Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszłamamadołama

Mam doła nie wiem jak się ubierać

Polecane posty

Gość przyszłamamadołama

Jestem w 7 mc ciąży mój brzuszek jest coraz większy, a ja nie mam pomysłu co na niego włożyć. Przytyłam tylko 7 kg najbardziej to poszło w biodra i uda góra pozostała drobna. Dziś byłam na zakupach i nie wiedzialam co kupić, W żadne jeansy się nie mieściłam, sukienki wydawały mi się za obcisłe. Strasznie się załamałam. Nie dość że czuję się nieatrakcyjnie w ciąży to nie mogę humoru sobie nawet poprawić ładnym strojem. Mam 29 lat chcialabym wyglądać modnie i kobieco, ale nie potrafię tego osiągnąć.

Najważniejszy ciuch ciążowy to fajnie jeansowe spodnie z panelem. Do nich można ubrać praktycznie wszystko na górę.

Gość ochtakieżycie
a byłaś w normalnych sklepach czy w ciążowych? hę?

Gość boulinnka
spokojnie w yluzuj ja w tamtym roku tez byłam w ciązy w tym samym czasie. Powiem ci tak wogóle spodnie u mnie nie wchodziły w grę. Kupiłam sobie na allegro getry ciążowe są też takie ocieplane do tego tunika swetrowa (tez na allegro) i na wierzch kupiłam sobie sweterek tzw ponczo tez na allegro wszystko do znalezienia w odzieży ciążowej. Nie chodziłam na zakupy bo w sklepie nigdy nic nie znalazłam. Na allegro te rzeczy są przeważnie uniwersalne i rozciągliwe i wykorzystuję je nawet teraz. Polecam ci :)

Gość biedne wy biedne
obicsłe sukienki uwypuklające brzuszki są extra! dlaczego polskie kobiety w ciazy ubierają się tak okropnie jak w worki po kartoflach?badźcie sexi w ciązy!

Gość przyszłamamadołama
byłam w ciązowych ale tam ceny masakryczne, i ciuchy nie ładne. Połaziłam po ciuch budach i galeriach i nic nie mogłam dla siebie znaleśc.

Gość elivarka
ja kupowałam używane jeansy ciążowe na allegro, teraz jest spoko bo jesień zima to sezon swetrów i tunik więc najlepiej ubierać leginsy i jakiś fajny długi sweter, grube rajstopy plus sukienka itp nie masz się co przejmować, musisz zaakceptować że figura się chwilowo zmieniła i zakupy są inne, nie wszystko można ubrac bedąc w ciąży, i tak masz dobrze że mało przytyłaś ja miałam na końcówce 25kg na plusie ;)

Gość boulinnka
nie kupuj spodni ciążowych z panelem bo później ci się nie przydadzą a tylko kupę kasy za nie zapłacisz getry są najlepszym rozwiązaniem:)

Gość ojtam ojtam
ja do końca chodziłam w leginsach i tunikach - do tego fajne botki albo kozaki - wygląda się fajnie a nie tak typowo ciążowo - no i z powodzeniem takie tuniki można nosić i po ciąży

Gość przyszłamamadołama
Patrzałam na allegro za leginsami ale tak jakoś zaufania nie mam do kupowania tam ale myślę że warto zaryzykować.

Gość przyszłamamadołama
miło że ktoś mnie na duchu podtrzymuje.

Gość ochtakieżycie
HM ma chyba dział dla mam, z tego co wiem.... W sklepach dla mam zawsze coś fajnego upatrzyłam... tylko trzeba się przebić przez masę takich, które są bez wyrazu, no i kasa, owszem, cena wyzsza niż w zwykłych sklepach Polecam, legginsy, jakąś fajną tunikę np. w kolorze legginsów i do tego bolerko, czy krótki sweterek... np. Kup kilka tunik, czy bawełnianych długich topów i ze 2 kolory legginsów, jedne jeansy z pasem, albo czarne z pasem... i jakieś 3 bolerka np. Możesz też zapytać koleżanki, czy nie mają jakiś ciuchów ciążowych do pozyczenia... ja swoje koleżance pożyczyłam, co prawda nigdy ich już nie odzyskałam... ale nie planuję więcej ciąż.

Gość boulinnka
nie kupuj spodni ciążowych bo kupę kasy za nie zapłacisz a później ich juz nie założysz najlepszym rozwiązaniem są getry i tak jak pisałam tunika swetrowa jak juz chłodno i na pewno lepiej będziesz wyglądała niz w spodniach. Tez zgadzam sie z tym ze lepiej sie wygląda w ciąży w ciuszkach podkreślających brzuszek niż w workowych spodniach itd:)

Gość boulinnka
ja ci naprawde polecam na allegro w zakładce odzież ciążowa. ja też nie iałam zaufania ale później i tak wszystkko kupiłam na allegro i było OK:)

Gość opkhjgfbd
h&m i kappahl

Gość brasilll
przede wszystkim tak, żeby ci było wygodnie. A poza tym tak jak widziałam i w tej dyskusji i w sklepach można znaleźć sporo fajnych ciążowych ubrań. A jak szukasz inspiracji, żeby nie tylko było wygdnie, ale i modnie zajrzyj sobie na bloga stilago, tam widziałam artykuł dedykowany mamom.

Gość gość
kup spodnie ciążowe z panelem lub bez, nie przerobisz w zaawansowanej ciąży zwykłych spodni na ciążowe i będzie raz że nie wygodnie, a po drugie będziesz źle wyglądać. poza tym zobacz w sklepach jaki jest wybór, ja kupiłam spodnie w Pięknym Brzuszku