Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rodzinka. :)

Ile razy w tyg. właczacie pralke i zmywarke?

Polecane posty

Gość rodzinka. :)

Pytanie jw. U mnie mam wrazenie ze jedno i drugie chodzi non stop a rodzina tylko 2+1 w tym 2 latek. Non stop pranie jedno włacze rozwiesze, wyschnie i znowu kosz pełny. Pralka chodzi codziennie, w soboty czasami 2 razy dziennie. Zmywarka tak samo codziennie, po całym dniu, wieczorem właczam. Ja nie wiem jak to zredukowac. Jak jest u was i jakie macie rodziny?

U nas też jest 2+1 Zmywarki nie mam :D Ja nią jestem :P Ale zmywam po każdym posiłku ;) A co do prania to zależy dużo od pory roku i ......ilości ubrań,pościeli czy ręczników.Zawsze piorę tak by pralka była cała zapakowana oraz mam sporo ręczników/pościeli więc jak mam komplet to dopiero piorę. Czasami zdarzy się raz w tygodni a czasami i 4 :D

Gość po osi czasu
2+1 , mamy duzo ciuchow, zbieram biale, kolorowe i czarne osobno_ pralke wlaczam co 2- 3 dni i duza zmywarke, jemy tylko sniadania i koloacje , wiec tez co 2,3 dni

Gość nas jest tylko dwojka a
zmywarka chodzi codziennie luc co drugi dzien, pralka chodzi co 2 dzien, ale to tylko dlatego, ze mam tylko 2 suszarki - a gdybym miala miejsce to by sie pralo codziennie. Mam pralke 5,5kg, ale wiekszosc rzeczy moich to tkaniny delikatne, ktorych sie mniej wklada do bebna

Gość mieszkamy we 2 z mężem
zmywarkę włączam różnie, to zależy czy gotuję czy jemy na mieście, jak gotuję to co 2 dzień, jak nie to co 4 dni. Pralka średnio 3-4 razy w tygodniu.

Gość kjuhygtfrdes
2+1...wlaczam co 3 dni,bo talerze myje sama:) piore jedynie garnki i szkla typu kieliszki,szklanki... pralka?tez co 3 dni...ale jestem mama osmiolatka,wiec to juz malo brudzace sie dziecko;). tylko,ze swoje ubrania recznie piore:(

Gość kjuhygtfrdes
tzn zywarke wlaczam co trzy dni...

Gość mamy dwoje dzieci
Pralka chodzi 4-5 razy w tygodniu ale czasem 2 razy w ciągu dnia. Zmywarka co drugi dzień (duże garnki zmywam ręcznie czasem trafi się,że kilka innych rzeczy też ręcznie). Mamy 2 dzieci 6latka i 11 mieś. Już się boję nowego rozliczenia za prąd. ;/

Gość kjuhygtfrdes
ale codziennie pralka?...a czasem nawet dwa razy?... zapomnialam juz jak to jest z dwulatkiem...moze faktycznie... chociaz..co wkladasz do tej pralki?:)np wczoraj?

Gość kjuhygtfrdes
2 dzieci,w tym 11 miesieczniak ok..potrafie zrozumiec... ale jeden dwulatek?sonda bym go karmiła,a na podworko w kombinezonie wysylala;)zart...wiem jakie sa dzieci:)

Gość bedwyn
U mnie 1+1 i zmywarka (ale mała) chodzi prawie codzinnie, natomiast pralka 2 razy w tygodniu. Ubrania syna po treningu piorę 3 razy w tygodniu w rękach, bo wymagaja tylko odświezenia i nie powinno się ich płukać w płynie do płukania, podobnie kąpielówki, chyba że akurat w tym dniu włączam pralkę.

Gość DFKJBGS
4 osoby pralka 2,3 razy w tyg.zmywarka co drugi,trzeci dzien

Gość gffggf
2 osoby dorosłe pranie średnio raz w tygodniu - na zmiane jasne i ciemne zmywarki się nie dorobiliśmy jeszcze :(

u mnie trzy dorosłe osoby. zmywarka chodzi codziennie na wieczór, bardzo rzadko się zdarza, że nie ma na tyle naczyń by było co zmywać. natomiast pralka... hm, chyba co drugi-trzeci dzień?

