Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kukukkukuku

Kiedy wasze dziecko przestało spać w dzień?

Polecane posty

Gość kukukkukuku

Moja córka niedługo skończy 14 miesięcy i nie śpi już codziennie w ciągu dnia, średnio co drugi dzień zdarza jej się południowa drzemka, ale podejrzewam że niedługo w ogóle przestanie spać w dzień, obawiam się trochę czy to nie za wcześnie żeby dziecko przestało spać w dzień. A jak było u was?

o na świeżo odpowiem młody przestał spać pod koniec czerwca, teraz ma 2 lata i 8 mies.

Moje bliźniaki jakos pod 2 lata przestaly sypiac w dzien, wczesniej tez tak co drugi, trzeci dzien spaly, a potem w ogole. Starszy syn do 3 lat :-)

Gość kukukkukuku
Czyli jednak 14 miesięcy to trochę wcześnie... Podobno małe dzieci potrzebują drzemki dla zdrowego rozwoju.

to tak jak z mową, chodzeniem, siedzeniem każde dziecko jest inne i potrzebuje mniej lub więcej czegoś tam spokojnie

Gość alulaczek
mój w maju skończył trzy lata i praktycznie codziennie jeszcze po 2godz w dzień spi:)

to super, bo mój o 16 to już nerwowy i zmęczony, ale za to ok 20 już kimka a ja mam wreszcie czas dla siebie i nie tylko hehe

Gość alulaczek
właśnie jeśli zdarzy mu się nie spać w dzień to tez tak 19 góra 20 juz spi

Gość zielonaherbatka
mój syn też ma 14 miesięcy i tydzień temu przez 3 dni nie chciał spać po południu zwykle chodził spać 12-13 a w tym czasie spał po 15 z trudem i to stawałam na głowie żeby się przespał bo był troszkę marudny a nie chciał spać, spacery i inne dotychczasowe usypiacze nie działały a ja się denerwowałam co jest grane bo chciałam mieć chwile oddechu a on się bawił w najlepsze, okazało się że szły ząbki czwórki i to mu nie dawało spać a może nawet nie chciał bo ciągle musiał coś gryźć, kupiłam kolejny żel na ząbkowanie i wszystko wróciło do normy ;) trochę się bałam jak ty że przestanie spać w dzień a przecież jeszcze na to za wcześnie.

Gość moja ma 2 lata
i codziennie spi ok 2 godz- OD 13 DO 15( nie da się krócej, bo jak ją budze po godzinie to marudzi i śpiąca az do wieczora0, potem idzie spac ok 20 ale za to przed 6 rano mam juz pobudke wolałabym zeby nie spała po południu a za to spała do 8 rano, bo mam jeszcze młodszą, która ciągle budzi się w nocy i to wstawanie przed 6 rano mnie wykancza

Gość Moja córka ma 2 latka ........
i 3 miesiące. W przedszkolu spi od 12:30 do 13:30 a w weekend róznie. Wczoraj mi zasneła o 12:30 i spała do 15. Takze jeszcze potrzebuje drzemki.

Gość kukukkukuku
Dzięki za odpowiedzi, może faktycznie to sprawka ząbkowania... poczekamy, zobaczymy