Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tez rosnie

dziewczyny podacie mi jakies przykladowe

Polecane posty

Gość tez rosnie

tradycyjne menu na wesele? chodzi mi o rosol kotlet itp. nie moge nigdzie znalezc odpowiadajacego mi menu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Klawwkubus
Polecam zupę krem z borowików, albo krem z brokułów -pycha i nie takie oklepane jak rosół. Polecam też krokiety z czerwonym barszczem. U mnie takie jedzenie sprawdziło się w 100 %. Oprócz tego były pieczone ziemniaczki w ziołach, boczniaki w panierce, surówki. No i wiele innych :) Osobiście odradzam menu ociekające mięsiwem, warto się trochę postarać i zrobić różnorodne menu :) U nas takie sprawdziło się rewelacyjnie :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
rosol to jest ten malo przyjemny obowiazek na weselu, podaj go to czesc gosci wogole go odstawi (po co napelniac zoladek rosolem kiedy zaraz przyjdzie tyle dan), poza tym bardzo trudno o swietny jakosciowo rosol, wiekszosc gosci bedzie go pozniej i tak obgadywac, ze wodnisty, ze na kostkach itd... nie podaj rosolu to babki i starsze ciotki beda zawiedzione no bo jak bez rosolu... ja sama bede miala jakis krem, prawdopodobnie szparagowy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość TakaONA89
My mieliśmy rosół i wszystkim smakował ale to zależy od gustu gości, osobiście nie wybrałabym kremu na wesele bo jednak ja jestem tradycjonalistką :) za to wzięliśmy sobie dodatkowo szaszłyki polane whiskey które kelner podpalał i wyglądały świetnie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Renkaaa
A ja tam lubię rosół ;] zupy krem bym pewnie nie tknęła bo nie przepadam, wolę tradycyjne zupy, a nie papki, a z borowików to na 100% bo nie jadam zup ani sosów grzybowych ;] obrzydlistwo.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
zawsze sie znajdzie ktos taki co czegos nie lubi, ten nie lubi grzybow, ten nie lubi szparagow, tamten nie je nabialu, nie dogodzisz wszystkim. uwazam ze menu powinno byc ustawiane glownie pod preferencje pary mlodej. chocaz na stole powinny byc tradycyjne i bardziej innowacyjne dania. troche tego, troche tamtego i wszyscy beda zadowoleni. ja lubie rosol tylko mojej mamy albo swoj wlasny, zaden inny nigdy nie bedzie rownie dobry ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
takaona --> a ile zaplacilas za te szaszlyki podpalane?? u nas mozna wziac dodatkowo podpalana szynke (5kg minimum) ale to koszt o ile sie nie myle 800 zl. sama nie wiem czy to ma sens...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
angry--bird to już lepiej świnie kupic :D rosół niestety jest jednym z najbezpieczniejszych dań, kremy mogą być niewypałem. A jeśli ma się dobrego kucharza to nie ma mowy o wodnistej zupie czy samku kostek

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Renkaaa
U mnie w rodzinie rosół będzie o wiele bezpieczniejszą zupą niż jakieś papki :) poza tym autorka tematu wyraźnie napisała, że prosi o jakieś tradycyjne menu weselne, z rosołem i schabowym ;]

