Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nerana

Choroby psychiczne.

Polecane posty

Gość nerana

Co myślicie na ten temat?

Gość ty masz na pewno
skoro zakłądasz taki temat :D

Gość nerana
Ano na bank :D Ciekawi mnie podejscie spoleczenstwa do takich rzeczy.

Gość nerana
Nie wiem, udajecie, ze takich osob nie ma? Sa w waszym otoczeniu? Chcialam podyskutowac po prostu. Wydaje mi sie, ze to wazny temat teraz jest.

Gość ty masz na pewno
społeczeństwo samo ma a wiadomo ze chory psychicznie nie zauważy u siebie choroby psychicznej :D wiec sobie wyobraź co się może tu rozpętać :D

Gość nerana
No akurat nie zawsze jest tak, ze chory u siebie nie zauwazy. W sumie to co rozumiesz pod pojeciem "nie zauwaza"? Bo wiesz, tak samo depresja jest choroba psychiczna np. Myslisz, ze szkoda rozmawiac? ;)

Gość nerana
Ano wlasnie ---ty masz co Ty rozumiesz pod tym pojeciem? Poza tym, ze chory psychicznie ponoc tego nie zauwaza?

Gość ty masz na pewno
chory na depresje na ogół ma mysli bezwartościowe samobójcze uwaza sie za lenia bo nic mu sie nie chce ale nie mysli ze ma depresje wegetuje to juz przy zaawansowanej wiec nic do niego nie dociera schizofrenik zalezy jaki psychotyk bedzie próbował przekonać wszystkich do tego co widzi w dodatku opisuje to w taki sposób ze naprawde mozna mu w to uwierzyć- ale przekonaj go ze tylko on to widzi to jest w stanie cie zamordowac ! Ten co widzi słonia w domu bedzie sie zastanawiał skad ten słon sie wział i jak sie zmieścił ale ni ebedzie widział problemu schizofrenii

Gość nerana
Jej, co to znaczy "mysli bezwartosciowe" i "uwaza sie za lenia"? Jesli juz o scislosc chodzi to chory na deprsje uwaza ze nie ma sensu zyc, a nie ze jest leniem. Schizofreniak akurat to zawsze jak to mowisz "psychotyk", sama schizofreania to sa zaburzenia psychotyczne. Aa i skad wiesz, ze bedzie Cie przekonywal? A co ze schizofrenia paranoidalna? No powanie chcialam porozmawiac, a nie takie frazesy :p

Gość ty masz na pewno
pisze tak jak odczuwa to osoba chora a ty widze masz tylko wiedze książkowa a raczej internetową... co jest cholernie żałosne !Więcej praktyki ci polecam

A w sumie skad wiesz co osoba chora odczuwa? W koncu mi chorobe zarzucilas? A teraz raptem wiesz?

Gość ahhhh.....
tak, koniec dyskusji.

Gość ahhhh.....
Byc moze jest ktos jeszcze kto chcialby na ten temat porozmawiac?

Gość haarekryschtau
Znam dziewczynę, która choruje na psychozę maniakalną. Traktuję ją normalnie jak i reszta towarzystwa. Czasem w grupie wychodzimy gdzieś wspólnie i jest normalnie, zwyczajnie. Dziewczyna się leczy, bierze leki i ogólnie zachowuje się normalnie w towarzystwie, a jak ma epizody, gdzie choroba daje o sobie znać wtedy ona siedzi w domu i walczy ze swoimi demonami i nie sposób jej nigdzie wyciągnąć. Ale ogólnie jest ok i mi osobiście nie przeszkadza to, że jest chora.