Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ughm

euthyrox szkodzi?????

Polecane posty

Gość ughm

mam pytanie do osób biorących euhyrox, czy : -wypadają wam niemiłosiernie włosy -macie zaburzenia rytmu serca -migreny? Te objawy pokazały się na tydzień bo braniu euthyroxu.Zażywam euthyrox25 1/2 tabletki ! Jestem leczona nie niedoczynność subkliniczną- nie mam żadnych jej objawów.Zaczynam się zastanawiać czy nie zostałam źle zdiagnozowana. Ft3 i ft4 mam w normie podwyższone jedynie TSH. Kontaktowałam się z lekarzem on stwierdził - to nie możliwe .Nie podoba mi sie to:(

Gość SamoskaZoska
moja siostra i mama maja niedoczynnosc i hashimoto, biora euthyrox od lat i nigdy nie mialy takich objawow. skonsultuj sie z innym lekarzem, jak potwierdzi to co pierwszy to moze to minie, a moze trzeba zmienic lek... bo podobno powinno sie brac zawsze ten sam lek, mimo ze substancja ta sama to te uzupelniajace substancje tez jakos oddzialywuja na organizm wiec moze te akurat Ci nie pasuja i moze innych powinnas sprobowac?

Gość ughm
własciewie to jest drugi lekarz który stwierdził niedoczynność pierwszy był internistą i tez przepisał mi euthyrox tylko wtedy wypadały mi tylko włosy i odstawiłam go i przestały mi wypadać. Jak poszłam do drugiego już endokrynologa to powymyślał ze to przez to ze tabletki antykoncepcyjne brałam i osłabiały sie cebulki przez estrogeny i bla bla bla teraz tabletek nie biore i jest jeszcze gorzej !. Dzisiaj jak zobaczyłam ile włosów miałam na podłodze, na sobie i na szczotce wpadłam w histerie !! nie chce ołysiec :(

Gość bede mama
jaki mialas te TSH? Podaj wynik

Gość ughm
wynik 5,32 juz mniejszej dawki sie nie da biore 12,5 mg .

Gość biorę eutyrox
250 codziennie(tzn 200+50) nic takiego mi nie dolega

Gość ughm
i własnie nasiliły my się objawy nadczynności. Nawet myślałam,przed leczeniem że mam nadczynność bo mam prawie większość objawów, a tu niedoczynność która mi dała do myslenia.Czytałam o czymś takim jak wtóra nadczynność i wtedy TSH jest podwyższone , no ale ft3 i ft4 jest okey.Już nie wiem co myslec o tym.

Gość bede mama
te objawy co opisujesz nie koniecznie musza byc od eutyroxu. Po 4 tygodniach powtorz badania. Moim zdaniem masz za mala dawke. Ja przy wyniku 3,5 biore 50mg dziennie. A to ze ci wypadaja wlosy i ogulnie sie zle czujesz to stres skoncz sie tym przejmowac! Ile masz lat? ;Masz dzieci?

Gość bede mama
czasem zdarza sie ze TSH podwyzszone moze byc powodem wysokiej prolaktyny. Badalas prolaktyne?

Gość ughm
wiesz, jak przestaje brać euthyrox wraca do normy wszystko, nie stresuje się - nie mam czym ! Nie przejmowałam się tym jak wypadało mi mało włosów i jak 2x w tyg miałam palpitacje teraz jest to notoryczne a włosy wypadają jak przy chemii. Mam 30 lat i tez staram się o dziecko dlatego biorę ten cholerny euthyrox, prolaktynę mam idealną- 12,1