Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość medycynaaaaaaa

Medycyna

Polecane posty

Gość medycynaaaaaaa

Chce isc do technikum agroturystycznego ale czy po nim będę mogła iść na medycyne?

Gość medycynaaaaaaa
studia medyczne*

Gość o rany julek
a czemu taka dziwna kombinacja? jesli chcesz isc na medycyne to po co takie technikum?

Gość medycynaaaaaaa
Ponieważ nie chce iść do liceum. Po technikum mam zawód - a nie mam technikum medycznego ( kiedys były takie licea ale zlikfidowali)

Gość maezaaa
Idz do liceum medycznego, ksztalcacego pielegniarki itp. To prawda jest ich malo, ale sa.

Gość medycynaaaaaaa
Zlikfidowali wszystkie licea profilowane.

Gość maezaaa
W takim razie wybierz technikum, nie wiem czy u ciebie w mieście jest coś takiego jak technikum analityczne, u mnie tak. Warto żebyś się dowiedziała. Ale ostrzegam tam jest bardzo dużo chemii, bilologii i nie tylko, w każdym bądź razie daje jakiekolwiek przygotowanie.

Gość o rany julek
a gdzie mieszkasz ze tak wszystko zlikWidowali?

Gość maezaaa
Na studiach medycznych liczą się tylko dwie rzeczy. Wymagana jest chociaż jedna z nich. Pierwsza z nich to znajmości, jeśli nie masz to musisz mieć przezajebiście zdaną maturę z konkretnych przedmiotów. Nie ma różnicy czy po liceum czy po technikum, ważne są wyniki z egzaminów maturalnych.

Gość n BEWVOIIOVHIEVJIEOV
zdajesz sobie sprawę, ze żeby dostac sie na medycynę musiałabyś zdać maturę rozszerzoną z chemii i biologii na około 85-90%, a na niektóre uczelnie również matematykę/fizykę podstawową (też wysoko zdać, nie na byle 30%!)...?? uważasz, że po tym technikum tak zdasz?

Gość maezaaa
BEWVOIIOVHIEV w czym technikum twoim zdaniem jest gorsze od liceów? Przez ostatnie 15 lat naród polski myślał w ten sposób, dlatego teraz brak fachowców, a ci którzy byli wyjeżdzają za granicę i zarabiają ładną kasę. W Norwegii eektryk zarabia więcej niż chirurg. Nie widzę powodu, dla którego absolwenci techników mieliby być gorsi od tych z ogolniaka, oni przynajmniej mają zawód. Owszem wybór technikum agroturystycznego, gdzie duża część jej zajęć to będą przedmioty zawodowe jest jak najbardziej błędny. Dlatego doradziłam analityczne, a jeśli liceum to tylko bio-chem, i nieważne jest tu nawet tzw. "poziom" tego lo. Jeśli dziewczyna jest inteligentna to zdaje sobie sprawę z tego, że żeby dostać się na medycynę będzie potrzebowała ogromnego wkładu pracy własnej.

Gość n BEWVOIIOVHIEVJIEOV
maezaaa, ja nigdzie nie powiedziałam, że uważam technikum za gorsze od liceum. odniosłam się do tej konkretnej sytuacji i zapytałam czy po "TYM" technikum uważa, że napisze tak maturę, czyli summa summarum powiedziałam to co Ty - że to konkretne technikum nie jest dobrym wyborem, jesli dziewczyna chce isc na medycynę:) a nawiasem mówiąc, nie uwazam technikum za gorsze, aczkolwiek w przypadku planów pójscia na medycynę polecałabym LO i profil biol-chem. To moja subiektywna opinia - ja byłam w LO na takim własnie profilu, a teraz jestem na 4 roku medycyny :)