Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aaaaga20

Pozew o alimenty od ojca na dorosłe dziecko prosze o pomoc

Polecane posty

Gość aaaaga20

Witam. Chce podać mojego ojca do sądu o alimenty. Mam 20 lat, ojciec dawał mamie pieniądza na moje utrzymanie do 18 lat. Po skończeniu zawodówki przestałam się uczyć więc przestał dawać pieniądze. Teraz zaczęłam naukę zaocznie, więc mam prawo do alimentów od niego lecz nie mogę nigdzie zaleźć jakich kolwiek wzorów takiego pozwu. Czy ktoś z Was pisał coś takiego, lub wie jak to napisać? jest mnóstwo pozwów ale tam przeważnie matka występuje w imieniu dziecka a wiem że to są dwa różne pozwy. Bardzo proszę o pomoc.

Gość aaaaga20
chciałabym dostawać jakieś 2000 zeta od starego wiec bym nie musiała łazić do pracy :)

Gość Szatyn spod Częstochowy
To idź do prawnika.

Gość aaaaga20
20:30 [zgłoś do usunięcia] aaaaga20 chciałabym dostawać jakieś 2000 zeta od starego wiec bym nie musiała łazić do pracy SPADAJ PODSZYWIE!! takich potrzeb nie mam.

Gość aaaaga20
nie stać mnie na porade za 300 zł albo i więcej a do radcy prawnego, który za porade nie weźmie nic trzeba czekać co najmniej 2-3 miesiące.

Gość SamaJa2
Alimenty na dorosłe dziecko tylko jeśli uczy się w systemie dziennym

Gość zaoczne studia nie uprawniaja
do alimentacji. tylko studia dzienne i tylko do 25 roku zycia

Gość aaaaga20
sędzina na sprawie, która założył ojciec o zaprzestaniu obowiązku płacenia alimentów powiedziała że mogę się starać jak zaczne znowu się uczyć.

Gość SamaJa2
Tak, dziennie :P

Gość aaaaga20
to zostala mi praca pod latarnią

Gość aaaaga20
jeszcze problem jest taki że jestem chora i z pracą będzie cięzko, jedynie na czarno może coś się znajdzie. więc nie mam prawa do alimentów?

Gość aaaaga20
no z takiej pracy na pewno nie skorzystam ;/

Gość aaaaga20
a jak od ojca alimentów nie wyciągne to pozwę matkę trzeba sobie w życiu jakoś radzić :)

Gość ogbsrkbsefknsg
zaoczne studia nie uprawniaja do alimentacji. tylko studia dzienne i tylko do 25 roku zycia- A który paragraf którego kodeksu dokładnie w ten sposób określa komu i w jakiej sytuacji przysługuje prawo do alimentów?

Gość aaaaga20
kiedyś miałam okazje rozmawiać z prawnikiem i powiedział mi ze jesli wznowie nauke i jeśli nawet będzie to szkoła zaoczna to alimenty mogę dostać a teraz okazało się że jestem chora więc mogę się starać, tylko chodzi mi o jakiś wzór do napisania tego pozwu...

Gość doremmi
Jeśli choroba uniemożliwia ci podjęcie pracy, czy też jej znalezienie, to możesz starać się o alimenty, mimo że nie uczysz się w systemie dziennym. Wzory powinny być dostępne w necie.