Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość katolicka pruderia

Czy was też wkurza ta sztuczna pruderia KK

Polecane posty

Gość katolicka pruderia

Ostatnio niesamowicie wkurza mnie wszechobecne zakłamanie kościola katolickiego. Chodzi o wciskanie ciemnoty ludziom w stylu seks po ślubie jest dobry ,a bez zły. Przecież to jest wbrew ludzkiej naturze . Druga sprawa to księża ..powinni móc normalnie mieć kobiety tak samo zakonnice facetów ,a nie udawanie jacy to oni nie sa święci i cnotliwi ,a kto chce to i tak po kątach się bzyka , umawia . Prowadzi to potem do takich zboczeń jak ten ksiądz co kazał sobie lizać kolana . kościól katolicki to spęd hipokrytów w dodatku robiący krzywdę szczególnie ludziom z małych miejscowości którzy wierzą w księdza jak w obrazek i nieraz dochodzi do tragedi gdzie ksiądz molestuje nastolatki i uchodzi mu to na sucho. Gdyby taki ksiądz miał swoją babę to by takich problemów nie miał Przecież ksiądz to normalny facet ,a zakonnica kobieta wiec po co na siłe udawać tą jebaną cnotę ..żygać mi sie chce jak słyszę o cnocie. Edukacja seksualna powinna być nauczana od najmlodszych lat jako coś dobrego , przyjemnego dającego energię. Niech panuje seksualny luz ,a nie frustracja. Niech kobiety też mogą wyrażac swoje seksualność ,a nie udawać na siłę cnotliwe bo "co ludzie powiedza" ..niech kobiety też mogą się bzykać i nie bać tego ,że ktoś powie "dziwka" bo to nie prawda .. Dziwka to kobieta która oddaaje się za kasę nie czerpiąc przyjemności i to tez nie jest nic złego ot taki zawód sobie wybrała. Jeżeli natomiast kobieta chce sie bzykać z facetem który jej się spodobał to niech to zrobi ..to tez coś złego ? wedłóg mnie NIE ..

Gość tvn całkowite zaćmienie
tak masz rację , prowokujesz? nie rozumiem zlizałabym kremik z Twoich kolan ;)

Gość Ciekawie mówicie
Właśnie... Dla Ciebie ludzie się tylko "bzykają".

Gość tvn całkowite zaćmienie
tak tylko że ksiadz to nie normalby facet tylko duchowny :) i to ze lekkim skrzywieniem , chłopisko nie do wziecia :D a normalny to kazdy inny meżczzyna

Gość ale jajaca
a dlaczego piszesz o tym,?żeby ksiedza brać ?Przecież kazdy robi to co chce a ks nikogo nie obchodzi i bogiewm z obrazka nie jest dla ludziz z wioch chyba tym bardziej

Gość katolicka pruderia
"tak tylko że ksiadz to nie normalby facet tylko duchowny" ..no taa nabiera magicznej mocy niczym czarodziej takie bajki to 100 lat temu były

Gość mukulele
Nie wiem czy jestes facetem czy kobietą, ale jak facetem to może cię wkurza, że nie masz dostępu do tzipki dziewczyny, która chce zaczekać do ślubu.

Gość zastanów się nad sobą
Skąd w Tobie tyle nienawiści Autorko? Ktoś Cię chyba bardzo poranił i stąd Twoja frustracja... to nie jest powód do tego, by ziać złością na wszystkich. Jak możesz wrzucać wszystkich księży do jednego worka?! Czy to aby nie jest niemądre? To tak jakby powiedzieć, że wszyscy faceci to ch.... a wszystkie kobiety to k.... :O Poza tym, po co się wpychasz w ich życie prywatne, nie mogą żyć w celibacie tak jak chcą? Nikt ich do tego nie zmusza. Poza tym człowiek będący blisko Boga, dostaje taką łaskę, że jest mu o wiele łatwiej żyć w czystości i to nie jest dla tej osoby problem. A tak w ogóle, to czemu wchodzisz w rolę sędziego najwyższego? Jeśli jakiś duchowny błądzi, to Bóg go rozliczy, a nie Ty jesteś od tego. Wszyscy jesteśmy grzesznikami, tyle że dążymy do doskonałości całe życie, do naśladowania Chrystusa. Przecież Jezus nie rzucił kamieniem w jawnogrzesznicę, gdy tłum ludzi tego chciał. Dlaczego więc Ty potępiasz kogoś? Rób sobie co chcesz, masz wolną wolę, nikt Cię do niczego nie zmusza. Sama odpowiadasz za swoje zycie i spróbuj najpierw ocenić siebie, czy jesteś taka idealna by innych osądzać... Niech każdy zaczyna od siebie i pracuje nad sobą, zajmie się belką we własnym oku a nie szuka drzazgi w czyimś. KK to jeden z kościołów chrześcijańskich. Dlaczego nie najeżdżasz na inne wyznania. Oni też mówią by czekać z seksem do ślubu. Te zasady, to nie wymysły z palca, ale mądrość życiowa dla naszego dobra. Zobacz, teraz są inne czasy pt. "róbta co chceta" i co, jest lepiej? Małżeństwa są bardziej udane? Jest właśnie odwrotnie, coraz wiecej rozwodów, rozbitych rodzin, dzieci dysfunkcyjnych i załamanych osób, które zostały porzucone/wykorzystane przez pseudo "narzeczonych". To jest Twoja wizja raju???

