Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PytamBoNieWiemmm

Jak to w końcu jest z tą cesarką na życzenie??

Polecane posty

Gość PytamBoNieWiemmm

Jak w temacie - wiecie coś na ten temat? Czy w Polsce można mieć cc na życzenie, bez wskazań lekarskich? Jedni mówią, że tak, inni, że nie ma takiej możliwości. Jeśli coś wiecie to napiszcie, poszukuję informacji gdzie w Polsce można mieć cc na życzenie pacjentki. PS. Szanuję poglądy kobiet o zaletach porodu naturalnego, ale ja mam swoje zdanie na ten temat, dlatego proszę - nie umoralniajcie mnie w tej kwestii...

Gość jak odpoiednio zapłacisz
to nirmalne ze na zyczenie ci zrobia cc

Gość PytamBoNieWiemmm
Już próbowałam to załatwić. Lekarz nie chciał o tym słyszeć... :/ tylko sn dla niego :/

Gość hjkgig
escula bielko-biała 500zł profamilia rzeszów 1000zł 2 kliniki w warszawie 7.000-10.000 a najlepiej pogadać z lekarzem prowadzacym - ja miałam za darmo :).

Gość PytamBoNieWiemmm
Matko, dlaczego w moim mieście nie ma normalnego lekarza, który wyraziłby na to zgodę?? :/ jestem z dolnośląskiego i bielsko-biała czy warszawa to kawałek ode mnie...

Gość wózko poszukiwaczka
normalny lekarz wyraza zgode na normalne rodzenie przy normalnej ciazy. Nienormalny lekarz wyraza zgode na cc bo ma pacjente w d .. i zalezy mu na czasie i na zwolnieniu wyra w szpitalu. cc robi sie przy zagrozonej ciazy, bo cc jest zagrozeniem zycia. Jakies nienormalne jestescie ze chcialyscie zajsc w ciaze ktora konczy sie porodem, ale rodzic sie juz nie chce ??????? to jest zenujace. Od razu powiedzcie swojemu dziecku ze go nie rodzilyscie bo wam sie nie chcialo męczyc

Gość PytamBoNieWiemmm
do wózko poszukiwaczka No i właśnie takim paniom dziękuję. Myśląc właśnie o DZIECKU chcę cc bo mam pewność że urodzi się zdrowe, niezdeformowane, nie spadnie mu tętno od długiego porodu i nie będzie zagrożone niewspółmiernością barkową (bo jest duże już w 7 miesiącu). Mnóstwo porodów naturalnych kończy się źle, ale jakoś o złym zakończeniu po cc nie słyszałam... A jak słyszę matki polki które wychwalają poród sn bo warto się męczyć dla dziecka a krytykują inne poglądy to szlag mnie trafia! Masz swoje zdanie to miej, ja mam swoje. Nie interesuje cię temat to nie trać czasu. Pytam osoby zorientowane w temacie, jak nie jesteś to pa.

Gość qqqoooiiioooppp
Co za kretyńskie podejście "jak rodziłaś naturalnie to jesteś ok, a jak miałaś cc to znaczy że wcale nie rodziłaś i jesteś bee!Co z ciebie za matka??" Ludzie, co za średniowiecze... Każdy ma wolną wolę i własne wybory!Poród sn stanowi wartość kobiety i to że jest dobrą matką bo się męczyła?? Gówno prawda! To jaką jesteś matką udowodni czas już PO porodzie, wszystko jedno jakim! A dziecku kiedyś z dumą powiem, że miałam cc i cieszyłam sie z tego, bo wiedziałam, że nie zagraża jej to, co podczas porodu naturalnego!

Gość PytamBoNieWiemmm
Cieszę się, że ktoś myśli podobnie :)

Gość wiekszosc porodow sn
wiekszosc porodow sn dobrze sie konczy :) Tak samo jak wiekszosc cc ale one rowniez niosą swoje ryzyko w tym przypadku dla matki:) Tak apropo .. Boicie sie porodu prawda? Boicie sie bolu?:) Stad tak bardzo za pewne chcecie cesarki:) A argument ze dziecku sie nic nie stanie to glupota w tym wypadku:) Jestescie na tule tchórzliwe ze to co naturalne was przerasta. wiekszosc kobiet decydujac sie na ciaze , bedacych w ciazy nastawia sie na porod naturalny -ale wy jestescie zbyt tchorzliwe:) a cc to nie porod- dzis to zabieg :) Wiec zycze powodzenia w trakcie zabiegu :)

