Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Papla666

Numer księgi wieczystej

Polecane posty

Witam. Może ktoś z Was wie, czy numer aktów notarialnych i księgi wieczystej czyjejś własności powinien być udostępniany osobom trzecim bez wiedzy właściciela danej nieruchomości?

Gość ona22lstudentka
Zasada jawności materiqalnej ksiąg wieczystych.

hm na moje oko to nie chyba ze na wniosek sądu prokuratury czy komornika no bo jak to ma niby wygladac??? Ja jak bralam odpis kw musialam isc do sądu do wydzialu kw placilam chyba 3 dychy za odpis ale musialam powiedziec ze to moje mieszkanie pokazac akt not nie wiem cienka jestem w te klocki nie chce Cie w blad wprowadzic

Dostałam dzisiaj do podpisania pewną umowę cywilno prawną, wedle której mam komuś użyczyć działki na przeprowadzenie prac energetycznych. Nie mam pojęcia skąd mieli mój akt notarialny i numer księgi wieczystej. Chyba najpierw powinni rozmawiać ze mną.

hmmm a nie dawalas gdzies papierow do jakiejs kancelarii?? nie masz zkims wspolwlasnosci dzialki??

Działka jest tylko moja. Czytałam przytoczone zasady jawności ksiąg wieczystych.Ale chyba za głupia jestem w tej kwestii, ponieważ nadal nie wiem czy firma która umowę mi przysłała ma podstawy prawne...Może mnie ktoś oświecić?

Gość mama czterolatka
A wiesz że za takie użyczenie to ładne pieniądze możesz dostać?

Gość gość
Jeśli potrzebujesz dokładnych informacji na temat odpisów ksiąg wieczystych oraz tego kto może do nich zaglądać a kto nie to polecam kontakt z kancelarią notarialną, która z pewnością udzieli Ci wszelkich potrzebnych informacji. Ja często korzystam z http://annakopczynska.notariusz.pl/1474/DOKUMENTY więc z pewnością tam możesz się odezwać.