Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Calianak

Palenie.... ???

Polecane posty

Gość Calianak

Cześć. Chciałabym poruszyć temat palenia papierosów.. Mam 21 lat i palę od 4 lat codziennie, ok. paczki papierosów. Oczywiście odczuwam już dolegliwości takie jak kaszel, lekka chrypka a nawet ból klatki piersiowej. Wiem, że nie brzmi to ciekawie, ale zdaję sobie sprawę z tego, że szkodzę sama sobie i moim bliskim. Mój chłopak nie pali, to jest jedyny praktycznie powód naszych kłótni.. Dodatkowo w mojej rodzinie większość osób zmarła na raka, niekoniecznie płuc, ale i krtani, mózgu, kręgosłupa, szyjki macicy itp.. Coraz bardziej zastanawiam się nad rzuceniem paleni, ale ile kroć razy próbuję się za to zabrać, nie wychodzi mi. Psychicznie czuje się z tym już bardzo źle, jako młoda kobieta a kiedyś matka nie chcę zachorować, być niepłodna, urodzić chore dziecko kiedyś, lub nawet sama umrzeć. Mam czarne scenariusze i boje się. Jeżeli jest tu jakakolwiek osoba, która rzuciła palenie po długim czasie, proszę niech się wypowie. Jest to zrobić ? Jeżeli motywacja już jest co stanowi pierwszy poważny krok, to co zrobić dalej żeby skończyć z tym raz na zawsze i nigdy do tego nie powracać ?

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować