Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość avrii

lapisowanie ząbków- czy lekarz nas trochę nie naciąga?

Polecane posty

Gość avrii
sensowna- my tez we wtorek idziemy, zapisałam się do lekarki poleconej przez koleżankę. I rozumiem Twój problem, mój synek chwilę interesuje się kubeczkiem do płukania, który stoi przy fotelu, przygląda się tym wszystkim wężykom itp., a jak lekarz chce zajrzeć do buzi to ryk i protest wielki. Za każdym razem siedział mi na kolanach i jedną ręką trzymałam go za brzuszek, a drugą głowę, żeby się nie wyrwał :(, zero wspólpracy z jego strony. No ale jest jeszcze mały

Gość dziewczyny mam pytanie
avrii ... czyli mamy ten sam problem moj syn tez ma 2 lata i troszke i tez na wizycie u lekarza jest placzliwy przewaznie. u dentysty jeszcze nie byl. ale na 100& bez przytrzymania nie da sobie nic zrobic w buzi nie rozumie jeszzce takich rzeczy

Gość taaaaaa.....................
no własnie brak wizyt adaptacyjnych prowadzi do siłowego zabiegu a potem dziecko ma traume.Poza tym rodzice tez popełniają BŁĘDY podczas takich wizyt : - nie bój się nie będzie bolało( a potem dzieckko zaboli i tarci zaufanie do rodzica) - jaki ty jestes dzielny,ja to bym sie bała itp - przerazenie na twarzy rodzica itp itp

Gość gość
Mój syn ma 1,5 roku i próchnicę. Dbamy o hgienę, my myjemy ząbki a nie on sam, nie je cukru, nie używał smoczka ani butelki, nie jemy z tych samych łyżeczek i co? No niestety! Więc wsadźcie sobie w kieszeń "gratuluję, że tak zaniedbałaś zęby". Próchnica ma o wiele więcej przyczyn niż słodycze i mycie :(.