Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pala.

Wyniki Badań !

Polecane posty

Gość Pala.

Mam prośbę , jeśli ktoś zna się na odczytywaniu wyników badań to prosiła bym o pomoc./ MORFOLOGIA Hematokryt- 40.1 Krwinki Czerwone - 4.40 Hemoglobina - 13.7 Krwinki Białe - 7.2 MOCZ - ANALIZA OGÓLNA MOCZ - OPIS Barwa : żółty Przejrzystość : Przejrzysty Odczyn : Kwaśny Ciężar właściwy : 1025 Białko : NIEOBECNE Glukoza : NIE WYKRYTO Bilirubina : NIEOBECNA Urobilinogen : PRAWIDŁOWE Ciała Ketonowe : NIEOBECNE Azotyny : NIEOBECNE Krew : NIEOBECNA MOCZ-OSAD Nabłonki Płaskie : pojedyńcze w preparacie Nabłonki okrągłe : NIEZNALEZIONO Śluz : Pojedyńcze pasma w preparacie Leukocyty : W polu widzenia w ilości 1-2 Erytrocyty świeże : NIEZNALEZIONO Wałeczki : NIEZNALEZIONO Składniki Mineralne : Szczawianu Wapnia (Kryształy) : Pojedyńcze w preparacie Bakterie : Pojedyńcze w preparacie UWAGI : Proszę o ponowne pobranie krwi.

Gość O_o 2525
Z moczem coś nie tak. A krew chyba ok. Może masz chore nerki?

Gość Pala.
Kurcze nie wiem , ale niekiedy mnie bolą nerki ...

Gość O_o 2525
Ja mam kamicę nerkową a badania np mam w normie. Poczekaj spokojnie do wizyty u lekarza. Tobie najwidoczniej złogi już schodzą i stąd te szczawiany wapnia w moczy i kwaśny odczyn.

Gość Pala.
O_o 2525 Czyli nie mam się czym martwić ?

Gość O_o 2525
No wiesz, kamica to nie katar. Jest się czym martwić bo nieleczona może doprowadzić do dny moczanowej. Powinni Ci usg zrobić, to podstawa. Ja niedługo idę na urografie i dowiem się jak duże złogi mam. Na szczęście tylko w jednej nerce.

Gość Pala.
Acha , to jednak jest się czym martwić. No cóż , za niedługo jadę do Austri na badania , bo tu w Polsce to nie warto nic zrobić. I się dowiem co i jak . ;) Dzięki za podpowiedź :)

Gość mocz jest ok
!!! Szczawiany sa wynikiem diety !!!