Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sdsjhgfggfdj

ile powinno trwac karmienie

Polecane posty

Gość sdsjhgfggfdj

mam miesieczna coreczke i taki "problem" ze dziecko najada sie ssac piers przez 5-8 minut. Pozniej to juz tylko takie ciamkanie, a czesto po prostu mala wypuszcza brodawke i nie daje sobie jej wlozyc ponownie. I czesto po takim krotkim karmieniu nie zasypia tylko sobie macha raczkami - wiec raczej nie jest tak, ze jest glodna i nie ma sily ssac. Co robic? Czy to mozliwe zeby sie najadala w tak krotkim czasie?

Gość nieznajomka a jednak
mam podobny problem tez 5 min jedzenia, tyle ze ja sie boje ze mam za malo pokarmu i dorabiam modyfikowanego i na sile jej daje. Czasami wypije ochoczo 60 ml, a czasami 30 ml. Moja ma 2 miesiące.

Gość No to może...
Możliwe, ale kontroluj wagę. Mój też tak krótko jadł - maks.7min. NIe zdawałam sobie sprawy dopóki położna nie zapytała i zaczęłam patrzeć na zegarek. No wtedy się stresowałam i przymuszałam. Nic to nie dało. Po prostu tak wydajnie jadł.

Jak ładnie je tzn widać że połyka to ok. Moja też max 10 minut a teraz i 5 i najedzona.

skoro nie placze, nie domaga sie jedzenia to jest ok :) moi obaj tak krotko jedli (pierwszy max 7 minut, drugi do 15 minut) a przybierali na wadze az za dobrze P

Gość sdsjhgfggfdj
wydaje mi sie ze dosc wydajnie nie - po czasem az sie lekko dlawi tym mlekiem z cyca. A co do wagi to najnizsza byla 2850 a teraz jest ok 3400. W sobote corcia skonczy miesiac. Z tym ze przez pierwsze 2 tyg dziecko bylo w szpitalu bo mialo zapalenie pluc i bralo antybiotyki a to pewnie tez troche hamuje przybieranie na wadze.

Gość moja je strasznie krótko
z 5 minut i koniec, ale za to max co 1,5 h:O

Gość sdsjhgfggfdj
a moja wlasnie potrafi prze 4-5 godzin sie nie domagac jedzenia.

Gość No to może...
troszkę mało przybiera, ale być może przez szpital, spróbuj częsciej przsytawiać tak co 3h. A co pediatra na tą wagę?

Gość sdsjhgfggfdj
pediatra byla na wizycie patronazowej i mowila ze wszytko w porzadku, z tym, ze to bylo kilka dni po wyjsciu ze szpitala. a pozniej mała nie byla u lekarza. Dzis idziemy ja zwarzyc do przychodni. Ogolnie to ja jestem dosyc drobna, jak bylam dzieckiem to caly czas bylam chuda, naz tez byl raczej szczuply - wiec moze to dlatego.

Gość No to może...
wiesz na tym etapie to nie ma co patrzeć że ty jesteś drobna, czy mąż szczupły, niemowlę powinno swoje przybierać na wadze. Skonsultuj to z pediatrą.

Gość natmik
moja dzidzia ma 1,5 miesiąca i też je max 5 min ale intensywnie cały czas przełyka a jak na chwile puści brodawke to się z niej istnie leje pokarm, więc wiem że dużo pokarmu sobie wstrzykuje jedząc. też się na początku martwiłam, ale po wizycie u pediatry okazało sie że pięknie przybiera na wadze i widać to już po ubrankach:) generalnie córcia je krótko ale często.

Gość No to może...
no właśnie krótko a często, a u autorki i krótko i bardzo rzadko.