Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość no prawda no

Bóg nie istnieje -

Polecane posty

Gość no prawda no

Jest mi bardzo źle, smutno, jestem rozgoryczona faktem że nie istnieje żaden bóg, że oprawcy nie zostaną ukarani, ich ofiary wynagrodzone krzywdy. To jest dla mnie smutne, to jest przykre, a życie okrutne :( :( eh jestem chyba zbyt wrażliwa jak na ten świat.

Gość Czytacz forum
Skad wiesz ze nie istnieje ?

Gość no prawda no
Bo nie istnieje. Proste

Gość no prawda no
Wiem to napewno. Nie pisze by trollowac - zresztą mój pierwszy post wiele mówi

Gość Czytacz forum
Jest ci smutno ?

o widzę że późno się robi, procenty wzrosły, filozoficzne przemyślenia się zaczynają ;)

Gość Zakrwawiony wampir
Ja jestem agnostykiem więc nie wierzę w boga ale uważam że nie da się udowodnić że nie istnieje ani że istnieje

Gość pseudonimpseudo
no wiadomo że tak jest. jest to jedno z wąznych założeń które warto podjąć, dlatego tak ważna jest aktywność każdego człowieka i działanie w obliczu niesprawiedliwosci.

Gość Bóg istnieje
oprawcy zostana ukarani po śmierci czeka ich piekło i diabły kosmate a dobrzy ludzie zostaną nagordzeni czeka ich raj czyli stan podobny jak po zazyciu heroiny tylko bez skutków ubocznych i cały czas bez przerwy pozdrawiam

Gość Piekny Chuseyn
Sprawiedliwośc dziejowa wszak dowodzi że PO tomkowie Pana z wąsem działajom. A tak po ludzku dobrze ze w Innym świecie nie spotyka siem tych samych idiotów. Somsiectwo jest inne . Generalnie :-P Na szczescie. Każdy ma swojom skrzynke z góry przeydzielonom ehehe

Gość pan white
Chcesz porozmawiać, napisz do mnie emaila panwhite.poczta@gmail.com (skopiuj email i usuń spację w słowie "gmail" ) chętnie Ci pomogę.

Gość prawiczek z patologii
Boga stworzyli władcy aby łatwiej panować nad głupim narodem. Skoro bóg jest dobry to skąd trzęsienie ziemi, wirusy, bakterie czy choroby dziedziczne? Skoro bóg jest wszechwiedzący to wiedział doskonale jak będą postępować źli ludzie. Wolna wola to bajeczka. A w naturze? Walka o przetrwanie, jedzenie się żywcem, kanibalizm, dewiacje. Dobry bóg stworzył coś takiego? Stworzył lwa który musi zayebać antylopę, żeby przeżyć? Kolejna rzecz. Wiadomo, że to jak nasze życie może być szczęście, jest uzależnione od genów i środowiska. Jeden ma g******e geny i wychował się w patologii to i morduje, kradnie, jest zły przez co będzie cierpiał w piekle męki. Ale czy to jego wina? A plemiona gdzie o Bogu katolickim nigdy nie słyszano, gdzie mamy do czynienia z okrutnymi rytuałami, co z tymi ludźmi? Do piekła z nimi? Kolejna rzecz. Wiadomo, że jak ktoś jest piękny, bogaty, ma cudowną rodzinę, przyjaciół to będzie dobry. Ktoś może być brzydki, głupi, biedny, cierpieć i żyć w nędzy, ale też załóżmy, że będzie dobry. I co? I jeden i drugi pójdzie do nieba? Ten drugi ma nie być w****iony na tego pierwszego, że jego życie i na ziemi i po śmierci to raj, a on sam żył jak g***o? Podsumowując. Jeżeli jakiś bożek istnieje to jest s********m i sram na niego za to co mi zrobił. Jeżeli nie ma, to cóż, załatwię się w toalecie.

Gość gość
Prawiczek z patologi, ja też tak uważam :-)

Gość gość
Do tych co wierzą,wytłumaczcie mi bo nie kumam.Skoro jest wszechmocny,to co za problem zapobiec,niedopuścić tych wszystkich tragedi np: mordowania dzieci przez własne matki,ponoć ON nas wszystkich kocha! Jak może dopuścić do sytuacji ,w której giną ludzie którzy jechali na pielgrzymke chwalić GO! Gdzie on jest na oddziale onkologii,szczególnie dziecięcej? Ta jego wszechmocność,wszechobecność itp.itd.to o kant doopy rozbić!

A o co Ty masz pretensje do Boga? czy to Bóg zabił te małe dzieci? Nie, to zabiła je własna matka, chociaż Bóg mówił " nie zabijaj". Dlaczego nie posłuchała tego nakazu? Przecież miała wybór. Każdy z nas ma wybór, mamy wolną wolę, sami wybieramy między dobrem a złem.

Gość gość
maupo, jesteś idiotą, nic nie zrozumiałeś.