Gość zastanów się nad sobą
przecież kościół mówi, że seks jest DAREM OD BOGA. Po to Bóg nam go dał, żebyśmy się nim cieszyli w małżeństwie, bo tak też się jednoczymy i rozwijamy miłość, bliskość emocjonalną i duchową. Ważne by seks nie był po prostu egoistyczny, traktujący drugą osobę jak przedmiot do zaspokojenia siebie, ale by to było z miłości dla korzysci obopólnej. Pieśń nad Pieśniami - przecież to Biblijna pochwała seksu małżeńskiego, bardzo zmysłowa :D Pisze o tym Ksawery Knotz "SEKS JEST BOSKI" - polecam, fajna książka, porady dla żon jak kochać męża i odwrotnie, o różnicach płci i sposobach by te różnice nie dzieliły ale jednoczyły. Polecam też książkę "Intymne sprawy, 21 pytań na temat seksu, które zadają sobie kobiety" -Linda Dillow. Autorzy piszą o tym, co Bóg myśli na temat seksu, że można być jednocześnie kobietą pobożną i zmysłową, piszą jak walczyć z oziębłością seksualną, co robić gdy to JEGO "boli głowa" :D

Gość katolicka pruderia
po co małżeństwo ? A jak robią zwierzęta>? jak ktoś się komuś spodoba to uprawiają seks tylko głupi katolicy mówią o jakiejś miłości wierności no po co to komu. wierność to przeżytek starych czasów.

Gość djdjmjwmgjp
ja jestem niewierząca i uwazam ze gadasz glupoty, rozumiem ze mamy sie cofnąc w rozwoju i parzyc jak zwierzeta ? Kazdy z kazdym? Widac nikt cie nigdy nie kochal i ty nikogo nie kochałas :O

Gość doktora Fiutancja na urlopie
akurat księży można wszystkich wrzucić do jednego wora , bo łączy ich począwszy od szeregowego księdza, po przez książąt typu bp, abp, prymasi , und papież, że są starymi kawalerami i to wystarczy by mieć pojęcie kto to jest fukcjonariusz Kościoła. Tak, że egzorciści sa bardzo potrzebni, bo demony wydobywające się z babskich piczek , szczegółnie lubia starych kawalerów nawet z poświęconymi kutasami i czcigodnymi rączetami.

Gość bettinna
religie i kapłani to smao zło-kiedys KK zakzywał sekcji zwłok a do lat 30 tych 20 wieku oddawania nasienia do badan-wiec faceci jak lekarz kaze wam oddac nasienie do badan to chocby hodzilo o ciezk a choorbe to nie oddawajcie

Gość katolicka pruderia
07:12 ten post to podszyw Widzę strasznie dużo już sobie dodaliście do tego co napisałem. Krótko mówiąc chore jest to ,że ksiądz/zakonnica musi żyć w celibacie. Niech mają wolną wolę i wybór. Druga sprawa to masa ludzi nie stosuje się do praw kościoła takich jak : 0 współżycia przed związkiem małżeńskim , 0 antykoncepcji ,a mają się za katolików..to też jest hipokryzja .. zdecydujcie się albo jesteście katolikami i respektujecie katolickie zasady ,albo nie ..a nie takie udawanki na półgwizdka. To mnie wkurza.

Gość verrittaa
ale KK kaz e miec jka najwiecje dzieci - jak kogos nie stac to chyba dobrz e z estosuje antykoncepcje bo KK mu nie pomoze jesli doczeka sie stada dzieci i wpadnie w biede

Gość verrittaa
przez stulecia Kk kazał mordowac i torturowac czarownice-coz gorliwi katolicy go sluchali

Gość katolicka pruderia
Co do wszystkich religii na świecie to niema tu co ukrywać ,ale zostało to stworzone po prostu ,żeby kontrolować ludzi i ich wyzyskiwać ,żeby taki człowieczek budował piramidy , mur chiński , kościoły , no po prostu dał się dymać na lewo i prawo i to jeszcze z uśmiechem na ustach bo przecież ginie w imię wiary , w imię BOGA ;] ..no ,ale to jest zupełni inny temat bo dotyczy wszystkich religii nie tylko KK Sami na lekcji historii śmiejemy się z bogów egipskich , chińskich , rzymskich , greckich ,babilońskich itp ,ale jednocześnie wierzymy w chrześcijańskiego Jahwe ..no ludzie to też jest hipokryzja. To ,że najprawdopodobniej istnieją byty na wyższych formach świadomości oraz Bóg stwórca to osobna kwestia bo już nawet naukowcy dochodzą do takiego wniosku ,ale to niema nic wspólnego z religią jako taką.

