Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamija miani

6 letnia córka strasznie placze bo jej wypadły dwie jedynki mleczaki

Polecane posty

Gość mamija miani

rozpacza że nie chce byc bez ząbków i nie chce czekać miesiąc , wstydzi się jutro iśc do przeczkola w domu jest ryk :O

Gość mamija miani
wiem zrobilam błąd - przedszkola , wszystko dlatego że ten ryk zagłusza mi myślenie

Gość Michael Telo
zlej w dupsko to się gówniara przymknie! Księżniczkę wychowałaś, to cierp!

Gość orbitka na orbicie
niech przyklei sobie dwie gumy Orbit, te pastylki - podobne do zębów :)

to nie ryk.... nie ryk :P dziecko można ubrać w gowno wysmarowac nim twarz i tak to przejdzie bo to dziecko... wyjaśnij jej ze wszyscy mają ją i jej zeby w dupie :)

Gość powiedz ze jesli wlozy zabki
pod poduszke i nie bedzie plakac to przyjdzie do niej wrozba zebuszka i dostanie pieniazki powinno podzialac

co to będzie jako okres dostanie jak już z utratą zębów ma problem

Gość mamija miani
nic nie pomaga , siedzi w pokoju , zauważyłam że zrobiła sobie zęby z chusteczki higienicznej i trzyma to w buzi :O

Gość mama dwóch dziewczynek
opowiedz jej bajeczkę o wróżce zębuszce; wytłumacz, że mleczne ząbki muszą wypaść, żeby zrobić miejsca dla stałych i że do znak, że dorasta. Niedługo ząbki wyrosną i będzie miała piękny, dorosły uśmiech. Powiedz, że wszystkie dzieci niedługo zaczną tracić ząbki, może już jakaś koleżanka, kolega zgubiły mleczaki, może jutro w przedszkolu niech popatrzy, które dzieci już dorastają... możesz też poprosić rano panią o jakiś temat ząbkowy w przedszkolu a mała Twoja będzie wtedy gwiazdą. Na pewno jest dla niej ciężko, może wymyśl jakąś historyjkę ze "swojego dzieciństwa" jak Ty czekałaś na stałe ząbki, na wróżkę... musisz ją wesprzeć.

Gość wybij jej resztę
zapomnij o tych 2 :-P

Gość mamija miani
już z nią porozmawiałam ,troche sie uspokoiła i zajęła czymś innym szok powoli chyba minie

Gość oi po
Moj 3 latek złamał ząbek i było to samo- tłumaczyłam kilka dni,ze wszystkim dzieciom wypadają ząbki, ze urośnie mu nowy itp. Troszke inna sytuacja, bo Twojej urośnie nieawem, a mój poczeka kilka lat;-) ale zrozumiał. Pokazywałąm mu mnóstwo zdjęc bezzebnych dzieci w googlach.Z ta wróżka tez pomysł super. Kup jej rzecz o której marzy albo włóż pieniążki od wróżki i wybierzce sie na jakies wspólne zakupy- zeby ta cała sytuacje miło wspominała a nie jako tragedie. Kup jakies specjalne pudełeczko na ząbka i schowaj jak relikwie, razem z innymi pamiatkami po małej- wytłumacz jej dlaczego tak sie robi. Mow jej,ze cieszysz sie ze wypadł juz jej ząbke b niediugo zaczna jej rosnąć prawdziwe,tłumacz ze teraz musie bardzo o nie dbac itp

Gość Michael Telo
powiedz jej prawdę: wyrosną jej nowe zęby, które będą za duże do jej twarzy dzięki czemu będzie wyglądać jak mors/ wiewiór. Im wcześniej tym lepiej, bo za miesiąc znowu będzie ryk!

Gość mamija miani
uspokoiła sie trochę i teraz je obiad bo przecież ryczała kilka godzin więc zgłodniała wie wszystko, o wróżce wie i dostanie pieniążek pod poduszkę