Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pytayonca

Uwaga: Kilka pytań do kobiet, króre rodziły!

Polecane posty

Gość Pytayonca

1. Czy uważasz, że poród był najbardziej bolesnym fizycznie doświadczeniem w życiu? 2. Jak to wygląda, gdy "odchodzą wody"? Czy kobieta zaraz po tym zaczyna rodzić? 3. Skąd wiadomo, że zaraz zacznie się poród? 4. Czy skóra na brzuchu tuż po porodzie wisi czy chociaż trochę się naciąga?

Gość wiem bo urodzilam
1. Tak nic bardziej mnie nigdy nie bolało, ale jest to do zniesienia. 2. wody odchodzą i od razu nie zaczyna się poród, a tak jakbyś się zsiusiała - ale nie kontrolujesz tego, ja już poczułam, że mam mokre spodnie (w domu) 3. skóra na brzuchu nie opada, jest normalna o ile nie przytyjesz i nie będziesz gruba - ja mam normalny i nie widać, że rodziłam

Gość wiem bo urodzilam
gdy zaczynają się skurcze to wtedy jedziesz do szpitala ale nikt nie rodzi od razu :-) to trochę potrwa

Gość dczeva
urodziłam dwójke dzieci : 1 poród jest bolesny ale idzie wytrzymać 2mi odchodziły wody a urodziłam po 12 godz od odejścia wód , w tym czasie bólu nie czułam 3 jak poczułam bóle parte to wiedziałam że rodzę i trzeba przeć 4 mam ładną skórę na brzuchu , nie mam rozstepów i nie wisi , wróciła do dobrego stanu ale to chyba wynik genetyki , masz skórę taka jaka masz , moja mama ma 60 lat i nie ma rozstępów, jest szczupła i ja też taka jestem

1. tak 2. nie, wody odeszly, a ja urodziłam po 10 godzinach 3. nie wiadomo 4. mnie nie wisiała

Gość Pytayonca
Dzięki za odpowiedzi, mam jeszcze jedno pytanie, może mało przyjemne, ale jednak: Czy zdarzyło się Wam podczas porodu nie kontrolować wypróżnienia? Słyszałam, że czasami takie coś sie zdarza, ale domyślam się, że musi być to dla kobiety okropne uczucie...

Gość dczeva
robią lewatywe przed porodem i nic nie ma