Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bajobongoo

Czy wieloletnie związki najczęsciej się rozpadają????

Polecane posty

Gość bajobongoo

Mówie tu o zwiazkach 7 lat i więcej. Czy takie zwiazki jesli nie ma slubu najczęsciej sie rozpadają albo ropadaja zaraz po slubie?Czy jest w tym ziarenko prawdy?

Gość GretaBarbo
ale ślub nie ma tu kompletnie nic do rzeczy. Jeżeli związek ma przetrwać to przetrwa ze ślubem czy bez niego. I analogicznie jeśli ma się rozpaść, to fakt przelecenia się po kościele w niczym nie pomoże

Gość a ja sie zgadzam
z bajabongo. Przyklady mam w najblizszym otoczeniu. Związki 10-cio, 14-sto letnie. Jeden po slubie nie wytrwal nawet roku, w drugim do slubu nie doszlo. Moim zdaniem jesli ludzie chodza ze soba jakies 5 lat i specjalnie nie pala sie do malzenstwa, to juz ten zapal raczej sie nie pojawi a zwiazek sie rozpadnie.

Gość konwalijkaa
mój rozpadł się po 11 latach- to było juz tylko przyzwyczajenie, nmie wiem czy ślub np. po 3 latach cos by zmienił. Teraz mam 33 lata i jestem sama, ale zadowolona :)

Gość gość
Ja do dzisiaj nie wiem dlaczego tak się dzieje. Ja byłam w związku nieformalnym 16 lat odeszłam bo czułam i miałam dowody że mnie zdradza teraz ja jestem sama a on po roku się chajta z inną i dla niej postanowił wziąć ślub kościelny a mi całe życie mówił że papierek nie jest potrzeby do szczęścia