Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

18Karola18

Imie dla dziewczynki :) jakies propozycje ?

Polecane posty

Gość truskawkaaa020
Moze lena jest sliczne

Gość fajnie, ze pies a nie kot
a skąd jest tata dziecka? i gdzie dziecko będzie mieszkać? nie wiem jak można prosić o radę, nie podając tak podstawowych faktów :O

Gość fajnie, ze pies a nie kot
a gdzie dziecko będzie mieszkać? poza tym nie wiem dlaczego to koniecznie ma być imię 'niepolskie' przecież to dziecko w połowię będzie Polką

Gość nie- nie patrzy na daty
Dla mnie zdrabnianie Poli nie ma sensu. Imię jest już krótkie i proste a zdrobnienia tylko utrudniają i są okropne moim zdaniem : Polcia, Polusia, Polunia, Polka. Mdłe, niewygodne, niefajne generalnie. O ile do samej "Poli" nic nie mam, tak jak słyszę zdrobnienia to przestaje mi się podobać. Zresztą to imię mega popularne obecnie

Nina :D łatwe do wymówienia nawet dla obcokrajowca,proste i wbrew pozorom duzo zdrobnień posiada:) no i jest rzadko spotykane przynajmniej tu,gdzie mieszkam- moje dziecko jest jedyną Niną w przedszkolu:)

Gość fgrfgshfhs
Aurelia :)

Gość malolin
A może Emma ? Anna, Eva/Ewa, Maja/Maya

Gość okaoka
Adamina, Ida, Inga, Koralia, Sabina. Sylwia, Dagna -takie podpowiedzi.

Zastanawiam sie nad Dulce Maria albo Paola. Ładne? Wasze tez są ciekawe... Tyle imion- trudny wybor.:)

Gość A co powiesz na
Nadia

Gość kupa w kiblu
Madzia

Gość ładne imie to
Róża

Gość o boze nie!!
paola?!! imie jak dziwki na telefon plus kojarzy sie z syropami paola :D

Gość tyukji
co znaczy Dulce Maria? to pakistańskie? czy Tobie się marzy po prostu jakieś zagraniczne? jakiekolwiek? może ojca dziecka podpytaj, z pewnoscią jakieś fajne, ichnie imiona zaproponuje,ciekawsze niż Paola :-)

Gość Mała czarna kawka 22
Tarija, Evie,Gaja,Było jeszcze coś na N ale przypomne sobie,Michelle,Maddie

Dulce Maria i Paola to hiszpanskie :P Gdyby był chłopiec- to myslałam o: Juan Miquel (Chłan Migel) albo Bruno :)

Gość dvbdfbgbdf
jak kiedys bede miec drugie;) to coreczke nazwe Scarlet lub Bianca, moj maz tez nie jest Polakiem , mieszkamy w kraju anglojezycznym, nasza pierworodna ma na imie Victoria, wybralismy imie ktore brzmi w 3 jezykach tak samo;)

Gość jajecznisia
Boze jak mnie wkurwiaja te ciasnoglowe istoty -polskie dziecko to polskie imie. no.to co w takim razie? rzepicha albo.ziemowit? bo anna magdalena ewa piotr to zadne polskie imiona. Czy swiat sie zawali,jak.dziecko polki i pakistanczyka bedzie mialo hiszpanskie imie? Autorko tu nie pytaj,bo tu tylko zjebe dostaniesz. Mnie sie oso iscie twoje propozycje nie podobaja i nie nazwalabym tak dziecka,ale to jest tylko spraw gustu. o gustach sie nie dyskutuje

Gość jajecznisia
Mieszkam w niemczech. znajomi -niemieckie pary -dali dzieciom na imie np stanialav,bo im sie podobalo i gowno komu do tego,nastepnie joel,co niemieckim imieniem nie jest,a jedna nazwala corke Luca -imie stosowane i dla dziewczyn,i dla facetow,ale raczej dla facetow. dziewczynka ma kolege,co tez sie nazywa Luca i nikt od tego nie umarl. Troche moze toleracji dla cudzej wolnosci