Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość głupiabiedronka

Proszę o poradę osoby PRACUJĄCE

Polecane posty

Gość głupiabiedronka

Mam taką sytuację w pracy(która jest totalnym syfem), że nie można sobie brać w tym miesiącu wolnego bo jest mało ludzi,A jak kogoś nie będzie więcej niż 2 dni to zwalniaja...dodatkowo mają problemy z wypłatami pieniędzy. Jestem obecnie chora, cierpię na colitis ulcerosa, ale nie chcę się wdawać w szczegoły, dostałam zwolnienie na 2 tygodnie. Jestem w dobrych stosunkach z moją liderką, jednak nie odpowiedziała mi nic na moją wiadomość na temat zwolnienia. Czy powinnam zadzwonić i zapytać o co chodzi? Znajomi mi odradzają bo mogę tak uslyszeć o zwolnieniu mnie z pracy...

Gość Mariano Italiano..
Podstawa to jaka umowa. Ale wnioskuję, że o pracę na podstawie tego l4 ale i przy zleceniu można to wytargować. Tylko jaka? Wiesz jak się chce to winny jest każdy. A na umowę o pracę to na żądanie urlop zawsze można wziąść, maks 4 dni w roku i jeden kawałek jego musi trwać min 3 dni, czyli można wziąść 1 dzień i zostaje te 3 dni z reszty nie korzystać albo 3 od razu, dwóch na żądanie nie można, chyba że pracodawca pójdzie mi na rękę pierdolac przepisy i cicho sza. Jest to bardzo źle widziane, sposób znajdzie się by kogoś za to udupić. Na wypoczynkowy choć przysługuje to na termin obie strony muszą się zgodzić jeśli ja chcę, pracodawca może mnie wysłać i nie mam nic do gadania. Najwyżej nie zgodzą się i zapłacą za niego, do października następnego roku mają czas.

Gość głupiabiedronka
umowa zlecenie;/ w głowie się nie mieści prawda?