Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bluepath

praca jako opiekun z zamieszkaniem

Polecane posty

Gość Bluepath

Czy ktoś wybiera się wkrótce do pracy w Wlk.Brytanii jako opiekunka w domu podopiecznego, a może ktoś kto pracował jako opiekun podzieli się doświadczeniem i odczuciami z pracy w takim charakterze?

Gość a zapytam sie
slucham co chcesz wiedziec zadaj konkretne pytania pracuje ale w Niemczech

Gość Bluepath
Co prawda chce wyjechać do Wlk.Brytanii...w Niemczech jest chyba trochę inaczej ,prace dostałas z agencji czy przez kogos prywatnie..?bo to tez ma znaczenie...no i jak to pokrótce wygląda taki dzien?ile masz czasu wolnego dla siebie?

Gość Gość
ja akurat jestem z agencji pracuje w tej samej ponad rok....a wolne i rozklad dnia zalezy duzo od stanu zdrowia pacjenta dlatego nie ma nigdzie tak samo.... mniej wiecej dzien jak u mnie np wstaje przed 7 o 7.30 pzychodzi pielegniarka do dziadka ( mialam malzenstwo ale babcia zmarla),8 sniadanie,12 obiad (przynajmniej w Niemczech tak jest) dziadek sie kladzie ja mam wolne 2-3 godz, 15 kawa, 19 kolacja ,21 do lozka, 1 dzien w tyg wolny od 11-18....niedaleko mnie sa dziewczyny z tej samej agencji i maja inne przypadki maja po 2 godz wolnego....zalezy wiec nie ma reguly

Gość a jakie wynagrodzenie?
.

Gość Gość
jak dla mnie odpowiednie popatrz w ogloszeniach firm i sie zorientujesz

Gość a jakie wynagrodzenie?
napisz, proszę konkretnie, bo mnie interesuje ta praca.

Gość do magdalenki
a meza zostawilas samego?nie pytam zlosliwie tylko tez chce jechac,,i jesli 1976 to rok urdzenia to tak jak ja :)

Gość Gość
kazda firma placi i zatrudnia inaczej w zaleznosci od doswiadczenia znajomosci jezyka i stanu zdowia pacjenta to ze ja Ci napisze ile zaabiam nic Ci nie da:)

Gość Gość
no tak to wlasnie wyglada na dzien dzisiejszy:(

Gość do magdalenki
co za duupny swiat nastał..dzieciaczki masz???jak dajesz rade?pewnie ciezko..przytulam Cie wirtualnie...na ile pojechałas//?

Gość ja też chce wyjechac do UK
do pracy jako opieka dla osób starszych. Autorko jak u Ciebie z językiem? Prawo jazdy masz?

Gość Gość
jakos daje pozatym juz dlugo pracuje,wiec jakos sie przyzwyczailam chociaz ciezko srednio na 6-8 tyg...

Gość do magdalenki
podziwiam...a nie chcecie razem w Niemczech zyc???TY i maz?trudny temat bo ja mam dwoje dzieci a Ty?

Gość Gość
nie mam, a maz ma prace w Polsce wiec nie myslimy o tym

Gość do magdalenki
powodzenia magdalenko:) i duzo sily pozdrawiam

Opieka to jest dość ciężka praca, ale najgorsze chyba jest to zamknięcie w domu idzie "oszaleć" jak dajecie radę w takim zamknięciu ze starszą osobą, często dokuczliwą?? chyba lepiej jest pracować w Osrodkach, bo przynajmniej nie zamykają jak w więzieniu...???

Gość Gość
duzo zalezy od miejsca.....

Gość ja też chce wyjechac do UK
dziękuję za pominięcie mojego postu:O :O :O

Gość Gość
no ja akurat na UK sie nie znam wiec sie nie wypowiadam....

