Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Rusałka mów do mnie

Krew z pochwy u dziewczynki - noworodka !

Polecane posty

Gość Rusałka mów do mnie

Urodziłam w czwartek, wczoraj wypisano nas do domu. Wieczorem przy zmianie pieluszki zauważyłam plamki krwi. Wygląda to tak jakby wydostawała się z pochwy malutkiej. Wpadłam w panikę, ale zaczęłam szukać po necie i gdzieś pisało, że to coś związane jest z moimi hormonami i że nawet z tych małych piersiątek może mleko lecieć. Jak to jest naprawdę ?

Moja corka w 4 dobie zycia tez plamila,zdarzylo sie dwukrotnie,krew byla na pieluszce.nastepnego dnia polozna potwierdzila,ze to zmiany hormonalne i u dziewczynek tak jest,takze nie przejmuj sie:)

Gość Rusałka mów do mnie
AgataHa dzięki ! Reszty nie skomentuję :o

Gość Ja jeszcze w ciąży o tym
czytałam a potem w szpitalu położna nam mówiła . Moja sąsiadka z sali miała właśnie z synkiem tak że poleciały mu z sutków kropelki mleka a le tylko raz za to moja córka nie miała śladu krwi ale wiedziałam że jak się przytrafi to że to norma.

Gość jshdjdhjdh
Ja o tym wiedziałam jeszcze przed ciążą a potem w praktyce sobie przypomniałam o tym i córeczka miała jednorazowe maleńkie plamienie .

U nas bylo podobnie. Z tym, ze w 6 dobie zycia. Zdarzylo sie dwukrotnie. Minelo. Okolo 10 doby pojawila sie tez dwukrotnie zolta wydzielina z pochwy. A mam pytanie - usuwacie ten serek ktory jest przy ujsciu, tam gdzie wargi sromowe wieksze? W srodku. Polozna zabronila, ale dla mnie wyglada to jak brud...

Gość To normalne. Twoje hormony
przedostaly sie do krwioobiegu dziecka w czasie porodu. Przejdzie jej to predko. Nie panikuj i nic z tym nie rob.

Gość To normalne. Twoje hormony
Niko ty tez nic z tym nierob, bo to naturalna bariera tluszczowa skory zapobiegajaca urazom, otarciom, zakarzeniom. Zostaw to. Przemywaj krocze z wierzchu i nic wicej nie rob. Reszta oczyszcza sie sama naturalnie. Nalot zniknie z czasem samoczynnie jak dziecko podrosnie. To nie brud.

Gość kwhejrhjerh
Ja nie oczyszczałam białego nalotu bo połozna powiedziała że póki samo nie zejdzie to jest to nautralna ochrona dla maleńkiej pochwy i by przecieraż tylko z zewnątrz . Ja przecierałam z zewnątrz (po wierzchu warg dużych ) i same wargi sromowe jednym delikatnym pociągnięciem od przodu w tył nie dotykając przedsionka pochwy tylko lekko odchylając palcami wargi większe by przemyć pot i brud. Dziewczynka jak zrobi kupkę to też część kału wnika pomiędzy wargi większe i osadza się na wargach mniejszych i to trzeba bardzo dokłądnie przemywać wywarem rumianku i płatkiem bawełnianym a jak kupka dojdzie do przedsionka to niestety tez koniecznie trzeba przemyć by bakterie coli nie przedostały się do pochwy.

Przecieram tylko wacikiem z rumiankiem jak sie kupa tam dostanie. Nie szoruje. Tylko to tak dziwnie wyglada. U doroslej kobiety tak wlasnie wyglada brud...

Gość U mnie już w szpitalu
jak córcia zrobiła rzadką kupkę to ubrudziła sobie własnie przedsionek pochwy i położna powiedziała że trudno i trzeba to dokładnie przemywać rumiankiem bo lepsze to niż zakażenie pochwy od kupy.

