Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Paulilkaaa

Wargi sromowe.

Polecane posty

Gość Paulilkaaa

Czy wargi sromowe wieksze mozn a smarowac noworodkom bepanthenem? zaczerwienily sie i nie chce aby bylo jakies odparzenie.

Gość Paulilkaaa
Mam sudokrem, ale slyszalam, ze to dosc silny krem, na pewno nic sie nie stanie jak posmaruje z wierzchu wargi?

Gość ldm
Nie, to najlepszy krem na odparzenia .

Gość U mnie już w szpitalu
Super, co wzpowiedź to nowy najlepszy srodek , to może i ja się dołączę ;). Najlepsza na te rzeczy i najczystsza to oliwa z oliwek (porada mojej położnej) .

Gość ldm
Oliwka nie wsiąka jak krem, powoduje że skóra nie oddycha i powoduje odparzenia ;D

Gość Mnie lekarz zrobił badanie
Nieprawda :D . Oliwka mineralna nie wsiąka ale kazdy naturalny olej oddycha i jest nim międzyinnymi oliwa z oliwek stąd odradza się olejów mineralnych na rzecz naturalnych.

Gość Oliwa z oliwek to olej
naturalny, roślinny i oddycha i jest zdrowszy niż krem bo jest czysty sam w sobie a krem zawiera sporo wspomagaczy. Przeczyta taka o oliwkach i myśli że to się tyczy wszystkiego na jedno kopyto :D. Poza tym oliwka durnoto to nie to samo co olej :D

Gość Oliwa z oliwek to olej
to było do ldm

Gość Pepanthen jest bardzo
dobry i można smarować cieniutką warstwą. Dodam też coś od siebie. Większość kremów do pupy nawet tych najgęstszych na bazie cynku zawiera wodę i jak taki krem zostanie nałożon zbyt dużą warstwą bez odczekania aż "lekko odparuje" i wchłonie się to można nabawić dziecko zaczerwienienia dlatego większośc firm produkujących te kremy zaleca smarować cienką warstwą. Każdy olej roślinny jest lepszy niż najlepszy krem gdyż działa naturalnie . Olej roślinny oddycha (to prawda) i w żadnych wypadku nie powoduje podrażnień bo natłuszcza , dostarcza skórze kwasów nienasyconych i nasyconych oraz naturalnych witamin i minerałów które łatwiej się wchłaniają w skóre bo sa naturalne to raz, a dwa bo są w tłuszczu a wiadomo że witaminy z tłuszczem są lepiej transportowane. Kremy typu sudocrem sa agresywniejsze i nie zaleca się każdemu dziecku . Ja bym polecała albo krem pepanthen (jeżeli już ma być krem) cienką warstwą albo regularnie , profilaktycznie oliwą z oliwek bo działa równiez przeciwzapalnie i bakteriostatycznie a poza tym słynie z tego że przeciwdziała odparzeniom .

Gość mamusiakamilli
Ja nie mieszkam w PL i tu na odparzenia dostawałam maść z apteki która była bezzapachowa na bazie azulanu z rumianku i nagietka i nigdy nie kupowałam żadnych sklepowych maści . Co do maści bapanthen to słyszałam same pozytywy ale jest to maść dość łagodna i nieskuteczna na mocne odparzenia ( ja w szpitalu dostałam taką na podrażnione brodawki sutkowe) a co do oliwy z oliwek to moje znajome nie wiele wiedzą na ten temat bo w PL nie jest ona absolutnie kojarzona w środkiem kosmetycznym na odparzenia ale jako spożywczym do sałatek tylko i wyłącznie :D więc nie dziwię się dziewczynom że pierwsze słyszę, u nas natomiast oliwę z oliwek zaleca większość położnych i praktycznie jest bardzo popularna jako najnaturalniejszy środek przeciwzapalny na odparzenia. Myślę że warto mieć w domu i bapanthen i oliwę .

Gość ldm
Najpierw zalecz kremem a oliwke stosuj na zdrowa skore.