Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gastronomia czy to hańba?

Gastronomia czy to hańba?

Polecane posty

Hej mam pytanie czy praca jako barmanka w wieku 28 lat to hańba? Tak się stało teraz w moim życiu, że straciłam pracę i nie mam na tą chwilę żadnej innej opcji. Kiedyś już pracowałam jako barmanka przez 3 lata potem zrobiłam dobra szkołę i fach. Niestety mieszkam w małym mieście gdzie ciężko tak odrazu coś znaleźć. Martwię się, że będę wyśmiewana przez znajomych jeśli pojawią się w danym lokalu i pewnie pomyślą ,,co za łajza tyle lat ma a za barkiem stoi".... prosze dordźcie

Żadna praca nie hańbi :) Kelnerka to bdb choć pewnie męczący zawód. Powodzenia

Gość pseudonimpseudo
mmoim zdaniem absolutnie nie. Praca jak praca, może być przejściowa a ty w tym czasie obmyślisz plan na przyszłość.

a jak reagować na głupie uśmiechy znajomych czy ewentualne docinki i złośliwości?

Gość pseudonimpseudo
moi znajomi by się ze mnie nie śmieli bo są tolerancyjni. Mieszkam w dużym mieście i tu taka praca bywa postrzegana jako coś b. fajnego, nawet dla ludzi po stuiach. Wiem jak to brzmi ;) Najważniejszy jest spokój i to że wiesz co robisz. Nie martw się aż tak opiniami innych. Ps. jakaś tam księżniczka ze szwecji wyszła za sojego instruktora fitnessu, Pieńkowska była wczesniej stewardessa, zanim poznała się z tym miarderem. Tyle :)