To tak wygląda tylko :) . Przmywać tylko kiedy potrzeba (przy kupce) i nie trzeć . Ja potem już jak wyszlam ze szpitala to przemywałam normalnie obszar pomiędzy wargami większymi i mniejszymi od góry w dół (jak maluch lezy) i dokładnie też jednym ruchem sam przedsionek i nigdy nie było problemu a zaczerwienieniem czy innymi historiami. Ważne by robić to po każdej kupce a nie po każdym siku za każdą zmianą pieluszki. Ja nigdy nie uzywałam do oczyszczania "pisi" chusteczek a jedynie zbierałam nimi kupę z pupki a potem dokładnie wodą i rumiankiem wszystko a odkąd mała umiała już siedzieć to pod kranik umywalki i porządnie żelem i wodą a na koniec na przewijaku tylko pisię jeszcze płatkiem bawełnianym tak jak już pisałam.

Gość ku....wa nie potrafisz
normalnie pisać, jak dorosła kobieta? Pisia? Co to k... za słowo.

Gość ldm
Pupka i pisia, mamusia chyba coś się ze zwojami stało jak parła przy porodzie.

Gość taaaa zastanawiam sie jak WY
zajebane wszystko-wiedzące mamuśki mówicie? CIPA czy CIPKA -ze tak wam przeszkadza jak mamusie mówią "pisia" ? Zresztą CIPY to wy jesteście , jakbyscie nie byly to byscie nie spedzały tutaj całych dni !

Gość do taaaa zastanawiam sie jak
Dla Ciebie stara cipo mogę pisać cipka . Rozumiem że twoja mama nazywała twój srom cipą?

Gość Do ldm
ty problemu zwojów nie poruszaj tylko dlatego że ktoś napisał po swojemu bo sama masz ograniczoną łepetynę skoro poruszasz tak debilnie oczywisty temat debilko.

Gość Nie no , weszła taka ldm
po godzinach i zajrzała na wpisy i aż w niej zagotowało więc pod pomarańczką postanowiła ratować swój ograniczony móżdźek przed złą opinią i stąd te komentarze a wy odpisujecie :)

Gość ldm
Mówcie mi tak jeszcze :D

Gość Ale o co tak zaczepka
przeciez każdy mówi po swojemu i po co tak zaraz napadać? Czy te co mają jakieś ale zawsze mówią wagina albo pochwa albo srom? Szczerze wątpię, zwyczjanie musiały się do czegoś przypieprzyć bo ten typ tak ma.

Gość ldm
Ciężarnym na prawde hormony robią spagetti z mózgu, nie mam związku z tym tematem nic wspólnego poza postem z godz. 18. Ale myślcie sobie co wam się żywnie podoba :D

Gość Ale o co tak zaczepka
do ldm to tobie przeszkadz nazwa "pisia" , ciekawe dlaczego? Wiesz, każdy ma jakieś ukryte zaszłości z dzieciństwa :D

Gość ldm
Jak dorosła baba mówi pisia to coś nie halo , ciekawe czy do męża mówi kochanie gdzie zaparkowałeś brum-brum.

O kurcze :D , zajrzałam bo widzę że się temat podniósł ale w życiu bym nie pomyślała że to przez moje określenie i że ldm ono zdenerwuje :D. Przepraszam najmocniej za moje przyzwyczjenia mowy i od razu poprawiam na waginę :) .

A i dodam że nie jestem w ciąży ani tuż po porodzie bo poród miał miejsce 20 miesięcy temu :) a z kim nie halo to chyba wszyscy tu widzą :)

Gość sjnsajdnjsd
ldm ty jesteś kopnięta , po co przytaczasz tu jakieś kochanie zaparkowałeś samochód brum brum :D I ty mówisz że ktos ma nie halo ? :D

Gość ldm
Dobrze idź mężowi zrób kolacyjkę przy świeczuszce 🖐️

Gość sjnsajdnjsd
Cholera ja też jestem dorosłą babą i mówię pipi a nie wagina , no ludzie to chyba indiwidualna sprawa jak się prywatnie mówi i narządach swojego dziecka :D . Szkoda czasu na taką debilkę.

Gość elemeledutki.......
Ldm ty cipo idź i nie wracaj :D