Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PluskwaXXX

PLUSKWY NA CHACIE

Polecane posty

Gość PluskwaXXX

Witam,tocze walke z pluskwami,wydaje mi sie ze juz wygralam,mialam 3 razy pryskane mieszkanie ale wydaje mi sie ze one sa gdzies jescze pochowne albo ze wroca..Macie doswiadczenia z tymi robalami,jezeli tak to napiszcie plis czy one wracaja..czy moga siedziec w moim laptopie?kiedys widzialam jak chodzil jeden w poblizu klawiatury..

w chacie nigdy nie mialam,ale moga siedziec a raczej ich jaja na bank siedza,niektorzy cale lozka wywalaja i meble by sie tego pozbyc

Gość PluskwaXXX
No ja juz dawno pozbylam sie wyra,materacu,poscieli itd ale kompa przeciez nie wyrzuce...zreszta te pryskanie musi w koncu zadzialac,mam gwarancje na 2 miesiace moge dzwonic do faceta i on bez pytan przyjezdza..

podobno pluskwy nie cierpia lisci orzecha wloskiego moze narwij i porozstawiaj na chacie,lubia tez miejsca typu walizki( kumpela z hotelu cale gniazdo przywlokla w walizce wlasnie)

zapytaj tez moze jakim srodkiem pryska i moze jest jeszcze jakis inny i tego sprobuj,a jak nie to wolaj goscia niech pryska do usioru i sie nie certol

Gość yut6u5
mieszkasz w uk??tutaj to odwieczny problem chocby niewiem co sie niewyzbedziesz ale w aptekach masz taki proszek z robalami na opakowaniu

osobniki dorosle pewnie zdechly,ale jak przetrwaly jaja to na bank bedziesz znowu miala gadzine na chacie

Zamawiasz firmę odpluskwiajacą i ci pryskają całe mieszkanie. Po dwóch tygodniach ponownie. Zanim przyjdzie wszystkie ubrania poprać w możliwie najwyższej temperaturze, dobrze wysuszyć i szczelnie w worki. Substancją którą pryskają jest bezpieczna, nie możesz jej zmywać przez te dwa tygodnie, po drugiej dawce znów dwa tygodnie, potem czyścisz.

Nie znoś żadnych gratów z ulicy do domu, tam jest najwięcej ukrytych lokatorów. :)

Co do firmy. Różnie się cenią. Zwykle 70f. za pomieszczenie. Znajdź w necie fachowców i dzwoń.

Czy pluskwy wracają? Mieszkanie nie leczone pluskwy nie opuszczają. Pluskwy potrafią żyć w hibernacji do 3 lat.

Gość PluskwaXXX
Juz mam faceta ktory pryska mi mieszkanie,3 razy juz pryskal,zastanawiam sie nad wyprowadzka,wiem ze ciuchy moge wyprac ale niewiem czy w laptopie nie siedza..to co przeszlam na poczatku z nimi to byl koszmar,wygladalam okropnie,okazalo sie ze mam alergie na te kurestwa,dostalam mala komode od znajomego i tam wlasnie siedzialy,mam nauczke zeby nie brac nic od nikogo..

Widocznie źle ci spryskał. Trzeba dokładnie, w każdą szczelinę. Pod panele, listwy, w każdą szparę, futryny, ramy luster, obrazów, książki, wszędzie! One siedzą między kartkami książkowymi.

Gość PluskwaXXX
Znajoma mojego chlopaka poradzila mi zostawic waciki z krwią na noc i zobaczyc czy jescze sa,chce dzis to zrobic

Gość hmmmmmmm.
A skad wezmiesz krew?

Gość PluskwaXXX
Nie pytaj :)

Myślisz, ze pluskwa zje i zostanie do rana na waciku? A może na waciku znajdziesz bąbel? Hehe.

Gość PluskwaXXX
spie w grubych ciuchach i rekawiczkach od kilku dni i nic mnie nie gryzie jakos ale widze czasem takkie male w ciagu dnia niby martwe.

Pluskwa zrzuca swój brunatny pancerz. To widzisz. :P

Gość Ja, oszukana i zdradzona
no to macie swój dobrobyt w UK :o