Gość ło matko..i córko..
Znów się zleciały zwolenniczki wielogodzinnych uświęcających bólów, popękanych wagin oraz "naturalnych" oksytocyn i pociętych wagin. Uświadamiam, że jakakolwiek ingerencja w poród (nacinanie, wywoływanie porodu, podanie gazu rozweselającego, kroplówek, szycie) powoduje, że wasze porody również nie były naturalne. Przebiegły siłami natury, ale nienaturalnie. Do meritum - na Dolnym Sląsku kroją we Wrocławiu na Kamieńskiego. Za 2.000zł (ostatnie znane mi stawki).

Gość witamy przedzialki:)
Witamy więc przedziałki na brzuchu:) Naszej waginy pocietej na plazy nie widac ale wasze przedzialki owszem:) http://www.google.pl/imgres?um=1&hl=pl&client=firefox-a&sa=N&rls=org.mozilla:pl:official&biw=1366&bih=601&tbm=isch&tbnid=M_BpblFbko6YSM:&imgrefurl=http://forum.gazeta.pl/forum/w,585,103838324,104073442,agar.html%3Fv%3D2&docid=vWsN-v0JaX0l5M&imgurl=http://www.doctormed.pl/new/images/cesarskie2.jpg&w=300&h=360&ei=p2BbUIEtioyzBqyUgOgB&zoom=1&iact=rc&dur=255&sig=117294628171479760974&page=1&tbnh=114&tbnw=95&start=0&ndsp=24&ved=1t:429,r:0,s:0,i:110&tx=46&ty=30 http://www.google.pl/imgres?um=1&hl=pl&client=firefox-a&sa=N&rls=org.mozilla:pl:official&biw=1366&bih=601&tbm=isch&tbnid=cWsyn4Y4gS9F4M:&imgrefurl=http://ebobas.pl/artykuly/galeria/642/4828&docid=obXmYYRRJ6rlLM&imgurl=http://static.ebobas.pl/img/articles/642/128048608584-w602.jpg&w=602&h=401&ei=p2BbUIEtioyzBqyUgOgB&zoom=1&iact=rc&dur=245&sig=117294628171479760974&page=1&tbnh=114&tbnw=151&start=0&ndsp=24&ved=1t:429,r:6,s:0,i:128&tx=85&ty=39 http://www.google.pl/imgres?um=1&hl=pl&client=firefox-a&sa=N&rls=org.mozilla:pl:official&biw=1366&bih=601&tbm=isch&tbnid=RC-fFvBeDzglXM:&imgrefurl=http://ebobas.pl/artykuly/galeria/739/5404&docid=3P2DjznDKxJMoM&imgurl=http://static.ebobas.pl/img/articles/739/12979490242-w602.jpg&w=602&h=451&ei=p2BbUIEtioyzBqyUgOgB&zoom=1&iact=rc&dur=233&sig=117294628171479760974&page=1&tbnh=114&tbnw=145&start=0&ndsp=24&ved=1t:429,r:7,s:0,i:131&tx=77&ty=65 http://www.google.pl/imgres?um=1&hl=pl&client=firefox-a&sa=N&rls=org.mozilla:pl:official&biw=1366&bih=601&tbm=isch&tbnid=3HcDv-uxnFapLM:&imgrefurl=http://www.kozaczek.pl/plotka.php%3Fid%3D19539&docid=4rXHoZTMI_aTLM&imgurl=http://www.kozaczek.pl/img/g/872_2.jpg&w=468&h=300&ei=p2BbUIEtioyzBqyUgOgB&zoom=1&iact=rc&dur=158&sig=117294628171479760974&page=1&tbnh=110&tbnw=134&start=0&ndsp=24&ved=1t:429,r:9,s:0,i:138&tx=77&ty=36 moja znajoma jest 2 lata po cc ladnie ma zdeformowany brzuszek rowniez:) Tez bylo na zyczenie

Gość 25532
I tak źle i tak niedobrze. Tyle stresu z tego powodu, co ciąża może zrobić z ciałem, że wszystkiego mi się odechciewa. Albo blizna na brzuchu albo między nogami. Rozstępy, obwisłe ciało. Masakra jednym słowem.

