi jej z pyszczka, bo jest za gruba? Aha i ma dość spory kamień na zębach :/ Niestety kupowałam jej chyba wszystkie możliwe "specyfiki" i przegryzki ale ona nie chce nic tknąć - wszystko ją odrzuca :/

Gość gość
Kamień na zębach powoduje brzydki zapach z pyszczka a powodem jest złe jedzenie natomiast można go usunąc operacyjnie i wtedy zapach zniknie wraz z kamieniem....Niestety mój yorczek ma ten sam problem oraz nadwage ale czas cos z tym zrobic...w wakacje bedzie miec sciagany kamien a od dzis postaram sie wprowadzic diete bo nie chce by ZABRAKŁO GO W MOIM ŻYCIU przez moje dokarmianie go ...