Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zestresowana na maxa

Do tych co już były u gina

Polecane posty

Ja niedługo idę pierwszy raz i wszystkim sie stresuje. Wiem, że dla lekarza takie widoki to nic nowego ale dla mnie to wielkie przeżycie. Chciałbym, aby podczas badania możliwie jak najbardziej się zasłonić. Chcę ubrac długą tunikę ale nie wiem, czy do badania nie będe musiała podciągać jej aż do pępka? Czy mogą mieć zakryty wzgórek łonowy, przeciez i tak lekarz wkłada ręce do pochwy?

Gość kalina z bursztyna
tak ale w trakcie badania naciska także brzuch.

Gość arkemakre
rozbierasz sie od pasa w dół, siadasz na kozetce, nogi szeroko i tyle.

Gość Kaśka Wuuuu
Musisz mieć odkryty brzuch bo lekarz podczas badania na niego naciska

Gość hihikiki
każda musi przez to przejść, idź do kogos poleconego, to sa specjaliści i wiedzą co to profesjonalizm

Gość co ty gadasz
jak zasłonić wzgórek łonowy? masz się rozebrać od pasa w dół całkime, niektórzy ginekolodzy dają takie specjalne ''spódniczki'', więc jak będziesz szła z przebieralni czy zza parawanu na fotel to będziesz zasłonięta. Na fotelu wszystko idzie do góry. Nie przesadzaj, to lekarz i takich jak ty widział tysiące. Nie znoszę takich panienek co panikują w taki sposób. Z jakiej wsi ty mieszkasz??

No ale po co mam odsłaniać brzuch. Bluzka jest cienka więc nie przeszkadza w badaniu ale mi bardzo pomoże przez to przebrnąć.

ja nie miałam żadnej spódniczki. byłam pierwszy (i na razie ostatni raz) jak trafił mi się ostry okres i przy okazji odesłali mnie do ginekologa. miałam okropny 'krwotok', byłam nieumyta i nie goliłam się w 'tym' miejscu od nie pamiętam kiedy. przyszedł lekarz taki zarośnięty i z brzuchem, musiałam na tym fotelu rozłożyć nogi, włożył palec i to było wszystko. gorzej ode mnie nie wypadniesz, przynajmniej się przygotujesz wczesniej.

Powiem szczerze że się krępuję z 2 powodów, mam ogolony dół ale na wzgórku zostawiłam przycięte kłaczki więc boję się, że lekarz skometuje to czy będzie się podśmiewał. A poza tym mam blizny brzydkie bardzo na brzuchu :(

Lekarz nie będzie niczego komentował, on jest od badania, a nie od oceny wyglądu. Najlepiej zapytaj mamy, koleżanek którego ginekologa polecają Ci z własnego doświadczenia, jeśli wolisz to idź do lekarza kobiety, chociaż ja osobiście wolę facetów. Brzuch musi być odkryty żeby badanie zostało prawidłowo wykonanie i na to nic nie poradzisz. Ja też się bałam przed pierwszą wizytą, oczywiście czuć pewien dyskomfort, ale naprawdę nie ma się czego bać:)

U mnie w rodzinie to temat tabu, mama nie była u ginekologa chyba już z 10 lat. Koleżanki tylko straszą, jakie to poniżające i bolesne badanie. Te które chodzą w spódnicy nie musiały jej zdejmować i lekarz badał brzuch przez materiał więc nie wiem dlaczego spódnica ok a tunika juz be.

"mama nie była u ginekologa chyba już z 10 lat" To wiele wyjaśnia. :o Niby XXI wiek, a takie zacofanie. :o

Rodziny się nie wybiera. Może jednak odniesiesz sie do moich wątpliwości?

Jak chcesz to ubierz sobie tę tunikę i przede wszystkim nie słuchaj koleżanek! Jak badanie może być poniżające?;] I tak jak pisałam ,może czuć podczas niego pewien dyskomfort, ale na pewno nie jest to jakiś nie wiadomo jaki ból, trzeba się po prostu rozluźnić i będzie okej.

