Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wkur.. jestemm na maxa

dostalam 250zl ALIMENTOW!!!!!!!!

Polecane posty

ale kogo bedzie obchodzic ze ja wynajmuje?to ma znaczenie jakies? sad sie przychyli?

Gość rasput1n
a z tego kredyty ojciec będzie miał coś? najlepiej wziąć kredyt na 500tys i niech ojciec płaci alimenty bo kredyt jest

Gość rasput1n
oddaj dziecko ojcu i płać mu alimenty

nie jestesmy malzenstwem, serio to on nie chce dziecka nawet na weekend bo ma inne sprawy a gdzie oddac mu, chyba zartujesz, mala go zreszta nie lubi:(

Gość dlaczego wynajmujesz mieszkani
e????

Gość taaaaaa.........
Emmett Fitz-Hume - no co wynika z tego, co napisałeś/łaś -wkleiłaś. Przysługuje 3/5 pensji i taki jest fakt! Od argumentacji autorki zależy wszystko i to ona powinna określić wysokość alimentów a sąd biorąc pod uwagę zarobki może się odnieść pozytywnie nawet do 900zł. W tym wypadku będą rosły alimenty zaległe bo zakład pracy może tylko z wynagrodzenia wypłacać 3/5 . Autorko w apelacji, jeśli jest już uprawomocnienie wyroku musisz sama wskazać kwotę alimentów jakiej się domagasz.

Gość rasput1n
taa, powinnaś mieć swoje ile masz lat? poszukaj sobie spąsora

Gość rasput1n
a jak Cię nie było stać na dziecko to trzabyło się nie gźić po kątach

Gość taaaaaa.........
jeśli nie jesteście małżeństwem.... zrób tak, jak napisałam powyżej- sama wyznacz kwotę alimentów!

Gość gdttehlwsi
autorko, czy masz jakiegos pelnomocnika? czy sama reperezentowalas sie w sadzie? skorzystaj z porady fachowca. moim zdaniem szansa na podniesienie alimentow jest znikoma. sad moze zasadzic alimenty w takiej wysokosci, na jaka maksymalnie moze "pozwolic" sobie ojciec dziecka. 250 pln przy zarobkach rzedu 1300 pln to i tak bardzo duzo. kwestie tego,ile dziecko kosztuje itd niestety w tym przypadku schodza na drugi plan. alimenty nie sa zgodne z zasadami wspozycia spoleczno - ekonomicznego, ale bardziej oparte na aspekcie racjonalizatorskim. czy praca ojca dziecka jest zgodna z jego kwalifikacjami itp. ? bo jezeli wykonuje prace decydowanie ponizej swoich kwalifikacji i mozliwosci, mozesz postarac sie to udowodnic. wowczas pomimo tego, ze zarabia tak malo, sad moze uznac, ze wynika to wylacznie z jego lenistwa, bo zgodnie z jego kwalifikacjami zawodowymi, powinien zarabiac wielokotnosc aktualnego wynagrodzenia. wtedy pojawia sie mozliwosc walki o wieksze alimenty pomimo jego niskich zarobkow.

Gość pytanie mam do ciebie
mieszkasz w stolicy i zarabiasz tak gowniane pieniadze?:-( faceta z ktorym, zrobiałas sobie dziecko poanałas na kasach w tesco??jezu do kogo ty masz pretensje? twoj facet zarabia gowniane pieniadz ty rowniez, ytrzeba bylo pomyslec o tym wczesniej i nie decydowac sie na dziecko

jak nie ma znajomości to jak może dostać lepszą pracę? może w sejmie go zatrudnią bo ma wykształcenie

a ojca mojego dziecka poznałam na wiejskiej zabawie, dobrze mnie ruchał

Gość czy..........
gdttehlwsi -bzdury wypisujesz!!!!!!! Tu jest ważne dobro dziecka a nie ojca:P

widze podszywy tu ale ok rob sobie jaja:) on tyle zarabia na umowie zrozuum to, pod stolem dostaje wiecej normalka w pl.Ci co mi zarzucaja male zarobki ok male ale panstwowo i mam 13 itp i prace do 15. 30 przy dziecku to wygoda jest , zreszta ucze sie jescze wiecwekkend mam wolne , kto nie ma pojecia niech nie pisz m glupot.

