Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MalaMaruda

Obawiać się czy nie?

Polecane posty

Gość MalaMaruda

od 3 lat mam regularne cykle miesiączkowe, które trwają ok 26-28 dni. Krwawienie trwa 5 dni. 15 września czyli 20-go dnia cyklu, z partnerem uprawialiśmy seks. Problemem jest to, że pękła prezerwatywa co nigdy się jeszcze Nam nie przytrafiło (wierzyliśmy marce Durex). Partner niestety skończył we mnie. Od 8-9 września (czyli 13-14 dzień cyklu) odczuwałam bóle okołoowulacyjne. Śluz był biały, gęsty i kleisty. Zauważyłam również pogorszenie się stanu cery, od paru dni bolą mnie piersi, jak to zwykle bywa u mnie przed miesiączką, która powinna wystąpić ok 22 września. Szyjka macicy jest twarda, odczuwałam suchość w tamtych okolicach (sprawdzane przy każdej wizycie w toalecie). Teraz (przy obserwacji szyjki macicy) zauważyłam, że jest tam sporo białego, gęstego, kleistego, ale lekko rozciągliwego śluzu. To oznacza zbliżającą się miesiączkę? Czy mogliśmy mieć niesamowitego pecha (tak, dla Nas to pech) i jakoś trafić na dni płodne? Trochę się stresujemy, a to może wpłynąć na pojawienie się okresu. Dodam, że jestem odrobinę przeziębiona. Czy mamy powód do stresu? Nie mieliśmy możliwości wybrania się po tabletkę "po". Jesteśmy parą studentów, których na to nie stać (a już tym bardziej na prywatną wizytę u gin.). 8 października wybieram się do ginekologa po tabletki antykoncepcyjne.

wybierzesz się jak nie zaszłaś w ciążę oczywiście (po te tabletki). 2 tygodnie po tym feralnym stosunku zrób test, jeśli nie dostaniesz okresu.

Gość bialamasajka
Skoro już miałaś owulację, nie powinnaś się tego obawiać. Nie można zajsć w ciażę w dni niepłodne :) jak masz jakieś wątpliwości, to zacznij sobie mierzyć temperaturę albo korzystaj z mikroskopu owu. Czasem okres może się spóźnić, nie musisz od razu myśleć że to ciąża

Gość kup sobie
kup sobie test ciazowy :P bedziesz miala pewnosc. Na ulotce jest napisane po jakim czasie od potencjalnego zaplodnienia test jest miarodajny. kosztuje 10-20zl

Gość MalaMaruda
Test się robi ok 2 tygodni od stosunku :) A ja chcę tylko wiedzieć czy według Was jest jakieś realne zagrożenie. Dziękuję za odpowiedzi.