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość TakaONA89
My płaciliśmy 180 złotych od osoby i w tym mogliśmy mieszać różne dania, łącznie mieliśmy 5 dań na ciepło, zimną płytę, tort i napoje bezalkoholowe :) Dlatego wybraliśmy sobie te szaszłyki zamiast jakiegoś mięsa nie pamiętam już jakiego ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
a widzialyscie jak wyglada taka swinia w calosci??? i potem jak ja kroja??? lepsza papka niz woda z makaronem ;) ale to juz kwestia gustu!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Renkaaa
Super wygląda! Jakbym miała przy sali ogródek, to bym poprosiła znajomego hodowce, żeby nam upiekł na ognisku takiego prosiaka na poprawinach. No ale niestety :( i sorry ja wybrałam takie kucharki, które zrobią mi dobry domowy rosół a nie wodę z makaronem (sprawdzone na weselu przyjaciółki). W ogóle pyszne jedzenie robią :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość TakaONA89
My mieliśmy na poprawinach grilla i super to wyszło, co prawda nie mieliśmy całej świni ale pyszne mięsko z hodowli a co do świni to powinno wyglądać to fajnie :) nam proponował bażanty razem z piórami że też super efekt ale jakoś ja nie byłam przekonana ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Mario Bolucci
Nie lubię rosołu na weselu. Zwłaszcza jeśli makaron jest postaci nitek. Nawet jak jest drobny do ciężko się nabiera i bardzo mocno trzeba uważać, żeby się nie ochlapać. Wielokrotnie widziałam, jak dziewczyny miały małe plamki od makaronu z rosołu, bo gdzie wystawał z łyżki i kapał z niego rosół.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
moi goscie sa przede wszystkim zagraniczni, wiec nie znaja rosolu, wiec to juz obojetnie jak smakuje, to jest nadal sam czysty wywar z odrobina makaronu, i wyglada jak woda. pomysleliby ze nas nie stac na normalna zupe ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość TakaONA89
Przecież nie jesz tego jakbyś była w chlewie tylko nabierasz na łyżkę tak żeby się z niej nie wylewało, a jak masz krem brokułowy to dopiero masz zieloną plamę na sukience jak Ci chlapnie ;p

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość TakaONA89
Angry no właśnie to zależy jakich masz gości, u mnie wszyscy byli z Polski , niektórzy mieszkają za granicą i tęsknią za Polską kuchnią, więc z chęcią jedli rosół , który mi bardzo smakował osobiście :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Renkaaa
U mnie cała rodzina jest z Polski, więc nie mam tego problemu. No i wiekszość rosół lubi, więc wybór jest prosty. Kurde, ale mi narobiliście smaka na takiego prosiaka upieczonego :[

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
zupy kremy tak nie chlapia jak rosol, to prawda ze jak masz makaron to musisz zakladac chustke pod szyje bo bedziesz miala male tluste plamki. u mnie najwiekszym problemem na weselu jest to ze mam kilka osob ktore ne jedza nabialu wogole.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Moja przyjaciółka miała wesele w dworku- gotowały dla niej babeczki z Koła Gospodyń Wiejskich. Trochę z tego śmiechu było wcześniej, ale na samym weselu był desant gości na tradycyjne potrawy, które wyczarowały, część rodziny była też z zagranicy i to oni pierwsi rzucali się na jedzenie. Rosól zrobiły taki, ze po wstawieniu do lodówki robiła się z niego dosłownie galareta. I zawsze jest mniejsze prawdopodobieństwo nietrafienia w gusta niż w przypadku kremów grzybowych, warzywnych i innych.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość tez rosnie
u mnie rodzina tez jest tradycyjna. zawsze na weselu jak sa jakies inne rzeczy typu zuoa krem to nie sa zadowoleni. dlatego prosilam o jakies przykladowe menu zebym sie zorientowala z tym jedzeniem co i jak

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
A ja podam menu jakie było u nas, każdemu naprawdę smakowało :) Po kolei: - rosół/flaki - standard ale wiadomo że każdy lubi - pieczona polędwiczka wieprzowa, w sosie z kurek + pieczone ziemniaczki, - strogonow w chlebku, - barszczyk czerwony z krokiecikami, - pierogi z kapusta i grzybami, pierogi z mięsem.. Przy tak dużym weselu jak nasze na 200 osób, każdy był naprawdę zadowolony :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość tez rosnie
o takie menu mi chodzilo:) a jakies przystawki, salatki? z tym moglabym zaszalec

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość tez rosnie
ktos jeszcze cos napisze?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
u mnie bylo coś w tym stylu OBIAD rosół i flaki ziemniaki devolay kurczak faszerowany bitka po chińsku schabowy zestaw surówek GORĄCE DANIA roladki stek z cebulką karkówka z kluskami ryba w sosie pieczarkowym krokiety z barszczem DODATKI śledz po japońsku sałatka grecka tatar wołowy schab ze śliwką mięso pieczone sałatka z kurczakiem sałatka wiosenna ryba w sosie słodko kwasnym

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×