Gość gdhdusw
nie pisze glupot, tylko pisze jak to wyglada. mozecie sie ludzic, ze jest inaczej, ale nie jest. a wiem, o czym pisze, bo takie sprawy to dla mnie chleb powszedni od 6 lat.

Gość no to......
Już tu nie pisz. Gnojki zawsze będą obrażać i podszywać! Wiesz co masz zrobić- złóż apelację, ewentualnie wniosek o podwyższenie alimentów w pozwie o alimenty wyznacz kwotę np. 1000,00 uzasadnij to odpowiednio. Piszesz, że na lewo zarabia, podczas rozprawy możesz o tym wspomnieć. Ale i tak w/g prawa możesz otrzymać 3/5 jego wynagrodzenia tego oficjalnego.

Gość 3213123
ja mam dziecko niepesłnosrpawne i musze z nim wyzyc za 900 zł, nie mam zadnych alimentów, bo jego ojciec ma tylko rentę

Gość czy..........
gdhdusw - a ja znam to z autopsji:) znam też niektórych radców prawnych i to, co oni "potrafią" doradzić. Sama lepiej sobie poradziłam i dostałam zasądzone więcej niż 3/5 pensji, no ale niestety dostawałam tylko te 3/5 :classic_cool:

Gość gdhdusw
jest cos takiego jak minimum socjalne i sad nie zasadzi alimentow w takiej kwocie, ze ojciec dziecka bedzie mial mniej, niz wynosi to minimum. autorko, idz do specjalisty od KRiO i on Ci pomoze. ciezko tak na odlegosc ocenic sytucaje, nie znjac faktow i szczegolow, ktore sa istotne z punktu widzenia prawa/sadu.

Gość czy..........
3213123 - z rent i emerytur też można wyegzekwować alimenty!!!!

Gość rasput1n
a później komornik wchodzi na wypłatę, zabierają prawie całą pensję ojciec po roku umiera bo nie ma za co żyć i matka zostaje z niczym bo nie ma skąd ciągnąć alimentów lol

Gość czy..........
gdhdusw - minimum socjalne dotyczy INNYCH egzekucji!!!!!!!NIE ALIMENTÓW!!!!!!!!! Ucz się!!!!! Alimenty można uzyskać do 3/5!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość gdhdusw
Ty znasz z autopsji, czyli mialas "ptrzerobiona" jedna sprawe. a ja przez 6 lat... nawet nie jestem w stanie podac konkretnej liczby. ale nie bedziemy sie tu licytowac. sa kancelarie i KANCELARIE. trzeba trafic w dobre rece. i pamietac o tym,ze niestety nieznajomosc prawa szkodzi.

Gość to wiedz
rasput że wtedy matka ma w końcu swiety spokój i dostaje alimenty od państwa, które są większe niż te zasrane 250zł.

Gość to wiedz
żle powiedziałam, dziecko dostaje rentę

Gość gdhdusw
kochanie nie ucz ojca dzieci robic. prawo prawem, a pewne zwyczaje zwyczajami. sad chroni nie tylko dziecko. zrozumcie.

Gość no to......
Tak -minium socjalne dotyczy innych egzekucji- nie alimentów. Autorko i doradzę aby to zakład pracy ojca dziecka bezpośrednio ci płacił alimenty, jest do tego zobligowany gdy mu zaniesiesz oryginalny, prawomocny, z klauzulą wykonalności wyrok sądu. Pomiń komornika- zdziera bardzo. Opłaty pobiera z kwot jakie do niego spływają z zakładu pracy - czyli ty masz mniejsze alimenty ( mówi że powstają alimenty zaległe)

Gość gdhdusw
ale zrozumcie, jezeli on zarabia 1300 to nie ma szans, ze autorka dostanie z tego np 1000 pln ;) taka szansa jest tylko wtedy, gdy udowodni,ze maz pracuj duzo ponizej swoich kwalifikacji i mozliwosci.