Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bogusia92

wypada?

Polecane posty

Gość bogusia92

witam, za 2 tyg biore slub cywilny, na swiadkowa wybralam moja b.d znajoma, znamy sie od urodzenia... poprosilam o zakup konfetti i zeby sypala, ale wyszlo tak ze sama to zrobie, bo ona hmm nie zna sie na tym jak to powiedziala i jeszcze dzisiaj sie dowiedzialam ze ma zamiar isc w czerwonej spudnicy i bialej bluzce do usc. potem jest przyjecie i moim zdaniem to tak nie wypada ale mam jej powiedziec jakos delikanie zeby zmienila ubior? wogole myslalam ze sie cos zainteresuje a tu nic ;/ troche mnie to wszystko przygnebilo ;/

Gość karola111
hm, wolalabys aby swiadkowa ubrala sie jak dziecko na rozpoczecie roku szkolnego? Nie bardzo wiem o co chodzi z tym ubiorem..?

Gość a a a a a a a a a a a a
wydaje mi się że nie wypada prosić świadków o zakup czegokolwiek, po co komuś zawracać głowę? jej ubiór to też jej sprawa, może uznała że na ślub cywilny nie musi się stroić w sukienkę. zresztą wiele zależy od tego jaka ta bluzka i jaka spódnica, może akurat będzie wyglądala ładnie i elegancko

Gość Renkaaa
Ale co nie wypada? Czerwonej spódnicy czy w ogóle spódnicy? W co ma sie ubrać, w kiece? Nie wiem o co Ci chodzi.

Gość tiruriruuu
Ja bym ją poprosiła o pomoc bo w końcu skoro jesteście kumpelkami od dwana to chyba się nie obrazi ale co do ubioru to także nie rozumiem Twojego problemu. Co niby jest nie tak z czerwona spudnicą?

Gość bogusia92
no wlasnie o to chodzi ze ona w tej spodnicy i bluzce chodzila na rozpoczecie roku szkolnego na studia i to nie wyglada elegacko tylko jak mam jej to zasugerowac? jesczze potem jest przyjecie i jako swiadek ona w tym poprostu nie wyglada

Gość bogusia92
bo ten stroj to wyglada jak na rozpoczecie roku, i czarne baleriny do tego. to chyba jak do szkoly?

Gość Renkaaa
To co Twoim zdaniem powinna ubrac?

Gość bogusia92
myslalam ze normalnie sukienke?

Gość bogusia92
??

Gość oj tammmm przesadzasz
a co ciebie obchodzi co ona ubierze?

Gość SamaJa2
A może ona nie ma kasy na nic innego

Gość bogusia92
w tym rzecz zeby nirmalnie wygladala, bo to nie szkola, a dla mnie to nie jest zwykla formalnosc. sukienek ma ze 4 wiec w tym nie problem. ale chodzi mi o to jak delikatnie jej to zasugerowac?

Gość SamaJa2
Idź do niej i powiedz, żeby pokazała Ci swoje sukenki. Jak jakaś będzie ok, to zacznij się nią zachwycać i powiedz, żeby tą założyła na Twoje wesele.

Gość bogusia92
dobry pomysl, dzieki :)

Gość tbvvbv
e tam nie baw sie w podchody tylko powiedz, że ma załozyć sukienkę- powiedz nawet którą jak tak znasz dobrze jej szafę- bo jej ubiór ma współgrać z twoim strojem i że ta i ta sukienka będzie dobrze wyglądać obok twojej i tyle. a nawiasem mówiąc, to skromnie ubrana świadkowa w białej bluzce i spódnicy i tak bardziej do mnie przemawia niż niektóre okazy, które widziałam: w tafcie, rękawiczkach, z wielkim kokiem, mocnym makijażem i przysypane brokatem- rodem z zabawy choinkowej w PRL-u..

Ja bym powiedziała wprost "A nie wolałabyś założyć sukienki? W sukience XYZ wyglądasz rewelacyjnie". Może ona po prostu nie wie jak wypada lub nie wypada ubrać się na ślub. Mogłabyś wtedy pod jakimś pretekstem z nią poprzeglądać cudze zdjęcia z cywilnych na których widać świadkowe, może sama dojdzie do jakiegoś wniosku.