Podczas ogromnej fali nudy, myślałam o bogu. I są dowody na jego nieistnienie 1. Zrobił potop 2. Nie pozbył się szatana (a przecież jest taki wszechmogący) 3. Ludzie na całym świecie wierzą w nie jednego tylko 2, 3, 4 bogów. 4. Maryja dziewica? Ponoć ją zgwałcono (jakiś strażnik czy ktoś), słyszałam też że kosmici ją porwali i zapłodnili. 5. W 2036 r. będzie koniec świata przez asteroidę i to ogromną. Ona jest 45 ml. km świetlnych od ziemi. Po za tym gdy noszę łańcuszek z komunii mam pecha, chyba że jestem dzieckiem szatana XD

Gość gość
bzdury gadasz bo nie znasz pisma św a czy będąc matka zabiłaś by swoje dziecko bóg ma wieczność by karać

Gość gość
Istnieje! Właśnie pomógł mi zdać anatomię! Alleluja!

Gość gość
a mi pomógł zdać maturę 2 l temu:-)s

Gość gość
bóg istnieje wiary poiczeba ci

Gość gość
Bóg jest na 100% widziałam Jezusa

Gość cudownie ocalona
HEJ LUDZIE, MAM WAM COŚ DO POWIEDZENIA: BÓG KOCHA WAS TAK, JAK NIKT NIGDY NIE BĘDZIE WAS KOCHAŁ, JEGO MIŁOŚĆ TO NAJLEPSZE CO WAM SIĘ MOGŁO PRZYTRAFIĆ CHOĆ MOŻE NIENAWIDZICIE SWOJEGO ŻYCIA, ALE UWIERZCIE, TO NIE MA NIC WSPÓLNEGO Z NIM, ON JEST DOSKONAŁY I JEGO MIŁOŚĆ TEŻ, JEŚLI JESTEŚ DALEKO OD JEZUSA, WRÓĆ, JESZCZE WSZYSTKO SIĘ DA POUKŁADAĆ, UWIERZ W CUD, ODDAJ WSZYSTKO BOGU !! JA GO DOŚWIADCZYŁAM OSOBIŚCIE, JEZUS CZEKA, ZAWSZE CIĘ KOCHAŁ, NIGDY NIE PRZESTAŁ, ROZUMIESZ? NIGDY !! JEGO MIŁOŚĆ DA RADĘ ZNISZCZYĆ CAŁY TWÓJ BÓL chciałam wam opowiedzieć coś co zmieniło moje życie; mimo że byłam dość wierząca i taka sobie średnio praktykująca odkryłam niedawno Jezusa zupełnie na nowo, to był przewrót który zmienił moje życie!!!!! jeśli wasza wiara jest żywa, autentyczna i nie chwilowa (WAŻNE) modlitwy zostaną wysłuchane i cuda wejdą do waszego życia z taką pewnością siebie jakby siedziały tam sobie wygodnie od zawsze. Może to nie będzie dokładnie to o co prosiłeś lecz będzie to najlepsza możliwa aktualnie dostępna dla Ciebie opcja a może i coś lepszego niż „zamawiałeś”. Bóg da Ci to czego nie da Ci nikt, nikt nigdy nie będzie kochał Cię tak bardzo jak on, nikt nie doda Ci tyle odwagi i siły, tyle radości i ciepła oraz zrozumienia. To nie jest ktoś odległy, on jest bardziej ludzki od ludzi a jego dobroć większa niż dobroć wszystkich ludzi którzy kiedykolwiek żyli na tej planecie razem wziętych. To się wydaje Ci teraz może pusta gadka, ale jest coś takiego jak wylanie Ducha Świętego (sprawdź też pod nazwą: chrzest w Duchu Świętym) i jest to mega przeżycie mistyczne i realne jednocześnie, używałam w życiu różnych rzeczy i uwierz mi- nic Ci nie da takiego powera, jest to odlot nie do opisania ludzkim językiem, wiem co mówię. Jeśli jesteś teraz daleko od Jezusa i masz wymówkę w stylu „ …no ale ja już zrobiłam tyle złych rzeczy i teraz to już w sumie tak głupio, nie ma sensu wracać…” to muszę cię rozczarować gdyż to gó**no a nie wymówka ja miałam podpisany własną krwią pakt z diabłem (we wczesnej młodości) a Bóg wybaczył mi to, przyjął z powrotem jak gdyby nigdy nic, tyle Ci powiem; spowiedź to potęga, weźcie to na serio, dzięki spowiedzi możecie dosłownie wykasować te wszystkie złe rzeczy w majestacie duchowego prawa które jest po drugiej stronie (po śmierci) brane ze 100% szacunkiem i uznaniem Wróć do Jezusa, on czeka

Gość WIEM CO MÓWIE WIEC ZAUFAJ
wpisz na youtube piotr glas

Gość gość
w jednym temacie udowodnili wam katole że wasz bog nie istnieje to przeniesli się na drugim. Najlepsza jest ta stara k***a martyna. Rodzice tej d***** to musieli byc jacys menele. Wszyscy czekają aż jej dziecko zachoruje na raka a ona podziękuje za ten dar na forum :-) j****y narzucający się wszystki pietdolony katol.

Gość gość
No szkoda,ze oprawców pozbawił sumienia ,a dobrzy ludzie są ofiarami