Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Brzydki i smutny

Twarz , moja wizytówka.

Polecane posty

Gość Brzydki i smutny

Witam , chciałbym zasięgnąć porady.Chodzi o kwestię wyglądu.Wiele razy słyszałem od członków rodziny , że jest jest ze mną wszystko w porządku , że moje narzekania są bezpodstawne.Opiniom rodziny , zaprzecza jednak zdanie znajomych.Jeden z moich kolegów , otwarcie krytykuje mój wygląd.Choć sam również nie uważa się za przystojnego , wielokrotnie z jego ust padały szydercze komentarze. Gdy idę ulicą , często moja twarz przyciąga wzrok innych ludzi , którzy patrzą na mnie w dziwny sposób.Nie jest trudno wyczytać z ich spojrzenia , co o mnie myślą. Przeglądając internet , spotkałem się z opinią , iż to GENY , przekazywane nam od rodziców , mają najbardziej istotny wpływ , na to jak wyglądamy.Ciężko mi się jednak zgodzić z takową opinią , gdyż mój młodszy brat , uważany jest powszechnie za osobę dość atrakcyjną. Dlaczego więc osoba posiadająca tych samych rodziców i co za tym idzie , podobny zestaw genów , tak diametralnie różni się , jeśli chodzi o urodę ?! Dodam , iż istotną rolę , w poczuciu mojej wyjątkowej brzydoty odgrywa rozległy i przerażający trądzik. Bardzo często byłem przez to szykanowany , doradzano mi bym coś ze sobą zrobił , że powinienem się wstydzić wychodzić na ulicę.Moje próby walki z tą przykrą przypadłością zakończyły się jednak niepowodzeniem , mimo poniesionych znaczących kosztów. Z utęsknieniem wyczekuję nadejścia jesiennych i zimowych dni , opadów deszczu , brzydkiej pogody i zimna.Chodzenie z zakrytą twarzą , w kapturze , nie będzie wtedy wzbudzać tak wielkich kontrowersji jak wiosną czy latem. Niech moja historia będzie ostrzeżeniem dla wszystkich , czas w którym żyjemy jest bowiem czasem kultu urody , kultu piękna. Jeśli odbiega się zaś od ogólnoprzyjętych norm , czeka nas życie pełne porażek i rozczarowań.

Gość kupa w kiblu
mocze sie :(

Gość my heart is burning
pytanie podstawowe - czy to na pewno tradzik? jakie miales w tym kierunku badania?

Gość Brzydki i smutny
Odwiedziłem dermatologa , który rozpoznał moje dolegliwości jako trądzik , przepisał mi również antybiotyk oraz maść.Stosowanie ich nie przyniosło jednak rezultatu , mimo kilkukrotnych zapewnień lekarza ,że w ciągu trzech miesięcy , zostanę całkowicie wyleczony. Od tamtej pory całkowicie straciłem zaufanie do ludzi nazywających się lekarzami , a tak naprawdę hurtowo wypisującymi recepty , nastawionymi wyłącznie na zysk.

Gość my heart is burning
no bo trafiles do idioty ktory Ci pewnie nawet glupiego wymazu nie zlecil. idz do innego i powiedz ze chcesz miec wymaz, bo moze to jest inna choroba, nie tradzik, inne choroby tez moga dawac takie objawy

Gość Brzydki i smutny
Każda wizyta u lekarza , wiąże się u mnie z ogromną dawką stresu , poniżenia i wstydu. Wszystkich tych uczuć wolałbym unikać , gdyż moje zdrowie psychiczne od dawna jest już w rozsypce.Mam już 22 lata , tego typu dolegliwości powinienem mieć już od dawna za sobą. Ewentualne wyleczenie trądziku , nie przyczyniłoby się także do zmiany mojej opinii na temat samego siebie.Widzę bowiem setki innych wad , które nie pozwalają mi wychodzić na ulicę bez obawy o uszczypliwe komentarze innych ludzi.

Gość my heart is burning
byc moze to wcale nie tradzik, wizyta u lekarza, wymaz, leczenie czasami dlugie, to twoja jedyna droga, ale widze ze sam ja przed soba zamykasz