Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość NIE WIEM CO DALEJ23

PROSZĘ O PORADĘ to ważne !

Polecane posty

Gość NIE WIEM CO DALEJ23

Regularnie od kilku miesiący biorę tab. anty, teraz kiedy byłam w połowe opakowania, zapomniałam ich ze sobą zabrać bo miałam wyjazd. Ostatnią tabl, wzięłam w sobote, w niedziele już nie. Dziś zaczął mi się okres. Wiecie kiedy znów mam zaczać je brać zeby działały? muszę czekać cały miesiac na kolejny okres? przeczytalam ulotke od deski do deski, i szukalam w internecie ale nie ma opisanych takich przypadków. Proszę o pomoc

Gość NIE WIEM CO DALEJ23
pomóżcie

Gość NIE WIEM CO DALEJ23
No właśnie się nad tym zastanawiam, czy jak przyjmę tabletkę w niedzielę to czy będzie okej.Czy muszę czekać cały cykl aż do kolejnego okresu. Zawsze tego pilnowałam i brałam regularni już 10 msc. Pierwszy raz mi się zdarzyło. Wspomnę jeszcze, że tabletki przyjmowalam już dwa tyg, ten tydzień byłby 3 ostatni, nie wiem czy ma to jakieś znaczenie.

Moim zdaniem nie musisz czekac calego cyklu, tylko po tych 7 dniach wziasc tabletke. Po to min sa tabletki zeby regulowac krwawienia np w czasie wakacji- to nie zawsze musi byc 21 dni i przerwa. Slyszalam, ze teraz jest moda na branie tabletek pol roku bez przerwy, potem krwawienie i znowu pol roku.

Gość 26 lat
nie wiem czy dobrze rozumiem, ale jeśli to był 3 tydz brania tabl, to przeciez masz w ulotce napisane ze w 3 tyg brania mozesz przerwac w dowolnym dniu (np zeby przesunąc okres lub sie opozniło przyjecie o 12 h) to: zaczac okres przerwy, nie dłuższy niż 7 dni, wliczając dzien pominiecia tabletki) i rozpoczac nowe opakowanie