Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Majka9215

Problem z tabletkami anty.

Polecane posty

Gość Majka9215

Witam was wszystkie :) Piszę, ponieważ chciałabym się poradzić, być może któraś z was miała podobny problem do mojego. Od miesiąca biorę tabletki antykoncepcyne, jest to moja pierwsza przygoda z nimi. Od samego początku ich brania źle się czułam, bardzo pogorszył się stan mojej cery i włosów. Często bolała mnie głowa i brzuch, miałam częste mdłości, zawroty głowy i inne tego typu przygody. Od kilku dni zaczęło mnie "tam" boleć, potem swędzić, jednym słowem mam wszystkie klasyczne objawy grzybicy pochwy, która jak przeczytałam często jest następstwem brania tabletek hormonalnych. Ginekolog polecił mi, żebym do niego przyszła jak zacznę brać drugie opakowanie, które zresztą mam, bo dał mi receptę na dwa opakowania. Teraz czekam na okres, a potem do niego idę. Jak radzicie, mam po okresie na razie nie brać następnych tabletek, czy brać je dalej i potem poradzić się lekarza. Boję się po prostu że jeżeli przerwę moje hormony zwariują itp. Co radzicie?

na opakowaniu tabletek pisze jaka moga byc skutki uboczne ich stosowania - wszystko to co opisalas sa skurkami ubocznymi :/ wiem bo sama biore tabletki i na moich sa opisane te same skurki (ja nie mam zadnych) mysle ze jak pojdziesz do lekarza to zmnieni Ci tabletki na inne - po niektorych mozesz zle sie czuc ale nie po wszystkich - powiedz dla lekarza o tym - napewno dobierze Ci takie tabletki po ktorych bedzie wszystko ok

zapomnialam dodac lekarz kaze skonczyc dwa opakowania tabletek - bo czasami jest tak ze organizm musi sie poprostu do nich przyzwyczaic :) wiec moze jak wezmiesz juz dwa opakowania wo wszystko skutki uboczne mina

Gość Majka9215
Sylwia 25 - ale myślisz że powinnam zacząć brać to drugie opakowanie czy nie?

Gość thsictdiabrjco
Tak, masz kontynuować.

Majka9215 czasami organizm potrzebuje czasu na to zeby sie do czegos przyzwyczaic - zacznij drugie opakowanie i jak po nim bedzie tak samo oznacza to ze Twoj organizm nie przystosowal tabletek - lekarz wtedy pewnie zmieni je na inne jakie bierzesz tabletki ?