Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prosze o odpowiedz teraz!!!

taskeng.exe - co to za aplikacja??????

Polecane posty

program antywirusowy pokazuje mi połączenie wychodzące aplikacji "GoogleUpdate.exe" uruchamianej przez "taskeng.exe" (program informuje, ze to nieznana aplikacja) Co to za aplikacja taskeng.exe? czy ja blokowac?

Gość task scheduler engine
jw fdsfsfd

Gość znowu 10 osób pisze..,
mnoży ci go czy nie ? tzn. uruchamia sie raz czy non stop. widzisz czarne okienko tego pliku czy nie ? ogolnie to aplikacja systemowa i ma być ale może być wirus który korzysta z takieog pliku podaj sciezke dostepu do tego pliku. ogolnei to sciagasz combofixa uruchamiasz i wklejasz loga bez tego ani rusz.jak nie potrafisz to ja radze ten plik który chcesz skasować zostawić bo w 99% jest nieszkodliwy.

harmonogram zadań...po co te połączenia tej aplikacji....? wcześniej jej nie widzialam.

ścieżka dostępu wygląda na "nie podejrzaną" C:\Windows\System32

pisz jakoś całym zdaniem bo nie wiem o co ci chodzi. ta aplikacja zawsz ejest i ma być skoro chcesz ją usunąc to jest jakiś powód tak ? wiec jaki to powód jakiś antywirus piszczy i chce go zablokwoać ? jeśli bawisz się w małego informatyka i sama chcesz blokowac coś to lepiej zaprzestań albo wydrukuj sobie info jak uruchomić kompa w trybie awaryjnym na pewno się przyda :D

Nie napisalam, ze chce ją usunąc. Zapytalam tylko czy blokowac to połączenie.

lokalizacja ok. jak uruchamiasz menadzera zadan to zjada procesor cyz nie ? widzisz poszczegolne pliki i procent wykorzystanai procesora jak nie zjada to zostaw bo to potrzebny plik jak obciaza procesor to przeskanuj tym https://www.virustotal.com/ nie wiem za co odpowiada ten plik bo ja go nie mam i nie mam jak sprawdzic ale ogolnie to jets czesto spotykany i co do zasady sie go nie kasuje. wydaje mi sie ze jakis port otwiera wiec moze byc wykorzystany przez wirusy ale wtedy to wyraznie widac bo albo sie sam uruchamia albo obciaza znacznie moc obliczeniowa.jak nic sie nie dzieje to zostawic.

mnoży ci go czy nie ? tzn. uruchamia sie raz czy non stop. widzisz czarne okienko tego pliku czy nie ? Ze trzy razy mi wyskakiwala w ciagu godziny.

jakie polaczenie to nie polaczenei a proces z tego co rozumiem. otwiera ci ten proces jakis port ? jesli tak to jaki bo czegos tu nie kumam ?

Ze trzy razy mi wyskakiwala w ciagu godziny. >>trzeba bylo od tego zaczac. masz cos ustawione i zaplanowane na dana godzine w harmonogramie ? moze to prawidlowa reakcja. jesli nie to pobierz combofix i zrob scan

Gość fskmg
Ja też to mam. To chyba nie jest wirus tylko plik systemowy

tak to plik systemowy pod warunkiem ze nie otwiera sie sam i nie zuzywa procesora :D no i pod warunkiem ze ma sciezke jak u autorki

jestem kompletnym laikiem.... "pod warunkiem, że nie otwiera się sam" moj program antywirusowy co jakiś czas pokazuje połączenia wychodzące, i dzis ok. 3 razy dostałam informacje: połączenie wychodzące Nieznana aplikacja! aplikacja: GoogleUpdate.exe uruchamiana przez: Taskeng.exe adres ip: 209.85.148.101 przed chwilką czwarty raz.

to wirus od gooogle :D masz konto na gmailu ? korzystasz z przegladarki chrome ?to jakie sprogram do googla ktory bez twojej zgody instaluje jakies skladniki. to nie wirus tylko "smieciarz" bo zasmieca system googlowymi syfami. odinstaluj chroma zainstaluj firefoxa i po klopocie. probelm z googlem jest tylko jak sie ma androida na telefonie bo wtedy nie mozna sie od tego syfu uwolnic.

tak mam konto na gmail.

a chroma nie masz bo cos mi sie wydaje ze to od chrome ale moze tez byc od innych aplikacji googla. wylacz autologowanie czy co tam masz pozaznaczane jesli chodzi o aktualizacje i powinno pomoc. jesli masz chrome to trzeba bedzie calkiem odinstalowac bo nie wylaczysz aktualizacji w przegladarce bo to nie jest takei proste.

ogolne to nieszkodliwe ale denerwujace nawet jak nie poradzisz sobie z deinstalacja tego czy blokowaniem to nic sie nie stanie. ja spadam bo mam tem. i juz mi sie obraz rozmazuje. mozesz napisac co sie stalo jutro jak dam rade to wlacze kompa i przeczytam. polecam deinstalacje chrome i wylaczenie opcji zwiazanych z aktualizacja wszystkiego co od googla. moze to tez byc sprawdzanie czy nie ma nowych wiadomosci w gmailu skoro pojawia sie co jakis czas wyloguj sie i sprawdzisz cyz to do tego.

dzieki

teraz jakos uwaznei rpzecyztalem poczatek. jak to antywir to mozesz to blokowac. pod warunkiem ze ten antywir to nie avast. doradzam zmienic przegladarke jesli masz chrome i zablokowac to jesli denerwuje. jesli nie denerwuje i nie obciaza procesora to moze byc niech sie te googlowe syfy aktualziauja. ja unikam teog jak moge wiec nie wiem co by ci sie moglo laczyc i aktualizaowac podejrzewam wlasnie chrome ale moze mas zinne rzeczy. ogolnie to bez paniki dobranoc.

Gość XD ZIOMAL
A Co Jeśli Mam Takie Dwa Procesy Otwarte ????????