Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Epir

Dziwna wydzielina

Polecane posty

Gość Epir

Witam, mam pytanie czy ktoras z was spotkala sie z przypadkiem, ze po stosunku wydostaje sie dziwna wydzielina, ktora natychmiast zasycha w malych kawalkach, w okolicach intymnych, zarowno moich jak i partnera? Obawiam sie, ze moze byc to grzybica, gdyz ostatnio leczylam sie przez dlugi czas antybiotykami, ale nie mam typowych objajwow grzyba-swiad, pieczenie czy uplawy. Poradzi ktos? Dzieki :)

Jeśli odczuwasz pieczenie i swędzenie a dodatkowo masz białe serowate upławy, to na pewno masz grzybicę po antybiotykową. W trakcie stosunku mogłaś zarazić partnera więc jak pójdziesz do ginekologa poproś również o leczenie dla chłopaka. Pamiętaj aby po kuracji zakupić sobie probiotyk np. lactovaginal, który zakłada się dopochwowo, kolonizuje on pochwę bakteriami kwasu mlekowego dzięki czemu uchroni cię to przed nawrotem infekcji. Pozdrawiam

Gość karolcia__03210
Epir, z tego co sie orientuje, to poczatkowe stadia grzybic moga objawiac si etylko uplawiami, na szczescie na tym etapie wystarczy stosowac dobre probiotyki ginekologiczne zeby sie tego pozbyc, ten o ktorym pisze misiaczek26 jest dobry al e jest dopochwowy, wiec jak ktos lubi, to ok, ja jednak wole doustne, dlatego wybralam provag, dosc szybko wyleczyl mnie z tych uplawow

Gość I tak
karolcia__03210,probiotyki ginekologiczne???a co to wogóle za dziwna nazwa????

Z takim rzeczami najlepiej zgłosić się szybko do lekarza, ponieważ potem ciężko może być to wyleczyć.

na świąd pomaga provag żel, natomiast grzybicy nie wyleczy, łagodzi jedynie niektóre jej objawy (początkowe), leczenie grzybicy to sprawa ginekologa, im szybciej się do niego udasz tym lepiej, po co się męczyć

Gość lady bronka
zrób sobie wymaz, będziesz wiedziała czy coś ci dolega i czy musisz się leczyć. wspomagająco możesz zastosować przez parę dni lactovaginal, pomaga przy upławach.