Gość mmm30
Hej, ja pracuje tez w Niemczech jako opiekunka ale nie przez agencje,babka super i rodzina tez,ale planuje wyjechac do Anglii i wten sposob pracowac,tylko raczej jako opiekunka dojezdzajaca do domow,a nie nie mieszkajaca na stale z babka,bo chce prowadzic normalne zycie mimo wszystko,wolne wekendy itd.

Gość Gość
no jezeli zna sie angielski wiadomo zupelnie inaczej......

masz rację mmm30 że chcesz dojeżdżać takie zamknięcie w domu na 24 h nie wszystkim służy

Gość Gość
a czy ktos powiedzial ze my tu zamkniete jestesmy?????

Gość Bluepath
do :"ja też chce wyjechac do UK" prawo jazdy mam,skończyłam studia filologiczne językowe więc z językiem nie będzie większych problemów, pracę już mam , rozmawiałam wstępnie przez tel,tylko planuję wyjazd dopiero na początku nowego roku. W sumie to czytając te wypowiedzi zaczynam się zastanawiać czy nie lepiej mieszkać jednak oddzielnie niż z podopiecznym...fajnie i raźniej byłoby jechać z kimś stąd, nawet żeby tam mieć z kim pogadać czasami... a jak u Ciebie?

Gość mmm30
Do Bluepath Mozna wiedziec jak znalazlas prace?Ja narazie tylko ogladam ogloszenia na polskich stronach typu praca.pl itd, teraz jade na urlop do Polski,pozniej wracam znowu do Niemiec bo mi tu dobrze,ale docelowo chce sobie ukladac zycie w Anglii i zostac tam na stale.Mialam sobie cos otworzyc w Polsce,ale to jednak za wielkie ryzyko,tym bardziej ze biznesy moich znajomych padaja nawet po 20 latach:(

Gość Bluepath
Pracę znalazłam przez agencję ,było to jakiś czas temu, jest ich sporo i bez problemu można znaleźć coś w necie, potem rozmowa w jęz. ang , trzeba wypełnić kilka dokumentów( jeszcze nie wiem jakich bo ich nie dostałam) i można frunąć;)a kiedy planujesz wyjazd do Anglii?

Gość mmm30
Ale przez angielska agencje?Szukalas przez internet?Bedziesz mieszkac u tej starszej osoby,czy jeszcze nie wiesz na jakich zasadach?Ja dopoki babka mnie bedzie potrzebowac to zostaje,ale mysle ze gora do roku chce tu byc,gdyby nie ten jezyk, ktorego nie lubie i ta mentalnosc niemiecka to moze bym tutaj szukala swojego miejsca na ziemi, bo te osoby co dojezdaja do domow tz Pflegedienst bardzo dobrze zarabiaja,w Anglli ponoc 1300 na reke,tylko trzeba miec swoje auto,zwracaja za paliwo tylko.Natomiast osoba mieszkajaca z podopieczna zarabia czesto 2000 tys funtow,oczywiscie nei placi za meiszkanie i wyzywienie,wiec to jest super sprawa.

Gość Bluepath
na temat zarobków to chyba trochę przesada,mysle ze ponad tysiac to tak ale nie dwa...a szukałam przez polskie agencje...w necie.Nie wiem jeszcze zbyt wielu szczegółów na temat jakie warunki będę miała bo mam jeszcze czas...do wyjazdu

Gość aaaa zabolalo
a podasz ta agencje ? moze promedica ? bo kolezanka tam wyzej pyta, a ty tak dookola piszesz o tej agencji ale nazwy nie podasz ....... ja tez bym chciala jechac , niemiecki tylko podtsawowe zwroty , a angielski mam certyfikaty, no i na 3 mies. max, do uk bo zostalam sama, strailam rodzicow, rzucilam swoja prace swoj swiat by opiekowac sie moja mama , wiec doswiadczenie mam, ale nie chcialabym osoby lezacej , ktorej trzeba pampersy zmieniac ... u mojej mamy nie mialam z tym problemu, ale jestem drobna , i nigdy sama zmienic nie moglam, siostra mi pomagala, np by podniesc troche mam itp ...