Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam_ majeczki

zauroczone dziecko .. POMOCY

Polecane posty

Gość mam_ majeczki

hej dziewczyny , moją małą w niedziele zauroczyła pewna dziewczyna zacznę od początku pojechaliśmy z mężem do mojej siostry za miasto do małej miejscowości , wyszłam z małą na spacer czekają na siostrę podeszła do mnie jej sąsiadka pochwaliła małą jak to jest duża i śliczna i odeszła za chwilę podeszła siostra i powiedziała oby nie zauroczyła małej bo już parę dzieci zauroczyła .. uśmiechłam się tylko nigdy nie wierzyłam w takie rzeczy za 5 minut mała starsznię się zozpłakała nie chciała już siedzieć w wózku ( ma 8 miesięcy ) i tak było do wieczora , w nocy było jeszcze gorzej mała ciągle płacze , w noc i w dzień nic jej nie jest , dziś w nocy płakała do 4 nad ranem , nie wiem co mam zrobić jak zdjąć ten urok ???

Gość mam_ majeczki
a dodam że nigdy z nią tak nie było była grzeczna , usypiała sama w swoim łóżeczku , nie musiała być kołysana , a teraz nic nie pomaga ..

Gość hmmm jaaaaaaa
ja slyszalma o przetarciu głowki dziecka lewa strona koszulki matki ,ktora miala w danej chwili na sobie...

Gość wybierz się
do psychiatry

Gość kdwww
kolejna wariatka

Gość juleczka145
Kiedyś starsze babcie się tym zajmowały, ale wiem też, że u nas odczynił czy jak to nazwać dziecko bioenergoterapeuta, a na pytanie rodziców co było ich dziecku, powiedział, że nieczyste oczy na niego patrzały.

Gość wsadź ją do pieca
oczywiście to było nawiązanie do "Antka", żebyś tego przypadkiem nie zrobiła, bo jak jesteś taka głupia, to ja wolę napisać, żeby potem nieszczęścia nie było :o

to i "Antka" pewnie nie czytała... miejmy nadzieję, że ma mały piekarnik :D

Gość Alexis Colby
scarlet w XXI wieku tez takie rzeczy się zdarzają,niestety. mam majeczki poszukaj jakiejś starszej kobiety co umie uroki ściągać albo spróbuj ją wykapać w zielu o nazwie "czarcie żebro"(ostrożeń warzywny) do kupienia w sklepach zielarskich.To magiczne zioło-pomaga na takie uroki.

Gość mam_ majeczki
słuchajcie nigdy w to nie wierzyłam ale sam nie wiem co myslec , nie moge małej wcale uspokojic ..

Gość Bla bla......
Do dobrej tarocistki idź niech zajrzy w karty i może ochronę "założy". Może dziecko się przestraszylo tej pani. Dzieci maja rożne leki.

Nie mam zamiaru obrazić tu żadnej z was, ale dziwi mnie jedno: zabobony, taroty, zauroczenia, ściąganie uroków... a dzieci pewnie ochrzciłyście i macie się za katoliczki..

Gość dziecku pomoze magiczna masc
na zabkowanie. ty niestety jestes przypadkiem beznajdziejnym.

mam_ majeczki wylej jajko nad małą jak będzie spała a ja też nie wierzyłam w takie rzeczy do momentu kiedy nie przekonałam się na przykładzie synka

Gość papcia
mój ojciec jest katechetą i mówił, że coś takiego istnieje, ludzie mają złe emocje to tak samo jak niebezpieczne jest wywoływanie duchów - istnieją!!! Moja koleżanka tez miała zauroczoną siostrzenicę - wykąpać w czarcim żebrze i jak będzie w wanience rozbić surowe jajko na główce, jak się zetnie to była zauroczona. Tamtemu dziecku to pomogło. Ja miałam w wózku poświęcony medalik i małą kokardkę czerwoną. A przy łóżeczku święte obrazki. Napisz czy coś pomogło.

gratuluję ojca.. katecheta a nie wie, że wiara w zabobony to grzech ciężki?

Gość papcia
sąsiadka mi też mówiła, że jak goście wychodzą to malutkiemu dziecku musisz od lewej strony czółku językiem swoim przetrzeć i to obojętnie kto by był trzeba tak zrobić. Ja akurat nie robiłam tak.

Gość cos jednak jest takiego
Niektórzy ludzie maja coa w oczach. Np. Moja macocha jak przyjezdza do mnie to moj syn bardzo płacze. Ma 9 miesięcy wiec zapamietuje twarze. I na nikogo tak nie reaguje jak na nia. Przychodza do nas znajomi ciotki moj ojciec i tego nie ma. Nawet czasem w sklepie ktos do niego pogada i nic. A jak ja zobaczy to sie zanosi. Nie wiem. Musi cos miec w sobie ale co? Ona dzieci nie ma.

Gość mamamati&13.04
Ja tam też nie wierze w takie głupoty, ale... Na jakimś szczepieniu mojej córeczki, miała wtedy chyba z 3 miesiące, baba która je robiła strasznie nas potraktowała, a szczególnie małą. Ja się uparłam, że chce aby mała ssała pierś podczas szczepienia, bo ponoć zmniejsza to ból, a ta wyrwała mi dziecko i bach jak kobyle strzała, brrrr... Do tamtej pory dziecko anioł było, od tamtej chwili tragedia, mała płakała non stop, nie dała się przebrać, przewinąć, noce nieprzespane, ręce mi już opadały, nie wiedziałam co robić... A teściowa sąsiadki, światła, nowoczesna kobieta, kazała przelać mi nad córką jajko, śmiałam się z tego, ale nic nie miałam do stracenia i uwierzcie przeszło jak ręką odjął :-))) Tylko kurcze nie pamiętam już jak to się robiło, córka ma teraz ponad 10 lat :-))) W sumie warto by czasem nad nią przelać to jajko jeszcze :-P

Gość mam_ majeczki
mariola89 ale jak to zrobić z tym jajkiem ??? ja też nigdy w to nie wierzyłam ale już nie mam sił mała ciągle płacze , nic jej nie jest byliśmy u lekarza , nawet przy ząbkowaniu tak się nie zachowywała ..

Gość mamamati&13.04
No właśnie pisałam, że już nie pamiętam, jajko do szklanki z wodą pod łożeczko trzeba było postawić na dwa dni?! i kilka zdrowasiek odmówić, ale dokładnie nie pamiętam, 10 lat minęło :-P

Gość a ja w to wierze,tak samo jakw
W koltuny we wlosach. I wlasnie zeby ich sie pozbyc warto isc do ksiedza,ktory odprawi serie modlitw nad dzieckiem. Znam osobiscie taki przypadek,pomoglo. Koltuny przeszly,wlosy dobrze sie rozczesywaly. Tak samo z urokiem. Moze jak jestes wierzaca,to modlitwa tez pomoze? Nie mylcie uroku z czarnym kotem,drabina,sznurkami nad glowa itp.zabobonami. Urok to raczej jakas sila nieczysta,czyjes zle zyczenie,a nie zabobon. Tak sie tu smiejecie,a ja bardzo czesto widujje male dzieci i co drugie ma czerwona wstazeczke na reku. (pracuje w przychodni)

jak dziecko uśnie nalej do szklanki wody i trzymaj ją nad głową dziecka wtedy ktoś musi wybić to jajko do tej szklanki potrzymaj ją chwilkę nad główką małej i postaw pod wózek tak żeby mała miała tą szklankę pod główką, z jajka zaczną się tworzyć rzeczy których mała się przestraszyła lub po prostu takie nitki jak mała zacznie się budzić zabierz tą szklanką i wylej