Gość nigilla
wszystkie religie wymordowłąy tylu ludzi -z e ja uwazam je za ohydne

Gość nigilla
KK prze stulecia potepiał balet teatr, cesarskie cięcie , aktorow kazał grzebac w nieswieconej ziemi-wiec jkaos trudno mi uwierzyc w jego nieomylnosc- vid e ksiazka -Kosciol a faszyzm -anatomia kolaboracji

tak szczerze to mnie też wkurza- w związku z powyższym do koscioła nie chadzam, do bzdurnych zasad się nie stosuję. Irytuje mnie tylko jak ktoś usiłuje mi wmówic, ze żyje bez Boga, że sie nie modlę a moje dziecko będzie sie smażyło w piekle. Bo często odnoszę wrazenie, ze w moim zyciu jest więcej Boga niż u niejednego "gorliwego" katolika. Do tego wkurza mnie fakt, ze kościół miesza się do polityki, do prawa- nie jesteśmy krajem wyznaniowym (niby) a wciąż KK wpływa na jakość życia w Polsce- to mnie drażni!

Gość livadia
jest teokracja a kazdy prawie polityk to dupodajca co liż e klerowi jajca

Gość livadia
wszedzie kler -jest kasa na pomniki a nie ma np na dozywianie dzieci

Gość A mnie nie wkurza
Co Wam przeszkadza to, że ktoś CHCE żyć w celibacie? Nikt im tego nie każe. Jak nie chcą, to nie muszą składać ślubów, proste? proste. To tak samo, jak my bierzemy z kimś ślub, tak oni biorą go z Chrystusem. Jezus też był kawalerem jak i niektórzy apostołowie. Nie było to dla nich problemem, bo jak ktoś jest naprawdę blisko Boga, to dostaje taką łaskę i celibat nie jest żadnym problemem, może dzięki temu bardziej służyć innym. To nie jest wymysł KK, tylko fakt z Biblii o którym mówi Jezus. Osobiście znam sporo ludzi kościoła, którzy pomagają biednym. Skąd macie takie statystyki, że KK NIKOMU nie pomaga?! Udowodnijcie mi, bo z Waszych wypowiedzi wynika, że nie chodzicie do kościoła, więc niby skąd macie wiedzieć jak jest naprawdę?! Powtarzacie to co inni mówią, a nie szukacie prawdy. To mnie wkurza i to świadczy tylko o Was, o Waszej ignorancji. Caritas jest z KK i mało pomaga? a misje na świecie, przecież są zbiórki na pomoc biednym po powodziach, kościół pomaga im w budowaniu studni w Afryce, promuje adopcje dzieci na odległość. Osobiście znam wspólnoty, gdzie wolontariusze gotują zupy dla biednych, pomagają w domach opieki i domach dziecka. Teraz buduje się dom pomocy dla bezdomnych koło Krakowa. Popatrzcie na to sprawiedliwie. Nie ma na Ziemii ideałów, Wy też nimi nie jesteście, więc nie rzucajcie kamieni. Nie musicie lubieć KK ani być katolikami, ale zwykła kultura mówi o tym, by szanować indywidualności i nie być zakłamanym. Nikt Was nie zmusza do niczego, każdy odpowiada za siebie. Ale zanim się kogoś oceni, to najpierw trzeba go DOBRZE POZNAĆ. Jak się nie interesuję matematyką lub mam małą wiedzę, to nie zabieram głosu i się nie mądrzę, tylko do tego trzeba mieć trochę pokory.

Gość fredegonda
politycy pozwalaja robic se wsad w zad i dlatego z budzetu poszlo 40 mln na swiatynie opatrznoci -a czmeu nie na zlobki i przedszkola?

Gość kurkuminna
Kk to samo zło-wcale nie twierdził nigdy ze seks w malzenstwie jest dobry -jest grzechem , zlem koniecznym ktore powinno sluzyc tylko prokreacji

ale przeciez nie ma obowiazku przynalezec do KK;-)

Gość kurkuminna
ale edukacja seksualna w szkole , biologia - sa katecheza bis -wiec dzieci ateistów musza słuchac tych ciemnot sredniowiecznych