Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

justyna_kasia

moja córka dużo je ??!!

Polecane posty

Witam wszystkich mam taki problem, że moja 3 tygodniowa córeczka bardzo dużo je mleka modyfikowanego :( na miarce pisze 90ml do 120ml w 3 i 4 tyg. Wszystko byłoby w porządku gdyby odstępy między karmieniami były co najmniej co 3,5godz jednak moja wypije prawie 120ml i mało śpi a po dwóch godzinach płacze i ssie paluszki otwiera buźkę i wpycha rączki co świadczy że jest głodna. Karmię ją hipp bio combiotik co mam robić? Nie chcę jej przekarmić...

Gość kuurrr mac
przestaniecie te chore tematy zakladac?? Albo im za duzo albo im za malo pija te dzieciaki. NORMALNIE PIJE a ty zamiast siedziec i glupie pytania zadawac wyjdz z tym dzieckiem na spacer

Gość kuurrr mac
a moze ma odruch ssania po prostu a ty jej mleko wciskasz,daj jej smoka!

Gość a ty zamiast głupio radzić
może przebiegnij się dookoła bloku? :P taka ładna pogoda dziś:D

Gość bambaryla147
Spokojnie podawaj nawet po 2 godz. Nie dasz rady przekarmic takiego malucha.

Gość do tej wyzej.......
oj da sie przekarmic takiego malucha niestety

Gość Pewnie ze da sie przekarmic
malucha. Bratowa mojego faceta ma wielkiego, grubego kilkumiesiecznego synka, ma 3 miesiace i wazy 10 kg i co chwila zyga z przezarcia

z miłą chęcią podałabym jej smoka ale wypluwa zawsze jak jej włoże wypluwa i dalej płacze, moim zdaniem to wcale nie jest głupi chory temat :/ położna powiedziała mi że absolutnie nie podawac dziecku czesciej mleczka niz co 3 godziny a co ja mam zrobic jak mi placze i widze ze jest glodna??

Gość mijan
moze mleko jest zbyt lekkostrawne - u mojej corki tez byly podobne objawy z tym, ze ona zjadala po 40 ml i po 1,5 h byla glodna. Przeszlam z enfamilu na bebiko i problem sie konczyl. Poza tym polozna sie myli u noworodka karmionego mm wystarczy jak zachowasz 2 - 2,5 h odstepu.

to dobrze wiedziec bo juz faktycznie sie zaczelam martwic ze tak duzo mi je... a jezeli chodzi o mleczko to jest lekkostrawne te z Hippa bo karmilam ja na poczatku nanem pro 1 i miala zatwardzenia i meczyla sie przy kupce, na Bebiko planuje zmienic jak bedzie troszke starsza i te kupki jej sie unormuja :)

Gość nana-nana-ole
a może zamiast mleka podaj jej picie - wodę?

Gość magdaagda
hej, mam dokładnie ten sam problem. moja córka kończy dzisiaj 4 tyg i od ponad tygodnia zjada jużz120ml i to osiem razy dziennie.nie ma mowy o przerwie nocnej, budzi się sama co 2,5 - 3 godz i strasznie krzyczy do póki nie dostanie butli. woda nic nie pomaga, pije ją swoją drogą, ale mleko musi być i tak. to samo ze smoczkiem, nic nie daje, jeszce bardiej się wkurza, gdy orientuje się, że to nie jedzonko.też się boję, że ją przekarmie.

Gość nana-nana-ole
no to skoro tak to są w sklepach (pewnie nielicznych) mleka bardziej sycące. Chyba jednym z takich jest Humana 1plus.