Gość dark sunrise
Boże święty dziewczyno skąd ty jesteś? jakie zacofanie... to lekarz i nie będziesz dla niego żadnym wyjątkiem. Co z tego że jesteś ogolona a gdzieś tam wyżej masz trochę zostawione? dużo dziewczyn przed wizytą się trochę goli, żeby gość nie musiał szukać pipy w gąszczu kłaków. Pójdziesz, zbada cię i wyjdziesz, ale mi filozofia. Idź i nie wydziwiaj, bo żałosna jesteś

Gość ojpojp
Ja w ciągu ostatniego roku musiałam 10 razy nogi rozkładać u ginekologa do badania ginekologicznego i do USG. I nie powiem, żeby było to przyjemne. Jeszcze USG to półbiedy, wkłada sondę do pochwy i patrzy w monitor a ja leżę na kozetce. Gorzej jak trzeba wejsć na fotel i nogi rozstawić szeroko, bardzo to krępujące bo jeszcze lampa świeci prosto w krocze i wszystko na widoku :O Nie mogę się do tego przyzwyczaić i myślec o niebieskich migdałach podczas badania.

Gość A mnie nie badał
za pierwszym razem (byłam dziewicą). Zrobił mi natomiast badanie USG (normalne przez brzuch, nie dopochwowe) i powiedział że mam przyjść jak zacznę współżycie, wtedy mnie zbada i zrobi cytologię, bo nie chce zebym miala zle wspomnienia gdyby mnie miało pierwsze badanie boleć.

Gość wercawecr
Ja zawsze mam bluzke na brzuchu i najczęściej badają mniej przez bluzke ale zdarzali się tacy którzy ta bluzkę podnosili

Oo, dziewica orleańska do ginekologa się wybiera. Bo jego najwięcej interesuje jak się golisz i gdzie masz blizny. Ogól się całkiem, włosy odrastają, wiesz? Facet ma takich widoków codziennie po kilkaset, a ta wielką panikę robi.

Wercawecr wlałaś nadzieję w moją duszę, myslę że jak się owinę ta bluzką to nie będzie możliwości, żeby mi lekarz ją zadarł :)

To Ci powie: proszę unieść bluzkę/odsłonić brzuch. I co? Powiesz, że nie, bo się wstydzisz? :o Problem z dupy. :o 🖐️

Powiem, że nie widze potrzeby, bluzka jest cienka i nie przeszkadza w badaniu, poza tym jestem bardzo szczupła.

Gość dziewczyno lekarz musi
dokładnie przez brzuch wymacać, a dokładnie przez skórę. a nie przez bluzkę. ja raz nieopatrznie włożylam dłuższą bluzę,żeby się mniej krępować i lekarka sama zaczęła ją unosić, zorientowałam się, głupio mi się zrobiło, przeprosiłam i podciągnęła. jak idziesz do dentysty to buzi nie otwierasz? lekarzowi trzeba umożliwić dobre wykonanie badania.

To jak wytłumaczysz fakt, że u prywatnych ginekologów do badania ubiera się jednorazową spódniczkę i lekarz potrafi zbadać pacjentke?

Gość dziewczyno lekarz musi
na fotelu się ją podciąga. chodzi o to żeby nie paradować w niej. zresztą można ją zsunąć. brzuch musi być odkryty.

Gość gabriellaella
Ja chodze do prywatnej przychodni i faktycznie, dostaje się taka fizelinowa spódniczkę i w niej się kładę na fotel, NIE TRZEBA PODCIĄGAC SPÓDNICZKI DO BADANIA :). Juz kilku lekarzy mnie badało i żaden nie odsłaniał mi brzucha. Ale najwięcej do powiedzenia mają oczywiście osoby, które na takie luksusy nie moga liczyć i musza się całkowicie obnażac do badania.

Jestem już po badaniu, było bardzo stresująco ale poszło szybko. Na szczęście lekarz nie podwijał mi bluzki, usiadłam tak, że leżałam na niej tyłkiem i rękami przytrzymywałam z boku ;) Szybko, sprawnie, nie musiałam się obnażać więcej niż to było konieczne.