Gość chyba nie ma sposobu na
oszczędzanie w tych sprawach :) Jedynie - nauczyć się sensownie pakować zmywarkę (i tak jedno zmywanie codziennie to oszczędność wody i czasu niż przy zmywaniu ręcznym) W sprawie pralki - prać pełne wsady. Ale przyznam, że świadomie czasem wkładam mniej rzeczy do bębna, bo wg mnie mniej się gniotą. Czasem piorę co 2-3 dni, a czasem puszczam 2-3 prania dziennie, szczególnie jak mam ręczniki, pościel, czy kurtki do prania

U nas 2 osoby. U mnie zmywarka stoi i się kurzy, ja za nią robię- bo zmywam od razu. Pralka: 1 raz w tygodniu pościele, ręczniki; ciuchy- 2 razy w tygodniu. Tak na ogół :)

Gość nie zrozumiem ludzi którzy
mając ten cud techniki :) - zmywarkę - wolą sami zmywać :). to tak, jakby mając pralkę - prać ręcznie, albo zamiatać dywany szczotką zamiast odkurzać odkurzaczem

No jeśli mam brudne dwa talerze, dwa widelce + garnek, to umycie ich zajmuje 2 minuty i nie chce mi się odpalać zmywarki.

Gość Lilia- Asusena
u nas 2+1 dziecko,pralka głównie w soboty i niedziele,czyli z 2,3 razy chodzi w tygodniu.Zmywarką jestem ja,zmywam 2 razy dziennie średnio,ale mało tego jest.

Gość Mario Bolucci
Ale ile wody sie marnuje. Kiedys mialam peknieta rure w kuchni z ciepla woda, wiec nabieralismy wode do miski takiej 10l i w niej sie mylo natomiast plukalo sie pod zimna woda. Jedno mycie i wychdzi gdzies 20 litrów wody. A zmywalo sie 2-3 razy dziennie (rodzina 2+2). Zdecydowanie tansze jest zmywanie w zmywarce - nie mowiac o tym, ze rece sie nie niszcza.

Jest nas 3 czasami 4 . Zmywarka tylko w weekend . Pralka w środe(1x) i w sobote zazwyczaj 2x albo 3.

Gość asdf2345678
CHYBA PO TO TE SPRZETY MASZ ZEBY CHODZILY:O a jak ci za drogo to recznie prac i zmywac co za anormalne pytanie jakbys glowa pomyslala to chyba logiczne ze nic tak malo wody nie zuzywa jak pralka i zmywarka

Jak mam 2 talerze brudne to nie będę zmywarki odpalać, bo umyję je przez 30 sekund, jezuuuu faktycznie ciężko zrozumieć.

Gość nie zrozumiem ludzi którzy
to tak samo jakbyś powiedziała - ojej, mam jedne brudne majtki - upiorę je ręcznie... naczynia do zmywarki zbiera się, tak jak pranie do pralki

Nie lubię mieć brudnych garów i czekać aż się "uzbiera"- bo może się zbierać i dwa dni. Matko ale problem.

Gość jak ja mam 2 talerze brudne
to je wkladam do zmywarki, ale odpalam jak sie zapelni. W zmywarkach o to chodzi, ze naczynia zbierasz i jak jest pelna - włączasz. Dlatego chodzi ona raz na 1-2 dni.

Dziewczyny , powiedzice czy nie czuc wam w domu jesli zbieracie te brudne naczynia do zmywarki przez 3 dni ( jak tu niektore pisaly)?

Gość jak ja mam 2 talerze brudne
i wlasnie dlatgo kupilam zmywarke, zeby te 2 talerze ona umyla, a nie ja. Idac tokiem rozumowania Polly - naczynia brudza sie stopniowo - to po kazdym posilku mozna zmyc po sobie i zmywarka nie potrzebna