Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Taka jedna :)

Tortilla - tluszcz - lepiej dodac maslo czy smalec do placka?

Polecane posty

Gość zzzzzzzzzzcxxxxxxxxxx
Tortilla hiszpańska?? wyłącznie na dobrej oliwie!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość autorce chodzi ....
.... o PLACEK tortilla (nalesnik), nie o tortille hiszpanska .... :o smalec prawdopodobnie da lepszy smak, ale mi sie jakos tortille bardziej kojarza z olejem niz maslem lub smalcem .... chociaz taka z grysu kukrydzianego usmazona na smalcu moglaby byc calkiem niezla ;) ze zwyklej maki to bym powiedziala, ze raczej na oleju, albo bez tluszczu.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość smalec albo maslo klarowane
ghee

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kertunic
Nie dodaje się żadnego tłuszczu do placka. Tylko mąka (kukurydziana i ciut pszennej), woda i sól. Piecze się na gorącej SUCHEJ blasze/patelni.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×