Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hmmm jaaaaaaa

Paradoksy:)

Polecane posty

Gość hmmm jaaaaaaa

Witam...moze ktos mi pomoc w wymysleniu paradoksu na makroekonomie:)niestety nie mam pomyslu....chodzi o jakies dziwne sytuacje np.na wykladzie mielismy zagadnienia Wyjasnij sytuacje Apartamentowiwec-najdroższe mieszkania sa na ostatnim piętrze,zwykly bolk-najdroższe na Ii II piętrze,kolejny przyklad czemu bilet np. w autokarze kupiony w ostatniej chwili jest droższy od kupionego wczesniej,a np .bilety kupione przed samym seansem w teatrze sa tańsze itp

Gość rasput1n
bilet na autokar w ostatniej chwili jest tanszy, bo jest przecena,

chciałam przegrać, a wygrałam wygrałam czy przegrałam? dziwne te paradoksy co podałaś :P

Gość KOKSUSEKPIK
z tym autokarem to ci nie wyszło np. paradoks ludzie kupują droższy produkt znanej marki jak mogą mieć taki sam tej samej jakości w niższej cenie od nieznanej firmy

biedni maja wieksze parcie na pieniadze,niz bogaci, obnosza sie bardziej z pieniedzmi, niz bogaci, ostatnie pieniadze wydadza na auto, na dom wezma kredyt na 45 lat, byle ludzie widzieli. Na zachodzie wielu dosc zamoznych ludzi mieszka skromnie, nie jezdzi wypasionymi sportowymi brykami, a wygodnymi, rodzinnymi autami ...paradox :)

Gość hmmm jaaaaaaa
takie niby paradoksy mielismy na wykladzie ,chodzilo o wyjasnienie przyczyn tej sytuacji....

Gość hmmm jaaaaaaa
a co autokaru to chodzilo o to ,ze ludzie zmuszeni naglym wyjazdem beda musieli kupic ten drogi bilet,a co do teatru to ludzi sie zacheca to kupna taniego ,by wogole skorzytali...

Gość rasput1n
a przewoźnik zmuszony tym że autokar pojedzie w bez kilku miejsc obniży cenę aby sprzedać bilety