Gość odpowiedzz
nie wszystkim kochana :) Ja mam plaski brzuch zero rozstępów i ważę tyle samo co przed ciążą:) Za to nie mam idealnie okreslonego wyzej przedzialka:) Nikt po mnie nie poznalby ze jestem matka dwojki dzieci:)

Gość asnhlHLLN
Też mam płaski brzuch, zero rozstępów, nie mam przedziałka - bo mam tatuaż :D, a do tego nie mam pisssdy jak wiadro :D 🖐️

Gość To gdzie cięli
że widzisz "przedziałki"??? No, chyba że opalasz się w Chałupach to ok :o. Moje cięcie jest tak nisko i tak krótkie, że nie widać go nawet w skąpych stringach :). Nie mam rozklapiochy i razem z mężem możemy się cieszyć seksem jak dawniej :).

Gość autirko jezeli myslisz ze
Cc nie niesie za soba zadnych komplikacji dla dziecka to jestes w bledzie. Przed porodem,przepraszam, przed swoim zabiegiem lepiej sie jeszcze doksztalc. Bo zagrozenia porodu sn ,ktore wymienilas w swoim poscie to pikus w porownaniu do tych po cc.

witamy przedzialki:) Sie jebnij w głowę. Ja mialam cesarkę 5 miesięcy temu mam blizne jeszcze tak nisko, że gdybym sie nie depilowała tylko miala zarośniętą myszke atk jak te oblesne baby na tych zdjęciach co poikazałas to niuc by nie było widac a brzuch mam zajebisty, po 2 miesiącach wróciłam na siłkę. Bo zawsze ćwiczyłam. I mój brzuszek wygląda tak samo. A przytyłam 15 kg w ciązy. Więc sraj się ścierko

a nie ryczałam jak zarzynane zwierzę przy porodzie naturalnym i nie mam cipki jak wiadro po urodzeniu 3,5 kg dziecka. Nawet nie wiem co to skurcze. Pelen luz. Dlatego to się nazywa cesarskie cięcie a poród naturalny niczym sie nie rozni od porodu zwierzątek :-)

Ja jestem za tym, zeby kobieta miala mozliwosc wyboru, chociazby z tego powodu, ze boi sie bolu, ale na litosc Boska nie przesadzajcie z tym wiadrem. Jak kobieta byla luzna przed porodem, to taka bedzie i po. Jesli byly jakies komplikacje, kobieta popekala, zostala zle zszyta i troche luzu przeszkadza mezczyznie, to taka powinna zmienic faceta na innego z mniejszym ego, a wiekszym penisem.

Gość chyba bedziesz musiala zaplaci
zaplacic* to wykonaja a ja tez podziekowalabym za rady typu " nie chcialo ci sie rodzic " Ja trafilam niestety na lekarza ktory tez dla niego tylko i wylacznie porod sn wody przebila polozna bylam krotko po terminie (bole juz mialam ale bylo trzeba wody przebic) wody byly zielone takie iz polozna zaraz wezwala lekarza ale dla niego nic , dalej meczyc sie dziecku tetno spadlo , to wtedy zdecydowal sie na cc ale poczekajmy jeszcze troche tetno znowu prawidlowe pojawilo sie i jego slowa"mozna bylo by jeszcze zostawic no ale nie ryzykujmy" po cc dzieko nie nie wydalilo krzyku nic tylko pol przytomne 2 tygodnie lezalo na na intesywnej nikomu tego nie zycze gdybym mogla wrocic czas to tylko cc oczywiscie nie zawsze sie tak konczy , porod sn ale ile histori sie slyszy ? wiec dziekuje

Gość PytamBoNieWiemmm
No właśnie. Nie można uogólniać, wszystko ma swoje dobre i złe strony. Ja jestem za cc i koniec, ale jak powiedziałam szanuję poglądy innych. Nie chodzi tu o wyzywanie się i przekonywanie kto mądrzejszy. Zadałam konkretne pytanie i za odpowiedzi dziękuję :) zorientuję się w tym Wrocławiu.

