Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość paznokieć

dziecko w klapkach

Polecane posty

Gość paznokieć

Czy dziecko z podstawówki powinno chodzić po szkole w klapkach, co o tym sądzicie, czy jest to zdrowe i wskazane?

a pamiętasz co się działo w podstawówce na przerwach? nie wiem czy to jest zdrowe ale bezpieczne mi się nie wydaje. dzieci biegają skaczą przepychają się. pół biedy jak zgubi taki kapeć biegnąć ale jak mu go ktoś niechcący przydepcze to już gorzej. bezpieczniej tenisówki i to takie bez sznurówek. chyba że w szkole mają super dyscyplinę i dzieci nie szaleją na przerwach tylko ładnie chodzą gęsiego w odpowiednich odstępach jeszcze.

Gość suepergifnkf
tak nie moze byc w butach

Gość paznokieć
Wydaje się, że w żadnej szkole nie ma idealnej dyscypliny, wreszcie, żeby wysiedzieć w ławce 45 min potrzebny jest ruch na przerwie. Ciekawi mnie jednak opinia ortopedy na temat chodzenia w klapakach po szkole. Jakie mogą powstać wady przy chodzeniu w klapkach?

Gość l..d..m..
Wady to się nabawi od telewizora i komputera , a nie klapek w szkole .

Gość Macaki
moim zdaniem klapki nie sa dobre, kiedys ortopeda mowil mojemu bratu, ze dla dziecka absolutnie klapki

Gość martulkaaaa_________
moim zdaniem klapki nie nadają się do szkoły, tylko na basen ;) nawet w domu wolę, żeby chodziły w solidniejszych butach

Klapki raczej nie - z prostego powodu: na przerwach przeważnie się tylko biega i skacze, a w takim ruchu klapki bardzo łatwo zgubić, potknąć się na nich, przewrócić, itp., itd. Jeśli już nie chce ktoś trampek dla dziecka to może warto kupić butki typu Crocs? np. takie: http://www.nokaut.pl/klapki-dla-dzieci/buty-crocs-cayman-classic-kids-pink-kolor-rozowy.html, to są akurat drogie oryginały, ale mnóstwo takich za niższą cenę.

Gość I tak
Bo najzdrowiej to jest na boso jak to robi Cejrowski

Moim zdaniem nie jest to dobre dla dziecka zwłaszcza w czasie jesień, zima, po jeszcze okres maj czerwiec to ok ale tak to nawet nie na miejscu to wygląda.

Gość Paznokieć
Zacząłem ten temat, ponieważ Pani Dyrektor ze szkoły moich córek (podstawówka) zarządała, żeby dzieci chodziły w klapkach, laczkach. Panie nauczycielki pilnują żeby dzieci chodziły, a jak któreś mówi, że ma problemy ze stopami, to odpowidają, że trzeba przynieść zaświadczenie od lekarza. A czy do lekarza ortopedy potrzebne jest skierowanie od rodzinnego??? Bo te klapki też mi się nie podobają!!!

Gość I tak
A co ma wyglad do tego???Cejrowski chodzi na rózne programy na boso,nie ma nic cenniejszego od ludzkiego zdrowia,zeden wyglad nie jest tu na miejscu.

Gość Paznokieć
Moje dziewczyny też w domu na boso. Ale do szkoły to już tak nie bardzo. Ponawiam pytanie czy ktoś orientuje się czy do ortopedy potrzebne skierowanie?

Gość I tak
A po co Ci ortopeda???Paznokieć

Gość Paznokieć
Ortopeda potrzebny mi do porady, być może klapki zostaną uznane za odpowiednie obuwie do szkoły, więc wtedy się uspokoję, ale narazie fruwające klapki na przerwie i zbieganie w nich po schodach nie najlepiej mi wygląda. Do każdej zmiany można się przyzwyczaić, ale powinna być to poparta jakimiś argumentami, tym bardziej że sam pomysłodawca w klapakach nie chodzi.

Gość Macaki
coś czuje ze dzieciaki w tych klapkach nogi polamia albo poskrecaja. Pomyslodawca byl genilany

Gość I tak
No to nie potrzebny Ci tu zaden ortopeda tylko zdrowy rozsadek:) co chcesz czym popierać????myslisz ze ortopeda to taki mądry jest???jak go nazywaja:)

Gość Judyta

Nie wiem o co ta burza w szklance wody? Uważam, że chodzenie w kapciach/klapkach to bardzo dobry pomysł. Sama chodziłam do takiej szkoły i było. 1. Bardzo, wręcz sterylnie czysto, 2. Wygodnie, 3. Większa dyscyplina i mniej chamstwa (zero biegania, szarpania). Wszyscy musieliśmy nosić domowe, wsuwane (skórzane lub tekstylne) papcie (jasna podeszwa, odkryta pięta), a było to skrupulatnie sprawdzane. Żadne czeszki, balerinki, broń Boże adidasy. I jakoś żyję i uważam nawet, że taki kapciowy rygor nikomu nie zaszkodził. Szukanie wymówek, że biegają (kiedy nie wolno), albo zasłanianie się ortopeda jest po prostu słabe. Kapcie/klapki w szkole jak najbardziej!