Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smutna alinka33

Sa tu mamy, ktorych dzieci maja ZESPOL EDWARDSA?

Polecane posty

Gość smutna alinka33

uMOJEJ KOLEZANKI WYKRYTO TA WADE, jest w 18 tyg ciazy:(# nie chce aborcji tylko urodzic to dziecko, czytalam ze takie dzieci umieraja , szybko , jak sie urodza.Wsumie tez znalazlam info, ze jak male uszkodzenia sa moga zyc, jest moze ktos kto mial , do czynienia z ta choroba?

Gość lovelisia1978to powazna choro
5% dzieci dozywa roku

Gość u kolezanki?
czy u ciebie? naprawde tak przejmowalabys sie dzieckiem kolezanki??? nawet nie siostry, nie przyjaciolki, a kolezanki??? nie wierze...

Gość smutna alinka33
dziecko przyjaciolki, tak bardzo sie przejmuje to dziwne?

Gość mama 6latki :))
Mój kolega z pracy miał ten problem... jego żona była w ciąży i wykryto zespół edwardsa u ich maluszka. Nie wiem jak sprawa się skończyła, bo on w pewnym momencie zamknął się w sobie a ja nie dopytywałam... potem odeszłam z pracy. Wtedy czytałam trochę o tej chorobie i często ciązy się nie donosi... sporo kobiet traci dzieci ok 20 tyg ciąży. Nie ma też możliwości, żeby dziecko żyło- najdłużej żyło dziecko bodajże do ok 2 lat...

Mojej koleżanki szwagierka urodziła dziewczynkę z ta chorobą. Niestety po dwóch tygodniach zmarła w szpitalu. O chorobie dowiedzieli się dopiero po porodzie:( Znam równiez przypadek gdzie dziecko mialo urodzic się z różnymi wadami narządów i z zespołem Downa---a urodziło się totalnie zdrowe.