Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziewczyny to ja....

tabl 72h czy bede wiedziala zedoszlo wogole do zaplodnienia jak ja wezme

Polecane posty

pomozcie,bo boje sie :( mam 2 malych dzieci,chcialabym wierzycze nie doszlo do zaplodnienia :(

Gość Gabryśka1Krejzolka
ale ta tabletka uniemozliwa zaplodnienie. nawet jak juz jest komorka jajowa zaplodniona uniemozliwa zagniezdzenie sie w macicy wiec czym ty sie martwisz ?

Gość tak bo jak doszlo
To ta tabletka podtrzymuje ciaze a nie sie jej pozbywa. Ona ma na celu zablokowac zaplodnienie.ale jak juz komorka jajowa zostala zaplodnioina,to bardzo wysoki poziom proggesteronu ja podtrzyma.

Gość tak bo jak doszlo
Gabryska nie tworz mitow. Poczytaj najpierw.to nie tabletka wczesnoporonna a olbrzymia dawka hormonow. I to hormonow ktore wprowadzaja organizm w stan pseudociazy. Dlatego jak jejst za pozno to ona nie zadziala. I dlatego jest legalna. Organizm mysli ze jest w ciazy i nie dopuszcza tylko do zaplodnienia.z zagniezdzeniem nie ma to juz nic wspolnego.

kurczeto co to znaczy? nie chce miec sumienia ze zrobilam dziecku krzywke o ile doszlo do zaplodnienia,a nie chce narazie dzieci,poprostu na dzien dzisiejszy mnie nie stac maz mowil ze nie skonczyl wemnie ale przy sikoaniu jak poszedl po zblizeniu zobaczyl ze z penisa wyszla wydzielna podobna do spermy...ale kazal wziac mi recepte,jestem w kropce :( 1 dziecko stracilam nie chce miec sumienia ze cos sie stalo z kolejnym

Gość Gabryśka1Krejzolka
nie rozumiem. ona jest do 72h po stosunku,. czyli jesli szybciej dojdzie do zaplodnienia to ta tabl. juz nic nie pomoze? Podobno w pierwszej dobie przyjecia zapobieganie ciazy jest rowne 95%

Gość tak bo jak doszlo
Tez mialam kiedys takie poczucie winy jak wzielam. Ale potem zglebilam wiedze i wiem,ze jakby doszlo do zaplodnienia to ciaza by zostala podtrzymana.

hmm.. mam pytanko.. jesteś dorosła? wiesz czym grozi seks bez zabezpieczenia. nie mnie tu oceniać, ale trzeba było myśleć. w którym dniu doszło do stosunku? w okolicy płodnych dni?

a te krwawienie to jakie skutki bedzie mialo?

Gość tak bo jak doszlo
Jest do 72 h. Zaplodnienie nie nastepuje od razu. Ja trafilam do lekarza 12 h po stodunku i lekarz nie byl przekonany czy na pewno zadziala. Ale zadzialala. Skutecznosc spada z kazda godzina.

3 dni po okresie jestem dorosla ale nigdy nie mialam takiego problemu

jeśli miesiączkujesz regularnie i wiesz mniej więcej kiedy miałaś dni płodne to sama powinnaś sobie na to pytanie odpowiedzieć. śluz miasłaś płodny? jeśli zupełnie nie wiesz o czym mówię, to weź tą tabletkę - ale jak dla mnie ciąży nie ma. i będzie krwawienie po wzięciu jej.

ale co powoduje te krwawienie........

Gość tak bo jak doszlo
U mnie lekarz zrobil usg i sprawdzil w ogole czy jest sens podawac,czy odpowiedni dzien cyklu ( ja wiedzialam,ze to okolice owu)potwierdzil to na usg i tabletke podal. Tego samegoi dnia mialam dosc silne bole podbrzusza i lekkie rozowe plamienie i mdlosci. Okres dostalam normalnie w terminie. Jak sobie teraz przypominam to na poczatku ciazy czulam sie tak smao przez pare tygodni tylko tego plamienia nie mialam.

sluz mialam bezbarwny

zadziała jak poronienie... a przy poronieniu masz krwotok. tu nie będzie krwotoku - ale będzie coś leciało. wiem bo kiedyś tez wzięłam ale z innego powodu.

Gość tak bo jak doszlo
Krwawienie ma wysstapic w terminie miesiaczki okolo. Moze sie cykl rozregulowac. Pamietaj ze dowalasz sobie olbrzymia dawke hormonow. Twoj organizm sie tego nie spodziewa. Szczegolnie jak masz poczatek cyklu. Duza dawka progesteronu musi w koncu spasc,a jak spadnie to tak jak okres, progesteron spada i krwawienie sie pojawia. I mysle ze to dlatego wystepuje krwawienie. Organizm mysli ze ma zluszczys sie wysciolka macicy.

aha ale bedzie krwotok mimo ze np nie doszlo do zaplodnienia,czy nie ma regoly? dziewczyny sory ze tak pytam ale ja naprawde jestem w duzym dolku :(

wystąpi nawet jak nie zaszłaś w ciążę. dajesz organizmowi dawke hormonów - poczytaj co pisze poprzedniczka i wejdź na ten link co wcześniej podałam - bardzo przydatny

aha a jak kochalam sie w poniedzialek rano i czasami czoje lekkie klocie lewgo jajnika to co to

Gość tak bo jak doszlo
a nic nie slyszalam na temat krwotoku.mialam normalna miesiaczke w terminie. Pytalas sie o krwotok to po prostu gdyba,m od czego moze byc,czyli od spadku progesteronu. Badz spokojna. Jesli doszlo do zaplodnienia to ciaza zostanie podtrzymana. Jak nie to dostaniesz okres. Nie martw sie. Badz tylko przygotowana,ze twoja gospodarka hormonalna mogla zostac naruszona i np.okres ci sie rozreguluje.

nic to. ja też tak mam w ciągu cyklu i nic to nie zwiastuje. czasem zbliżająca się pwulacja, czasem zwykły ból przez stres, zdenerwowanie... różne mogą być przyczyny. po 2 dniach nie będziesz czuć ciąży :D

dziekujezarazwezme i poczytam jestescie kochanie dzieki za informacje

wzielam tabletke o 15 i zero obiawow jak narazie....

up

jakich objawów? ja wzięłam kiedyś tą tabletkę i nie miałam ŻADNYCH objawów okres przyszedł normalnie, w terminie przestańcie siać panikę

Gość kiedy nastepuje krwawienie po
boje sie ze wlasnie nie dalam mojemu dziecku zyc,jezeli doszlo do zaplodnienia