Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bezradna18012

spóźniający się okres...

Polecane posty

Gość bezradna18012

Witam ! w sierpniu pojechałam na wakacje do chłopaka do Anglii, Kochaliśmy się co pare dni mniej więcej (kochaliśmy się z prezerwatywą) 20 sierpnia dostałam okres, był normalny 5-dniowy, w pierwszych dniach dosc obfity. Po okresie nie było już stosunku bo po prostu nie było takiej możliwości, gdyż wróciłam do Polski. Niby wszystko powinno być w porządku, ale czemu okres spóźnia mi się już 2 dni ? :( dodam, że okres zawsze mi się pojawiał wręcz jak w zegarku. Prosze o konkretne odpowiedzi, czy w ogole jest to mozliwe ze to ciaza skoro 20 sierpnia dostałam okres ???

Gość mrrrrrr3241
czsem się zdarza, że się spóżnia. Wystarczy stres , przeziębienie i takie tam . Jak miałaś okres w sierpniu i od tego czasu nie uprawiałaś seksu , to nie masz się czym martwić. Dodam ,że mnie czasem się spóżnia nawet o tydzień.

skoro współżyjesz to może być ciąża bo nie ma 100 procentowego zabezpieczenia ale spóźnienie może wynikać ze zmiany klimatu przeziębienia stresu itp itd bez testu mozesz gdybac

Gość Perw mobilna
Dwa dni to nie spóźnienie. Masz 25-dniowe cykle? Jeśli okres spóźni się 14 dni wtedy idź do ginekologa. Powodów opóźnienia może być wiele. Jeśli z prezerwatywą nic się nie stało to nie rozumiem dlaczego podejrzewać ciążę. Tym bardziej, ze stosunków od ostatniej miesiączki nie było.

Gość bezradna18012
okres mam co 20 dni, jeszcze nie zdarzyło mi się tak nigdy, że się spóźnił. Może to przez stres ? ostatnio bardzo się denerwuję i stresuje... :(

Gość bezradna18012
z obliczeń mi wyszło, że powinnam dostać 14, policzyłam coś źle ? bo nie rozumiem ?

Gość bezradna18012
5 dni

Gość bezradna18012
okres skończył mi się 25 sierpnia czyli dodaje 20 dni i wyszedł mi 14 września. Zawsze mi się to sprawdzało

Widać na biologii nie uważałaś. :o Pierwszy dzień cyklu to pierwszy dzień miesiączki. :o Ostatni dzień cyklu to ostatni dzień przed kolejną miesiączką.

Gość bezradna18012
czyli ?? mogłabyś to rozwinąć ?

Ale czego nie rozumiesz? :o Pierwszy dzień miesiączki (wiesz co to jest miesiączka?) to pierwszy dzień cyklu. Hmmm, może nie wiesz co to jest cykl... Obecny cykl liczysz od 20. sierpnia, a nie od 25. I trwa 25 dni, a nie 20. Nigdy Ci nie przyszło do głowy, że 20-dniowy cykl jest jakby trochę za krótki?

Gość bezradna18012
Ok. dzięki za wytłumaczenie . Ale po co od razu się tak unosić ? W zasadzie nic to nie zmieniło, bo tak czy tak , spóźnia mi się :(

W tej sytuacji nic nie zmieniło, ale życzę udanego porodu, jeśli skorzystałabyś z metody kalendarzykowej. A unoszę się, bo to jest wiedza ze szkoły podstawowej. To jest Twój organizm i takie rzeczy powinnaś wiedzieć. :o 🖐️