Gość gość
mi sie poszczescilo i dane mi bylo spotkac lekarza ginekologa, z ktorym moglam porozmawiac na temat cesarki na zyczenie, jak to jest z nia naprawde.ogolnie kobieta stworzona jest do rodzenia silami natury, a cesarka jest alternatywnym sposobem, uwzglednianym wtdy, kiedy dziecku,albo kobiecie grozi jakies niebezpieczenstwo. lekarze, boja sie wykonywac cesarke, jesli nie ma ku temu przeslanek, poniewaz w razie jakiegokolwiek powiklania (bo cesarka nie jest taka hop siup,tylko jest powaznym zabiegiem) to lekarz dostaje po d***e, zostaje oskarzony o blad lekarski itp. pomysl, np zyczysz sobie cesarke, lekarz przystaje na Twoja prosbe, wyswiadcza Ci przysluge, ale z jakiegos powodu wystepuja powiklania. co robisz? dziekujesz lekarzowi, ze spelnil Twoje widzi mi sie, czy patrzac na swoje niepelnosprawne dziecko robisz wszystko, aby odpowiedzial za swoj blad lekarski? oni sie tego boja, bo przez cos takiego moga stracic prawo do wkonywania zawodu, zawsze staraja sie podjac taka decyzje, aby w razie czego mogli uargumentowac ja, jako byla najlepsza. jednak jest wyjscie z takiej sytuacji. np.jesli kobieta nosi okulary, moze pojsc do swojego okulisty i poprosic o zaswiadczenie, ze musi rodzic przez cesarke, poniewaz istnieje mozliwosc odklejenia sie siatkowki w oku u dziecka w czasie porodu. to jest fakt i dla lekarza takie zaswiadczenie jest podstawa do wykonania cesarki. moza rowniez udac sie do psychiatry ipoprosic o zaswiadczenie, ze panicznie boisz sie bolu (to ma jakas fachowa nazwe,ale nie wiem) i rowniez lekarze takie zaswiadczenie honoruja. jakby dobrze pomyslec,to kazdy lekarzmoze wystawic takie zaswiadczenie, kariolog, ze cos mamy z sercem, ortopeda, ze cos z koscmi mamy itp. lekarz mi to wytlumaczyl, ze jest to taka "zasada zrzucania odpowiedzialnosci na kogos innego". lekarz nie chce wykonac cesarki->idziesz do psychiarty po zaswiadczenie->lekarz ma podstawe do wykonania cesarki->w razie powiklan lekarz broni sie owym zaswiadczeniem->psychiatra nie jest gonekologiem,a zaswiadczenie wystawil jako sugestie. z jednej strony jest to dobrodzijstwo, bo nie ustawiajmy na jednej polce kobiety mega wytrzymalej na bol i kobiety,ktora mdleje na widok siniaka,bo kazda z nas jest inna. ta kobieta niewytrzymala na bol moze np stresowac sie cala ciaze i zrobic w ten sposob krzywde dziecku, bo stres bardzo zle wplywa na kazdy organizm, a szczegolnie, kiedy kobieta jest w ciazy. w takim przpadku jest to recepta na spokojna ciaze bez stresu z mozliwoscia 100% zajecia sie soba,zadbanaia o siebie i przezycia tego czasu radosnie, a nie w stresie. jednak jesli chcesz cesarke na zyczenie, lekarz nie chce Ci jej wykonac, jednak dojdzie do niej po przyniesieniu w/w zaswiadczenia, wez pod uwage to, ze jesli wystapia jakiekolwiek komplikacje (poniewaz jak juz pisalam cesarka jest powazna chirurgczna ingerencja), a u Twojego dziecka pojawia sie powiklania, to nie bedziesz mogla nic z tym zrobic, domagac sie zadnego odszkodowania, Twojemu lekarzowi nie zostanie postawiony zaden zarzut, a Ty sama zostaniesz z wyrzutami sumienia do konca zycia, ze na wlasne zyczenie skrzywdzilas swoje dziecko. pamietaj,ze nawet najlepszemu lekarzowi zdarzaja sie bledy, bo kazdy z nas jest czlowiekiem. postaw sie w sytuacji lekarza, on chce chronic wlasny tylek - jak kazdy w tym kraju, on rowniez boi sie stracic prace i mozliwosc wykonywania zawodu, Ty na jego miejscu zabezpieczalasbys swoj interes doklanie w taki sam sposob. bo w razie najgorszego, nie cierpimy my, dorosli, ale Twoje dziecko.