Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość littlebutterfly

USG! Jak szybko?

Polecane posty

Gość littlebutterfly

hej wszystkim, jak wcześnie usg może pokazać czy jest się w ciąży? :*

Gość azu
najlepiej iść ok 6-7tyg. liczone od ost. okresu. Wówczas powinno być widoczne już bijące serce a to potwierdza ciążę. Wcześniej może być różnie. A co taka niecierpliwa jesteś?

Gość littlebutterfly
no bo ostatni raz wspolzylam 17 lipca a owu mialam ok 30 lipca, a 13 wrzesnia bylam u lekarza i nic

Gość azu
No to znaczy że nie ma ciąży, po takim czasie lekarz na 100% zobaczyłby ciążę. Zresztą o co się martwisz jeśli seks był 2tyg. przed owulacją to nie ma szans na to żeby plemniki doczekały.

Gość littlebutterfly
nie martwię się, tylko tak pytam :) ale dziękuje za odpowiedz pomocna osóbko :*

Gość gfgffh
ja byłam w 5t2d i przy olbrzymim zbliżeniu zobaczyła malucha! Mam dostałam nawet zdjęcie :) Mały miał wtedy dwa i pół milimetra! Wszystko zależy od tego jak dobry sprzęt (USG) ma lekarz w swoim gabinecie....

Gość azu
Ale jakiś powód tych pytań jest. bo nie wierzę że to ot tak. Wkręcasz sobie pewnie coś?

Gość littlebutterfly
nie wkręcam sobie bo lekarz mi tylko powiedział że mam torbiela, a ja chciałam tylko z ciekawości zapytać, już odrazu muszę sobie wkręcać.. na początku może,takie objawy miałam dziwne, ale zrrobiłam bete 20 sierpnia i wyszła negatywna i okazało sie tylko, że to torbiel.. lol

Gość azu
No to wszystko jasne. Torbiele są przyczyną podwyższonego hcg w organizmie. więc wszystko jasne. Przy beta hcg właśnie z tego powodu zaleca się robienie jej 2 razy w odstępie 48godz. -widać prawidłowy przyrost jaki powinien być w przypadku ciąży. To jest ważniejsze niż jednostkowy wynik.

Gość littlebutterfly
tak ale ja bete hcg miałam negatywna a jedna zrobilam 10 sierpnia a druga 20 wiec w moim przypadku nie urosla ani troszke ( wynosila 0,1)

Gość azu
Źle spojrzałam i myślałam że beta 20 była a to 20 sierpnia. :) Beta przy torbielu może być podwyższona ale nie musi. Tak czy owak teraz już chyba wszystko wiesz. :) Ciąża nie wchodzi w grę.